monsanbia 26.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Jak się już obrobisz to jeszcze możesz powiedzieć dlaczego aqutex a nie prolatex (mazo ma jedno i drugie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.07.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Prolateks to farba lateksowa wiec zmienia wlasciwosci higroskopijne sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.07.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Tak jak napisała Markoto aquatex jest farba krzemianowa i nie zatrzymuje na swojej powierzchni wilgoci. Lateks tworzy na ścianie nieprzepuszczalna warstwę. Farby silikatowe maja niestety jeden minus - taki sam zreszta jak tynki zewnętrzne silikatowe - paleta kolorów jest ograniczona do pastelowych kolorów. Zero mocnych nasyconych. Stad np w bawialni kruszki czy u nas w sypialni jakiś lateks z pary. Co do piekarnika - obsługa piekarnik mikrofala banalna - są dwie strony przycisków - po prawej mikro po lewej reszta funkcji głownie zwykłych piekarnikowych ale tez programy kombi. Żadna filozofia. Mikro uruchamiasz dwoma przyciskami - wybór mocy i start. Leci minuta, mozesz dodatkowo ustawić czas pokretlem. Mozesz tez ustawić sobie ulubiony program - u mnie 30 s na 1000W do pogrzania mleka Mufinek aż tyle nie robię na raz żeby zapełnić dwie blachy, poza tym ich tempo robienia jest takie ze nawet gdybym robiła dwa pod rząd to specjalnie by się procedura nie wydłużyła. Ja pieke mufinki na góra-dół, wiec blacha musi być na środku. Myśle ze na termoobiegu spokojnie mozesz wstawić dwie blachy. Po rocznych doświadczeniach nie zamienilabym kombi na dwa oddzielne urzadenia. Kombi daje dodatkowe możliwości. Co do parownika - używamy głownie do ryb - są przepyszne. Aktualnie w sezonie grillowym leży trochę odlogiem. Ale tez muszę przyznać ze nie miałam jeszcze okazji rozpracowac jego wszystkich zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.07.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 no to ja kupiłam osobne urządzenia i będę się z nimi bujać (czyt. czyścić) tzn nawet nie mikrofalę i piekarnik, a piekarnik z funkcjo majkro i osobno pełnowymiarowy piekarnik. Bo mi się sama majkro nie podobała i nie pasowała Dzęki efilo za rozjaśnienie sprawy z farbami. Czyli rozumiem, że jak chcę szarość taką powiedzmy jak ma mazo na ścianie w holu to już pewnie w aquatexie tego nie ma? I jeszcze pytanie. Przeczytałam, że nie trzeba używać gruntu pod te aquatex. Nie trzeba, ale lepiej zastosować, czy naprawdę nie ma sensu? Jak tam, już się obrobiłaś ze wszystkim? Bo czekam w ukryciu by Cię zaatakować tym moim nieszczęsnym sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudamaruda 27.07.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Efilo, ja z takim małym pytaniem. Być może już na nie odpowiadałaś, ale przekopując się przez Twój wątek nie znalazłam odpowiedzi. Kto jest producentem/gdzie kupiłaś poduszkę dekoracyjną, która jest u Ciebie w sypialni. Ta z panem i panią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Tak jak napisała Markoto aquatex jest farba krzemianowa i nie zatrzymuje na swojej powierzchni wilgoci. Lateks tworzy na ścianie nieprzepuszczalna warstwę. Farby silikatowe maja niestety jeden minus - taki sam zreszta jak tynki zewnętrzne silikatowe - paleta kolorów jest ograniczona do pastelowych kolorów. Zero mocnych nasyconych. Stad np w bawialni kruszki czy u nas w sypialni jakiś lateks z pary. OK, no to ja już nic nie wiem. Czy farba aquatex to jakaś marka ? Czy rodzaj farby dostępny u wszystkich producentów? Czy tylko w Kabe? Ja mam pod nosem Fluggera, ale widzę, że farby to również skomplikowana materia. Help pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.07.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Anula, jak zwykle możemy sobie przybić piątala. Tyle że Tobie się chce, a mnie się nie chce tak jak Tobie chce.Aquatex to jeden z produktów Kabe. O Fluggerze podzielone zdania tu są. Znajomi moi też*średnio zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.07.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) monsabia jako gruntu pod aquatex stosuje sie rozcienczony aquatex Edytowane 27 Lipca 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 monsabia jako gruntu pod aquatex stosuje sie rozcienczony aquatex yyyy, bo nie wiem czy rozumiem rozcieńczony aquatex jest gruntem i warstwą pierwszą jednocześnie? Czy po pomalowaniu tą rozcieńczoną maluje się potem jeszcze 2 razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 malowanie rozcienczonym to jako grunt sie stosuje potem trzeba malowac raczej 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.07.2011 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Monsanbia niestety jeszcze jestem urobiona po uszy. Czyszczenie kombi to pikus - przynajmniej mojego bo mam z pyroliza. Pod aquatex NIE POWINNO SIĘ stosować gruntu. Co zreszta jest bardzo pożyteczne bo pamiętajcie wszystkie wykanczajace dziewczyny ze grunt jest JEDYNA substancja używana podczas wykonczeniowki której plam nie można niczym usunąć. Tak jak napisała Markoto - można stosować jako grunt rozcienczona farbe. Co do konkretnych kolorów to trzeba sprawdzać. U mnie najciemniejsza szarośc to ta z kuchni i salonu. Innych nie sprawdzalam. Anula kabe nie jest jakimś hiperspecem od farb wiec poza aquatexem nie wybralabym go. Polecam Pare ale niestety można zbankrutowac. Ja mogłam sobie na nią pozwolić bo zasponsorowal mi ja aquatex - to bardzo tania farba (choć to nie było kryterium wyboru) Cześć maruda. Podusia tak mnie urzekla ze sciagalam ja z Anglii. To był produkt sezonowy - nie ma jej już w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.07.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Cześć urobiona po uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 28.07.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dzieki efilo za porządne wyjasnienie A możesz model Twojego combi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.07.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jak jest jeszcze w ofercie siemensa to postaram się go odszukać. Jakby mi się nie udało to w wątku AGD jest moja recenzja z dokladnymi symbolami sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.07.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144448-Jaka-lodówkę-zmywarkę-i-piekarnik-urządzamy-kuchnie&p=4235617 Znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.07.2011 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Jakby link nie zadziałał: HB86P572 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 31.07.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Elfio przed wejsciem masz stroherà Grigio czy Crio? te ciemniejsze czy jasniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka Zaciszanka 01.08.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Cześć Efilo,jestem pod wrażeniem Twoich wnętrz,gratuluję!!!!!Czy mogłabyś mi doradzić jaki tynk zewnętrzny wybrać (akrylowy,silikonowy,silikatowy) i jakiej firmy-wiem ze temat na forum przewijał sie wielokrotnie ale niestety musze szybko sie decydować a nie ma to jak zapytać experta i uzytkownika:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 01.08.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Efi powiedz mi co wsypywałaś do dołka przed wsadzeniem hortensji bo ja dzisiaj nabyłam 4 sztuki i boje się , żeby czegoś nie spieprzyć Mam worki wymieszanego czegoś.... torf , obornik jakieś skrawki kory w jednym myslisz, że można to wsypać do dołka i przekopać czy kupić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Anka najlepszy jest silikonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts