Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Zdradź przepis :lol2:

Stateczne inteligenckie życie prowadzimy ;) Lakierki, fortepian i koronki, literatura, no wiecie..

Nie wiem skąd to się wzięło, ale starszy od malutkiego był taki dziwny, do szału mnie doprowadzał, gdy np. na plaży piasek go denerwował, bo buty pokazywał, że są beee :bash: Jedzenie lodów w plenerze to mega stres dla wszystkich był, nie daj boże żeby mu się bluzka od lodów upaćkała..

W wakacje był na totalnej wsi z rówieśnikiem i opiekunowie zarządzili dzień w którym mój miał się ubrudzić choć trochę, a tamten drugi dzieciak miał przynajmniej jeden fragment ciała/garderoby pozostawić czystym.

Mój codziennie odpicowany jak na randkę, a tamten od stóp do głów usmarowany.

Uwierzyć nie mogli jak on to robi podczas ognisk, wypraw do lasu, drylowania wiśni itp.

Ja normalna matka jestem serio :)

Wracając do tematu AGD ja mam model Siemens WM 14S742PL czyli 1400 obrotów i 42 a nie 43 na końcu symbolu, tej mojej w każdym razie już nie ma u simensa i już nie moge sprawdzić czy faktycznie w opisie jest, ale jak wybierałam to pamiętam że między innymi zdecydowałam się na tą bo miał być wskaźnik dozowania śr. piorącego i zabezpieczenie przed dziećmi.

Zabezpieczenie jest idiotyczne bo działa tylko na guziczki, a nie na pokrętło, czyli dzieciak może zmienić program z delikatnego 30st na bawełnę 90 st, a wskaźnik dozowania do dziś dnia nie wiem jak działa, może Wy mi to objaśnicie?

Czyli dopłaciłam za coś co jest fikcją.

Ale ma fajne światełko i cicho chodzi, no i krótkie programy-podstawa w niebrudzącej rodzinie, czyli odświeżanie, choć pocić też się nam nie zdarza oczywiście :) :)

edycja: zadzwoniłam do simensa i już wiem jak działa, jak na mój gust: głupawo, szumnie nazwane ważenie prania

Edytowane przez e-mól

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki,t ak, tez zrobię.

A powiedz Efilo ile masz lampek z italuxa decorative downlights w łazience białej ?

Zastanawiam się nad nimi, czy nie zamontować w swojej łazience 10,5 m2. Kupiłabym 8 szt, ale czy nie będzie sufit dziwnie wyglądał przy takiej ilość ?

Oczywiście będzie inne oświetlenie nad lustrem i nad wanną.

ja mam tylko dwa. nad 'urządzeniami' ;)

ale dwa to nie jest zbyt dużo światła jak na taką łazienkę. jest dość ciemlaźnie. na szczęście mam jeszcze dwa inne źródła światła w tym pomieszczeniu i mogę kombinować.

U mnie były 4 albo 5 zaplanowane w czarnej łazience ale zmieniłam koncepcje

Cześć Ewcia, mało Cię tu ostatnio :( Przyszłam po pomoc, bo jesteś biegła w oświetleniu. Kojarzysz moze co to za lampu , tamizo je często ma w swoich projektach, nawet teraz u Oliwi sporo ich dali na wizualkach, a ja szukam i nie jestem pewna czy to chors

http://tamizo.pl/projekty/wnetrza/gliwice_foto_01.jpg

Chodzi mi o te na suficie. I czy moze kojarzysz jakąś tańsza opcję. gdzie mam szukać?