Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja jeszcze z innej beczki: co sądzicie o natryskowych bateriach termostatycznych w domu ? Potrzebne to ? Przydatne ?

Teraz nie mam i jest o.k. więc w czym rzecz ?

Jak już raz kupisz, to potem fakasz, że nie masz wszędzie...

Mnie do szewskiej pasji doprowadza ustawianie wody w wannie, gdzie mam normalną baterię, jak dam ciut mocniejszy strumień, to się woda robi lodowata :mad: W następnym domu robię termostat nad wanną, jak nie znajdę nawannowego!

Nie jest to droższe od zwykłej dużo, a komfort jest ogromny: czy spadek ciśnienia, czy ktoś spuści wodę w kiblu, czy najzwyczajniej w świecie chcesz zmienić siłę strumienia: idealna temperatura (jaką możesz ustawić raz i przy następnej kąpieli będzie w tym samym miejscu!) jest cały czas niezmienna...

Matko chyba się stęskniłam za forum, bo taki epolet nt. gupiej baterii walnąć :rolleyes:

Czeeeeeść :)

Najpierw konkrety:

1. baterie termostatyczne przydatna rzecz pod prysznicem. W innych miejscach uważam za przerost formy nad treścią, być może dlatego że ja nie mam problemów z ciśnieniem wody i takie przygody jak u Dorci mi się nie zdarzają. Poza tym nasza baterie łatwo ustawić.

2. niestety o sukienkach niewiele wiem. nigdy mi nie było coś takiego potrzebne. najczęściej laski same szyją. są też na allegro w ilości hurtowej - wpisz sobie pokrowiec na krzesło

3. nie mam bladego pojecia co to za materace to koło. jak zawsze polecam hildinga i janpol.

4. o jakie siłowniki Ci chodzi nituś? do bramy suwanej czy otwieranej jak drzwi? rozumiem że wjazdowej - ja polecam firmę FAAC. Nice wyróżnia się głównie tym że ma fajne reklamy.

co do plewienia - nie plewie a przydało by się. wszystkie roślinki już padły a wielka pokrzywa ma za nic zimno i sie ze mnie śmieje zza okna.

a ja nie myślę o ozdobach świątecznych bo za oknem wiosna jakaś taka. ostatecznie jesień. ale świątecznie to nie jest w ogóle. dobrze że wczoraj troche gradu spadło. za to nie możemy się doczekać na psiaka. jeszcze tylko dwa tygodnie i całe nasze życie wywróci się do góry nogami :)

Na allegro same satynowe błyskotki brr ale dzięki Pasie znalazłam fajne, bo uszyć to wcale nie jest proste, jak twierdzi moja mama-licencjonowana komunistyczna krawcowa dorabiająca badylarsko szyciem kap swego czasu i nadal posiadaczka maszyny singera :)

Psiak na pewno biały będzie? Ew. golden retviever, który jest... bielony :lol2: