Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie z tym żwirkiem :yes: Chyba zostałam zwolenniczką trawek w żwirku. Ja bym chciała jakieś czerwone. Będziecie mi dziewczyny radzić jak przyjdzie pora :rolleyes:

Co się robi, żeby z pomiędzy kostki nie wyrastały chwaściki? Bo jest na to sposób?

Chyba jak wszystkim bardzo spodobał mi się*pomysł na graby w szpalerze :yes: Muszę to sobie zapamiętać

No i na koniec żurawki na tle hortensji - ślicznie. Uwielbiam żurawki i boję się, że mogę przesadzić z nimi pod każdym względem (nie potrafię się powstrzymać i ograniczyć do kilku eleganckich sztuk, co akurat u Ciebie dziwne w ogóle nie jest)

Zdrówka dla córci

Nelus trochę się pogubilam. Pytasz czy je widziałam czy czy są dobre do garażu? To drugie jak najbardziej. Jestem z nich bardzo zadowolona

Ja je mam w spiżarce i też jestem zadowolona. A pytałam, cz może wiesz, czy jeszcze gdzieś można je nabyć?

wczoraj zabrałam się za wsadzanie tawuł. po 16-stej z kolei musiałam dać za wygraną bo zrobiło się masakrycznie ciemno. dzisiaj ciąg dalszy. szczerze mówiąc miała mi sadzić moja pani ogrodnik ale przyskrudżyłam i stwierdziłam ze nie będę płacić za to żeby ktoś wykonał za mnie robote którą lubię. poza tym za zaoszczedzoną kasę będę mogła dokupić hortensji i pęcherznic :D:D:D

to Ty masz jeszcze gdzieś miejsce?

Ale Ci wszystko porosło. Moje graby są ciągle mniejsze od tych co teraz wsadziłaś. Ciełaś swoje?

Myślę, ze zurawki dobrze posadziłaś.Urosną Ci wielkoludy po tym nawadnianu zasilaniu i wymianie gleby-ja na to u siebie nie mogę liczyć a i tak są dość duże

Jak Krusia się ma dzisiaj?

chyba lepiej - nie chce pisac wiecej zeby nie zapeszyc

nie zasilam roślinek w ogóle - podobno nie powinno się tego robić w pierwszym sezonie.

a tawuły (cholewcia dlaczego nie moge napisać tawułki - to są takie kurdupelki ;) ) wrzuciłam do fotek

no faktycznie kurduple,dobrze,że w takiej dużej ilości. Princesski wolno rosną.Moje ciągle się kiszą i nie mogą zrosnąć w linię, podczas gdy np goldmouda scinałam już przy samej dupie dwa razy w tym sezonie.

Dla pocieszenia powiem, że mam jeszcze mniejsze tawuły-golden carpet. To dopiero jakby tu rzec- tawułki;)

Efilo, a żurawki na tle hortensji to jakie posadziłaś (kolor) i czy to jest właśnie na tle tych anabelek? Ja mam jeszcze całe hektary do zagospodarowania... Kombinuję teraz jak część przed domem zgrabnie zaplanować a po zachwytach wnoszę, że warto się nad takim połączeniem zastanowić:yes:

Dzięki:D

O szpalerze nie myślałm, tylko jako fragment rabaty... Kombinowałam, żeby obwódki zrobić z żurawek (jak u Toli) tawuł, żywotników danica, może hosty... i oczywiście coś w ich tle posadzić... Tzn. wiem, ze muszę zacząć od "góry" czyli jakieś drzewa i wysokie krzewy a potem zjeżdżać w dół, ale żurawki z hortensjami zagrały mi i jako "punkt zaczepienia" już gdzieś tam siedzą;)