Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monsanbia podbieram cię z tym wymagającym. :) Tak naprawdę faktycznie nie jestem zbytnią znawczynia. Mam ten luksus ze mój ekspres i zwykła kawa z makro ( tam kupuje dallmayera) mnie satysfakcjonuja :)

Co lepsze, satysfakcjonuja rownież lubego a to już było trudniejsze bo on pije espresso.

A zaoszczedzona kasę przeznacze na choinkę lub inne roslinki :)

efilo, potwierdz mi proszę, czy Ty masz płytę indukcyjną Teka IR 942 HS? A młynek też może masz Teki (jaki)?

Dziękuję, A.

anula

ja mam tekę GKST profi 90.35 4i czy jaki ona tam ma symbol (podaje z głowy) młynek mam z teki ale jak znajdziesz troche kasy to weź sobie jakiś wyższy model z in-sink-eratora. ewentualnie odkup ode mnie mój :)

jamles ja zapraszam ale wątpię żebyś reflektował na rozpuszczalnego jacobsa :lol2: niestety tylko takim dysponuje w pracy.

Edytowane przez efilo

Efilo gdybys sobie przypomniala nazwe tego srodka do odklejenia zwulkanizowanej folii z okna lub miala kontakt ze znajoma bylabym bardzi wdzieczna :)

właśnie miałam Ci napisać że nie ma szans żebym sobie przypomniała i... wpadło mi jakoś magicznie do głowy. Kleber remover

anula

ja mam tekę GKST profi 90.35 4i czy jaki ona tam ma symbol (podaje z głowy) młynek mam z teki ale jak znajdziesz troche kasy to weź sobie jakiś wyższy model z in-sink-eratora. ewentualnie odkup ode mnie mój :)

jamles ja zapraszam ale wątpię żebyś reflektował na rozpuszczalnego jacobsa :lol2: niestety tylko takim dysponuje w pracy.

A mi właśnie polecano z Teki, o co chodzi z tym młynkiem? na co zwrócić uwagę?

Jak znajdziesz chwilę to zerknij do mojego dziennika, wkleiłam tam Twoją płytę i nowość Teki - wyglądają podobnie, ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy są jakieś znaczne różnice w funkcjach, bo cena różni się znacznie. Nigdy nie miałam płyty indukcyjnej ;)

torturujesz mnie. pójde obejrze i mi będzie przykro że takiej nie mam :lol2:

co do teki - też bym ci poleciła, gdyby nie to że wiem że uciułasz na droższy a różnica jest taka że mózg się lasuje. mam porównanie bo korzystam z obu. BTW tece młynek robi in-sink-erator tylko jest to bardzo prosty tani model.

przejrzałam instrukcję i z dziką satysfakcją przyznaję że moja płyta lepsza. mój sposób obsługi jest znacznie prostszy i nie wymaga pamiętania skomplikowanych procedur typu ustaw na zero i nacisnij minus to funkcja power a ustaw na jeden i nacisnij minus to funkcja podtrzymanie ciepła.

jak chcę włączyć pole z maksymalną mocą to naciskam literkę P i tyle.

oczywiscie nie twierdzę że nie ma jakichś cudów których nie odkryłam a które determinują wybór miss ;)

Efi witam z rana ;)

Mam pytanie, bo brakuje mi argumentów z mężem a jego koncepcja zupełnie mi się nie podoba ... chodzi o reku i wentylację w domu. On twierdzi, że każde drzwi w domu powinny być podcięte ok 3-4 cm na dole żeby powietrze dobrze się "mieszało". Noszzzzzzz a co z prywatnością przy takich dziurach na dole? Jak macie rozwiązaną kwestię przepływu powietrza pomiędzy czerpniami a wylotami (czy jak to się fachowo nazywa) w różnych pomieszczeniach? Zupełnie nie wiem co z tym fantem zrobić a nie wyobrażam sobie takich szpar pod każdym skrzydłem :eek:.

mąż nie do końca ma rację.

oczywiste jest że aby wentylacja działała poprawnie musi być zapewniony przepływ pomiędzy pomieszczeniami. natomiast podane wartości są z tego co pamiętam zawyżone.

zależy to oczywiście od szerokości skrzydła - jeśli macie 70-tki to inna sprawa ale jeśli standardowe lub szersze to są przesadzone.

pomiędzy pokojami powierzchnia otworu musi wynieść 80cm2 czyli wystarczy 1cm podcięcia. tylko w kuchniach, łazienkach etc muszą być podcięcia lub inne formy otworów na łączną sumę 220cm2 - a to jest podcięcie 2,5 cm lub mniejsze ale z kratką lub tulejami