efilo 11.07.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 malka wszelki duch.... zrobie... obiecuje zrobie specjalnie dla Ciebie rasia idę czytać choć zakładam ze wiem o czym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 11.07.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czesc Efi, popieram wybór little. czy Ty masz dla mnie jeszcze te hortensje i krzewuszki? może udałoby mi się podjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 tak. a hortensje to nie wiem jak zapakujesz do auta bo w tej chwili są już monstrualne. a ja potrzebuje je stamtąd 'wykopać' dosłownie i w przenosni bo tylko teraz mogę kupić te 'poprawne' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A powiedzcie mi dziewczyny, jak sobie radzicie z podlewaniem tych wszystkich roślinek w czasie waszej nieobecności? Rozumiem że trawa ma swoje, rabaty mają rozsączkowe, ale w donicach? (TAR u Ciebie tyle ich jest) Ja ostatnio zostawiłam swoje kwiaty na ponad tydzień, po powrocie moje storczyki były w stanie krytycznym. Liście ok - sztywniusieńkie, ale naręcza kwiatów (z których byłam taka dumna i tak się cieszyłam, bo kwitły nieprzerwanie masą kwiatów od roku) się zmarnowały. Wszystkie zwiędły i teraz opadają jeden za drugim w ogrodzie podlewam z węza raz w tygodniu kazda rosline z osobna, trawe co 2-3 dni weze rozwiniete i na koncu rozpylacz. dajemy rade, rosliny w moim domu sa przyzwyczajone do ekstremalnych warunkow, podlewam jak mi sie przypomni albo codziennie albo raz w miesiacu. storczyki to samo kwitna przynajmniej raz czasem 2x roku. w galerii mam zdjecie wlasnie rozwijajcego stroczyka, przyzwyczajone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 w ogrodzie podlewam z węza raz w tygodniu kazda rosline z osobna, trawe co 2-3 dni weze rozwiniete i na koncu rozpylacz. dajemy rade, rosliny w moim domu sa przyzwyczajone do ekstremalnych warunkow, podlewam jak mi sie przypomni albo codziennie albo raz w miesiacu. storczyki to samo kwitna przynajmniej raz czasem 2x roku. w galerii mam zdjecie wlasnie rozwijajcego stroczyka, przyzwyczajone Tak, to rozumiem (jednocześnie zastanawiając się*ile to pracy wymaga) Ale chodziło mi o podlewanie pod nieobecność. Np głupi 3 weekendowy wyjazd (te w donicach przy skwarze nie dadzą rady, nie?) Ktoś przychodzi? Efi Wiedziałam że tak będzie Zapowiadało się tak niewinnie (choć pięknie), potem musiałam się*pozbierać z podłogi :jawdrop: Lipa, śliwa, platan (moich rodziców jest taki po 12 latach a był kupowany spory), kanzanki, modrzew i ten cyprysik - cyprsysisko! - no wszystko mi opadło! Teraz już wiem o co chodziło, kiedy czytałam o dostawie wielkich drzewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 od kiedy jest rozłożone kropelkowe to olałam podlewanie. mam tylko kilka drzew które powinny być objęte obowiązkowym podlewaniem, z którego się nota bene nie wywiązuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 nikt nie przychodzi, musza sobie dac rade i daja , a jak sie dorobie to tez zrobie nawadnianie, na razie pilnie potrzebuje oswietlenie brakujace przed zima kupic i wreszcie do konca sie rozpakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 pilnie przed zimą? zaraz zaraz... wydawało mi się że dopiero co zaczeło sie lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 no tak ale jak ja mam sie wybrac po zakupy to minie jeszcze z pare tygodni no i po zakupie musza pare miesiecy mocy urzedowej nabrac zanim sie powiesza:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 no to przez te pare tygodni mozesz sie zajac nawadnianiem ale masz racje - ja bym na twoim miejscu zrobiła to w przyszłym roku - żeby rozryli ci trawe jak juz bedzie wypielegnowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenaa 11.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Dziekuje Efilo za odpowiedz:) Podkladki ze szkla tak mi wpadly na mysl bo balam sie ze inne nie sprawdza sie przy dwoch chlopakach rozrabiakach / moglby byc np widelec wbity w stół hihi/a tak na serio nie bylam pewna czy inne podkladki oslonia drewno przed goracymi talerzami. Pozdrawiam i życze udanych ogrodkowych zakupow. My dopiero na koniec wrzesnia bedziemy miec ukladana kostke a zielona czesc ogrodka moze w przyszlym roku.W tej chwili rzucane na forum nazwy roślinek sa dla mnie ksmiczne hihi ele przyjdzie pora, że bede wiedziec o czym mowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 nie przewiduje innej opcji, nawadnianie najwczesniej za rok. a jakie sa twoje koszty zrobienia nawadniania moze byc na priva, tak zebym mniej wiecej sie przygotowala z kasa. jak nie styknie do pana Tar-a zmobilizuje do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 malka wszelki duch.... zrobie... obiecuje zrobie specjalnie dla Ciebie no to tuptam juz z niecierpliwością i doceniam, doceniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.07.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No ma ja z kolei uwielbiam ta jasnozieloną ( żółtą ) i pęcherznicę i tawułkę.... Tawuł mam od liku.... Noże z japońskiej stali to ja mam , są super, i sprawują się doskonale od 17 lat.. ( boze aż tyle??? nawet nie myślałam... producentem jest firma Amway) , słyszałam i nawet miałam w ręki fiskarsa i też mi leżał w dłoni, dobrze wyważony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 W tej chwili rzucane na forum nazwy roślinek sa dla mnie ksmiczne hihi ele przyjdzie pora, że bede wiedziec o czym mowicie na mnie nie może coś przyjść ta pora, cały czas się zastanawiam, o czym One mówią i czy aby na pewno mnie nie obrażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 11.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 dzieki za odpowiedz, a na jakiej zasadzie ten korek jest montowany...? W sumie w necie nie znalazlam nic sensownego na temat korka wbijanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 no to tuptam juz z niecierpliwością i doceniam, doceniam Niestety właśnie skończyłam akcje 39 st. dzisiaj okoliczności zwyciężyły ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 i czy aby na pewno mnie nie obrażają :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 dzieki za odpowiedz, a na jakiej zasadzie ten korek jest montowany...? W sumie w necie nie znalazlam nic sensownego na temat korka wbijanego. Bo to jest najbardziej banalna rzecz jaka robi parkieciarz - nikt się o tym po prostu nie rozpisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 11.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 zdrówka dla chorowitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts