Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, jestem na etapie wykańczania naszego domku i przeglądając forum muratora trafiłam na to cudowne wnętrze :) Efilo gratuluję gustu i podziwiam :) Poza tym, Twój dziennik to istna kopalnia wiedzy, praktycznie na każdy temat. Jeśli pozwolisz, to się nieco rozgoszczę, bo przed nami jeszcze sporo do zrobienia, chociaż już mieszkamy od pewnego czasu (musieliśmy zwolnić poprzednie mieszkanie nieco wcześniej niż planowaliśmy)

Ps. też w najbliższym czasie planujemy zakup maltańczyka dla naszych córeczek, ale obawiam się, że pomimo ich zapewnień, że zajmą się psiakiem w 100% wszystko spadnie niestety na mnie:(

Basiu, mam tyły w jednym temacie i przed zimą koniecznie muszę sprawę nadrobić.

Będziecie zakładać drabinki przeciwśniegowe? a jeśli tak to koniecznie proszę o info jakie

mnie sie właśnie po pierwszej zimie wizja zmieniła :) właściwie to chcieliśmy od początku ale jak nam montowali dach to nie zdążyliśmy zakupić. teraz to już mus wielki bo nam ogród nie przeżyje

No to teraz ja piszę do Ciebie efilo :D Jak z tymi drabinkami u Ciebie? założyłaś? Bo my po wczorajszym dniu, stwierdziliśmy, że drabinki na dach są konieczne....

No nie zagląda nie zagląda bo niewiele się w domku dzieje. Choć ostatnio udaje nam się wreszcie porządkować pozostałości budowlane hehe. Jest kilka miejsc w domu które zdecydowanie wymagają interwencji :oops:

Basia_KRK

jeśli nadal temat aktualny to tak - mamy drabinki nad wejsciem i nad sciezka. Kupowałam w fajnej firmie on line. zaraz poszukam.

edit- płotek DBDC kolor antracyt w firmie folnet.pl

e-mól

szukam to ja też może wreszcie kupie hehe

WZ20160

Edytowane przez efilo

bardzo sporadycznie. teraz sie skupiamy na toalecie :) to mądry piesek (w znaczeniu posłuszny). ale niestety ma też swój rozumek, hehe.

jest przeurocza jak chce nas zachęcić do zabawy. leci do swojego pudełka z zabawkami i przynosi ulubionego liska. my jestesmy zajęci więc nie reagujemy na zaczepki. no to ta mała główka sobie myśli "aha, liskiem nie chcą się bawić, nie szkodzi, przyniosę coś innego'. leci po wubbę i trąca nas nią. jak dalej nie reagujemy "to może chcą rzucać piłeczką". i tak aż do skutku - choćbym nie wiem co robiła ważnego i tak ulegnę namowom. :rotl:

skad ja to znam :D i te dwa ? ? w czarnych oczkach i przechylona na bok główka "no jak to nie chca sie bawic"? mnie to zawsze rozwala na lopatki. jak bys miala jakies fajne lub mniej fajne zdjatka to wrzuc prosze, uwielbiam takie maluchy. a o co chodzi z toaleta? nie chce robic w wyznaczonych miejscach?

aaa, my na poczatku robilismy to intuicyjnie, ale teraz piesio pokazuje nam: albo kreci sie przy drzwiach, czasem pisnie a jak juz mu sie bardzo chce a my nie reagujemy to podchodzi, lapie delikatnie zabkami (nie gryzie) za reke lub spodnie lub szlafrok i ciagnie. w nocy lub nad ranem "trzepie uszami" zeby nas delikatnie obudzic