Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przejrzałam instrukcję i z dziką satysfakcją przyznaję że moja płyta lepsza. mój sposób obsługi jest znacznie prostszy i nie wymaga pamiętania skomplikowanych procedur typu ustaw na zero i nacisnij minus to funkcja power a ustaw na jeden i nacisnij minus to funkcja podtrzymanie ciepła.

jak chcę włączyć pole z maksymalną mocą to naciskam literkę P i tyle.

oczywiscie nie twierdzę że nie ma jakichś cudów których nie odkryłam a które determinują wybór miss ;)

Hmmm, Twoja lepsza:)

Ale w sumie nie wiem czy taka różnica jest warta dopłaty 100%;)

prześpię się z tym

Efi dzięki stokroć!!!!!! Mamy standardowe czyli 1-1,5 cm max wystarczy a to już ogromna ulga ufffffffffffff. Co do łazienek to inna inszość więc tutaj nie dyskutuję, chodziło mi o te nieszczęsne pokoje.

Widziałam że powyżej toczyła się dyskusja o młynkach to korzystając z tematu mam jeszcze pytanie, bo waham się robić nie robić ... bardzo toto ułatwia życie? I czy jest bardzo głośne, do tej pory raczej kojarzyło mi się z horrorem USA ale zaczyna mnie kusić ... a i czy odpływ wymaga jakiś specjalnych rozwiązań czy jest zwykły jak przy zlewie bez młynka?

a to moja jest droższa?? ja myślałam że ta nowa i się doszukiwałam gdzie ta drożyzna :)

to już musisz sobie sama odpowiedzieć. ja ze swojej strony tylko napiszę że z obu funkcji (zarówno podtrzymania jak i power) korzystam bardzo często więc konieczność wyłączenia pola po to żeby uzyskać wartość zero z której bym mogła dopiero przejść do funkcji power by mnie wkurzała. choć zdaję sobie sprawę że to wynika też trochę z tego że do tych moich udogodnień jestem już przyzwyczajona.

no i najczesciej korzystam z tych dwóch skrajnych dużych pól (np. patelnia plus garnek) więc pewnie by mi było brak drugiego dużego.

faktycznie sprawdziłam - 1100 zł różnicy.

dobry czyli za więcej niż ta różnica. ja bym brała albo model 75 za 1,5 tys. albo Evo 100 za 1,7.

może można je kupić gdzieś poza oficjalna dystrybucja taniej

Edytowane przez efilo

szczerze mówiąc miałabym miele ale doszliśmy do wniosku że jednak to przerost formy nad treścią. musiałabym wydać ponad 10 tys za jedno urządzenie a to dawało kilkanaście różnicy na trzech sprzętach. abstrahując od tego że nie mieliśmy tyle to po prostu żal by mi było tej kasy.

ekspres to Siemens TK76K572

zmywarka SN 66T095EU

do tego mam piekarnik kompaktowy z mikrofalówką HB 86P572 (najważniejsza rzecz - ma pyrolizę!) i piekarnik parowy

mój post opisujący sprzet jest tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144448-Jaka-lod%C3%B3wk%C4%99-zmywark%C4%99-i-piekarnik-urz%C4%85dzamy-kuchnie/page78

niestety prawdopodobnie musisz sie wylogować jeśli chcesz go zobaczyć. jest tam również opinia na temat teki ale nie napisałam raczej nic odkrywczego

BTW siemensa tak jak i tekę wybrałam kierując się opiniami o niezawodności.

mój post opisujący sprzet jest tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144448-Jaka-lod%C3%B3wk%C4%99-zmywark%C4%99-i-piekarnik-urz%C4%85dzamy-kuchnie/page78

niestety prawdopodobnie musisz sie wylogować jeśli chcesz go zobaczyć.

albo przejsc na strone 39 :)