Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Efilo, spotkałaś*się*może kiedyś*z włoskim sklepem oświetleniowym http://www.edenilluminazione.org/epages/62033157.sf/sec8842e7713a/?ObjectPath=/Shops/62033157/Categories

Ma świetne oferty, wszystkie lampy dużo tańsze niż w Pl, wysyłają za free (przy zamówieniu >800euro) lub za 35euro.

No i mój skygarden kosztuje nie 10tys tylko 1790uro (dalej drogo i nieosiągalnie, ale pomarzyć warto ...)

Miałaś*z nim do czynienia?

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efilo, spotkałaś*się*może kiedyś*z włoskim sklepem oświetleniowym http://www.edenilluminazione.org/epages/62033157.sf/sec8842e7713a/?ObjectPath=/Shops/62033157/Categories

Ma świetne oferty, wszystkie lampy dużo tańsze niż w Pl, wysyłają za free (przy zamówieniu >800euro) lub za 35euro.

No i mój skygarden kosztuje nie 10tys tylko 1790uro (dalej drogo i nieosiągalnie, ale pomarzyć warto ...)

Miałaś*z nim do czynienia?

O, mnie to też interesuje, rzeczywiście mają taniej.

Mój M. uparł się na kilka Tolomeo, ale... inspirowane ;)

Efilo, napisz mi jeśli możesz dzie kupowałaś, jeśli w dobrej cenie.

O, mnie to też interesuje, rzeczywiście mają taniej.

Mój M. uparł się na kilka Tolomeo, ale... inspirowane ;)

Efilo, napisz mi jeśli możesz dzie kupowałaś, jeśli w dobrej cenie.

A widziałaś tam cenę Tolomeo? Sporo tańsze, nie? Dodatkowo przy zamówieniach powyżej jakiejś kwoty dostajesz jeszcze extra discount

Inspirowane w Customform są i tak (wg mnie) drogie

Wychodzi 50% ceny

za inspirowane?

w porównaniu do włoskiego sklepu?

no bo jeślu tak, to połowa ceny faktycznie dużo (w sensie duża różnica, czyli mało :lol2:)

Byłaś w customform i widziałaś je? Oni mają naprawdę dobrą jakość tych rzeczy

ja jeszcze liczę euro po 4 pln :) (zawsze tak przeliczam, jeśli nie muszę płacić za coś przelewem, tylko euro gotówką)

Edytowane przez monsanbia

Monsabia ja też byłabym zainteresowana zakupem w tym sklepie, niewiarygodnie tanio w porównaniu do naszych krajowych inspirowanych ;). jak byście cosik kupowały to ja też bardzo chętnie. Jakżesz to wyszperałaś :jawdrop:

Ale tam są*oryginały

(chyba, że to jakiś przekręt, ale nie sądzę)

Wyszperałam, jak zawsze, jak się szpera na etacie od kilku lat to już nic nie stanowi problemu ;) (a tak naprawdę jak zwykle - przez przypadek - oglądałam sobie tu i tam "mojego" skygardena FLOS)

No tak, wychodzi co najmniej 50 % taniej - oryginalne tam i inspirowane customform. Przy trzech sztukach, bo tak muszę liczyć. Nie byłam, nie widziałam, ale info od znajomej, że w tych podróbach urywają się linki, bo w oryginale są naciągnięte fabrycznie, ile trzeba, a w tych naciąga się samemu i trudno uchwycić dobry moment.

Może zbierzmy zamówienie i negocjujmy cenę, tylko ja dopiero jak mi uruchomią ratę, czyli wrzesień najwcześniej.

Monia, jak tak szperasz, to znajdz mi w dobrej cenie krzesła Eamsów na drewnianych nóżkach.

Linki się urywają .... bleeee ("nie będę szkłem du.y podcierać")

Jak trafię na krzesła dam znać. Tymczasem mam w naszym hapartamencie ;) taką knajpę w której są*(podróby jak mniemam) i malutkie słodkie pantony dla dzieci i łazienka w greenforeście ... No ale wracając do krzeseł - tak jakoś śednio się na nich siedzi

Ten sklep z lampami jest o tyle fajny, że transport jest albo free albo i tak tani

monsanbia nie miałam do czynienia z tym sklepem. 'za moich czasów' nie było sensu ściągania lamp z włoch bo ceny przy większych zakupach były zbliżone (przyjmując że od dobrej ceny w sklepie internetowym dostawałam 15% rabatu to nie było sensu się kłopotać). dodam że we włoszech mam rodzinę która nagminnie jeździ do Polski więc namówienie ich na wsadzenie raz czy drugi 'abażura' do auta nie stanowiłoby wielkiego problemu.

porównując na dzień dzisiejszy faktycznie jest troszke taniej. moja decentrata jest tam 249 zł tańsza niż w Polsce (do obliczeń przyjęłam dzisiejszy kurs EUR i cenę lampy ze strony www.berkanodesign.pl). to 13% taniej. myślę że spróbowałabym raczej dostać rabat od skali zakupu w Polsce. ale to oczywiście zależy od konkretnych opraw.

no to troszke klops. ale z drugiej strony pociesz sie - nie bedziesz mieć takich widocznych jak u mnie (przypominam w oryginale beżowa ściana ;) ), co gorsza z sisteny nie ma ani czarnych ani grafitowych

a ja dzisiaj kupiłam upragnione pinky-winky. i cały czas sie miotam czy je dać za limonki czy przed

miałam pytać co to pinky-winky, ale zapytałam mojego ulubionego wujka (google), iii... jakie to piękne!!!! :)

Fajnie, że zaczynam urządzać ogród za jakiś czas :yes:

Ja u Efi jak nie wiem co to, to mam dwa typy albo jakaś lampa albo coś zielonego (ale to dopiero od tego roku) :rotfl:

edit:

Dopiero spojrzałam wyżej lampy http://lodz.forumslubne.pl/images/smiles/lizak.gif ... ale mam pytanie do listwy przypodłogowej, zamawialiście czarną, czy malowaliście razem ze ścianą (jeżeli tak to jak się maluje????).

Edytowane przez tofee