Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

ekipa od ocieplenia do wyrzucenia w kosmos bez skafandra

z prac szeroko zakrojonych ekipy od kostki nie zostało nic - dosłownie wszystkie ich prace robiliśmy od nowa albo po prostu wyrzucilismy. za to ekipa która nam poprawiała podjazd i kończyła prace brukarskie była całkiem wporzo. jedyne do czego mam zastrzeżenia to terminowość, choć nie były to jakieś specjalne przepały więc jestem generalnie zadowolona. jak chcesz to dam ci namiar - w moim przypadku zrobili poprawnie, rzetelnie i uczciwie się rozliczyli.

ogród - to zalezy co masz na myśli. projekt robiła forumowa elfir. wykonanie to troche panowie od kostki, troche ja, troche zaprzyjaźniona firma ogrodnicza (robili część nasadzeń i przezde wszystkim przywieźli ziemie na rabaty)

poproszę namiary na ekipę od podjazdu i bruku

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no niestety. jak jej dałam całuska w aucie w foteliku to mnie poparzyło. nawet jej nie wyciągałam z auta tylko od razu zawiozłam do lekarza. :( z tym że ona tak bardzo często reaguje na chorobe. osłuchowo czysta, gardło bez nalotów. mam nadzieję że się zbierze w sobie.

z dobrych wieści - dzisiaj wysypują mi wreszcie żwirek na rabatach. nie mogę się doczekać efektu. bo ten piach zmieszany z ziemią wyglądający jak popiół wulkaniczny prezentował się tragicznie.

dzieki za odpowiedz, a na jakiej zasadzie ten korek jest montowany...? W sumie w necie nie znalazlam nic sensownego na temat korka wbijanego.

oto mój korek po roku użytkowania. sorki za jakość zdjęcia (po ciemku i niestety komórką)

http://img64.imageshack.us/img64/5633/img24342.jpg

kolory są przekłamane ale widać o co chodzi. z takich większych kawałków wycina się paski korka przykłada do szczeliny i wbija gumowym młotkiem a potem górną powierzchnie docina się nożykiem. na koniec u mnie całość była bielona i lakierowana.

keramzyt jest porowaty więc pewnie kumuluje wilgoć. ale mnie jakoś te pory odstraszają - będzie się coraz bardziej zabrudzał od ziemi.

wrzuciłam do albumu dwa zdjęcia z dzisiejszego ranka zrobione na cito przed wyjazdem więc proszę nie marudzić że nic na nich nie widać

Jejuśku! Na wcześniejszych zdjęciach, to one wydawały się, że mają tak koło 70 cm, a te olbrzymy, to ich pąki kwiatowe maja po pół metra!!! I widać, że zaraz Ci zaczną kwitnąć jak oszalałe. Albo już kwitną tylko ja nie widzę koloru na tle muru. :lol: Pięknie!:yes::cool::cool::cool:

niektóre anabelki mają kule jak łeb konia ;) nie wyobrażam sobie jak w takim razie kwitną incrediball czy jak im tam

kasiu te hortensje w sumie były dość wysoko przycięte ale zauważyłam że przy okazji zdjęć nawadniania załapały się na fotkę i były dużo mniejsze.

rasieńko pokrzywy mają już kwiatostany, faktycznie całkiem spore, ale jeszcze kwiatuszki nie są rozwinięte więc kolor nie jest zbyt widoczny.

to mniejsze odleglosci ja tak co 90cm. chyba sie rozkrzewia? incrediball to troche sciema, kolezanka ma i narzeka, zaluje wydanej kasy, stwierdzila ze anabelki sa ladniejsze. dobrze ze ja nie kupilam a juz sie lamalam. musze jeszcze wyhaczyc z 6-10 anabelek pod plot.