Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cały czas podglądam, mało się odzywam, bo za Wami dziewczyny nadążyc jest trudno, ale dzisiaj muszę, no muszę :)

Taki mąż to skarb! Bez okazji i sam wybierał... hoho... Piękny prezent. Podoba mi się pomysł z bardziej monochromatycznym rozwiązaniem, a kolorki na rzemyk :)

Pozdrawiam :)

Fajnie kwitną hortensje :)

Prezent śliczny , i to bez okazji... zbiera chłopak punkty ;)

Mój w sobotę kupił mi pęk bordowych róż.... wyjeżdża na ryby, to się chce przypodobać ;)

Lidzia..., pytanie nie do mnie ale ja mam sprężynowy w kieszonkach + podwójny lateks, jest OK...

Ale podobno sam lateksowy jest super.

Lidziu

przepraszam za zwłokę w odpowiedzi ale dziecię zmieniało przedszkole ;)

Dla dzieci którym może się zdarzyć choćby jednorazowe posiusianie materaca polecam sprężyny w koszulkach obłożone pianką

Polceam Klio z firmy Janpol

http://www.janpol.pl/produkt2.php?zakl=1&pr_id=11&pr_podgrupa=1&l=

oprócz tego że naprawdę bardzo wygodny to jeszcze dodatkowo rehabilitacyjny (co to oznacza za chwilę)

My mamy dzięki poleceniu Malgos (pewnie nie zaglądasz ale wiedz że śpiąc w łóżku hotelowym i tęskniąc za własnym zawsze ciepło o Tobie myślę :D ) lateksowy Hildinga. To najlepszy materac na jakim dotychczas spałam, a miałam wcześniej kilka naprawdę porządnych. Dodatkowo z tego co pamiętam lateks z Hildinga ma możliwość złożenia dwóch twardości - twardość materaca powinna być dobrana do wagi osoby śpiącej. Normalnie jest problem bo zazwyczaj para nie waży tyle samo. W hildingu można połączyć dwie połówki o różnej twardości w jeden materac. Mój materac był kupowany półtora roku temu i chyba tych modeli już nie ma, ale zasada jest prosta - im grubszy materac tym lepszy. Podobno również im więcej lateksu naturalnego tym wygodniej.

A teraz wracając do materacy janpolu - niektóre z ich produktów mają atest jako produkty rehabilitacyjne - na to jest inny VAT. Mimo dużo wyższej ceny netto materac jest tańszy niż gorsze modele. To np. lateksowe Demeter, Zeus, Temida i Atena.

lateks oczywiscie

w hildingu po prostu wybierasz sobie w jakim chcesz pokrowcu. zreszta w janpolu tak samo.

przy okazji polecam sklep

http://www.lambfield.com/category/materace-materace-lateksowe

dzięki nim nasza pierwsza noc nie byla na samym stelażu - robili co w ich mocy zeby zdazyc :) bardzo milo wspominam kontakt z babka stamtad

ja tam lateksowych widzę tylko 3 rodzaje. Ten ze strefami indywidualnymi dla każdego z małżonków i dwa 'normalne' lateksowe. Original i Select :) Te dwa ostatnie różnią się proporcjami mleczka naturalnego i syntetycznego 20/80 i 80/20 % a tym samym i ceną.

Reszta 'rodzai' wynika tylko z kombinacji wnętrza i powłoki.

Wychodzi na to że ja mam odpowiednik takiego:

http://www.lambfield.com/hilding-materac-lateksowy-original-lateks-medicott-silver.html

Przepraszam Olu. Pamięci starczyło mi tylko na inspekcję zaslepek :)

Nie wiem w jakim kolorze były wcześniej ale aktualnie są zdecydowanie białe i z żółtym nie maja nic wspólnego. Szczerze mówiąc na tyle nie rzucają się w oczy ze dopiero Ty mi uswiadomilas ze tam są :)