efilo 25.01.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 malkulto co wiedziałam to już zapomniałam więc każda wiedza się przyda. na pewno czeka mnie wycieczka na południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi-li 25.01.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Oooo jednak Efilo wyszła z ukrycia Dziewczyny (Efilo i TAR) mam do Was ogromną prośbę odnośnie zakupu maltańczyka - informacje mogą być oczywiście na priv, żeby tutaj nie śmiecić. Tak jak pisałam ostatnio, w najbliższym czasie (raczej bliżej wiosny) będziemy chcieli kupić dziewczynom obiecanego psiaka i nie wiem zupełnie na jakie istotne rzeczy należy zwracać uwagę podczas wyboru szczeniaczka Z jednej strony boję się trafić na jakiegoś pseudo chodowcę a z drugiej ,szczerze powiedziawszy nie chciałabym wydać ponad 3 tyś. Znajomi kupili w zeszłym roku Yorka miniaturkę, ale taki naprawdę tyci - teraz ma ok 1,5 roku i waży ok. 1 kg. Okazało się , że piesek poważnie zachorował, prawdopodobnie jakieś zapalenie mózgu włącznie z tym, że traci wzrok Za jedno badanie wydali ostatnio w klinice 900zł (tomografia + coś jeszcze) nie licząc wizyt u specjalistów w Katowicach, Krakowie i Wrocławiu. Pomimo kwoty jaką wydali na zakup psa(chyba 1500zł), nie zrobili tego w zarejestrowanej chodowli i pani od której kupili umywa ręce. Lekarz powiedział, że od warunków dopuszczania, kolejnośći miotu z którego pochodzi szczenię oraz selekcjonowania i wybierania z nich najmniejszych (a tym samym również najsłabszych) sztuk zależy również dalszy rozwój psa. Tej pani przypuszczalnie zależało głównie na ilości sprzedawanych piesków. Jeśli macie namiar na kogoś godnego polecenia, to bardzo proszę (jestem ze śląska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Efi, moze zapiszesz sobie tego linka (dotyczy bardziej ksztaltowania niz pielegnacji ale warto)http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?p=842068&highlight=#842068ja jeszcze zobacze co zrobic z moimi rh, najchetniej bym sie ich pozbyla, ale dosc ladnie wygladaja poza jednym chorowitkiem, wiec troche szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.01.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a dlaczegóż to chcesz sie ich pozbyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.01.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Emi-liprzede wszystkim kup z rodowodem w dobrej hodowli. pieski przed wydaniem są zawsze badane czy nie mają wad wrodzonych. a czy zachoruje na zapalenie mózgu... to w trzecim dniu życia psiaka nikt nie zgadnie. Najważniejsze żeby kupić z hodowli która ma pieski TYLKO z rodowodem. A to oznacza że suczki są dopuszczane maks raz w roku. a hodowla nastawiona jest na dobro psiaków a nie tylko i wylacznie kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 bo ich nie kocham miloscia wielka i sa mi takie jakies obojetne. i gdziekolwiek je bym przesadzala to mi nie pasuja. zdecyduje po kwitnieniu czy zostawiam i niech sobie gdzies tam rosna czy uszczesliwia mame i znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.01.2012 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a no widzisz a ja mam cala północną zacienioną część ogrodu do obsadzenia i one tam będą idealnie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 na razie tez je mam zabunkrowane w cieniu ale to miejsce tymczasowe, ja w sumie mam malo rabat w cieniu wiekszosc to slonce. plusem rh jest to, ze zima sa zielone w przeciwienstwie do innych badylakow nie iglakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.01.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 tak a ja wlasnie mam je zaprojektowane w miejscu gdzie na co dzień widze sąsiada więc chętnie powitam coś rosnącego w tym miejscu. bo niestety drzewa... przegielam z ich wysokością i mają koronę za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.01.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Efilko, tu: http://www.esveld.nl/planten.php?categorie=rhodo&letter=i&ppagina=1&pagina=1&taal=en jest moja ulubiona strona z opisem poszczególnych odmian ze zdjęciami, wszystko ułożone alfabetycznie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi-li 25.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Może tutaj jeszcze znajdziesz jakieś informacjehttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21683Łojoj teraz zauważyłam moją "chodowlę" zamiast hodowli - masakra normalnie:oops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Basia_KRK jeśli nadal temat aktualny to tak - mamy drabinki nad wejsciem i nad sciezka. Kupowałam w fajnej firmie on line. zaraz poszukam. edit- płotek DBDC kolor antracyt w firmie folnet.pl Oooo super! Dziękuję. Musimy założyć. Szkoda, że od razu tego nie zrobiliśmy Czy jakoś łatwo to się zakłada, czy masakra dachu? pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.01.2012 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 panom zajęło to dwie godzinki. zrobili to z drabiny. naprawdę żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.01.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Emi-li... jak chciałabyś psa z włosem to i ja polecę też Lwiego Pieska. Ja mam takiego i jestem zachwycona tą rasą. Pani od której kupiłam pierwszego Lewka to hodowca z krwi i kości. Je sprzeda byle komu, nie odda psa do pseudo hodowli tylko do rozmnażania. Psy są zadbane, zbadane, zaszczepione. Nawet teraz ma dwie suczki, albo nawet jedną taką 8 miesięcy do odsprzedania, bo szuka dla nich dobrego domu. Miała propozycję eksportu do Niemiec, ale się nie zgodziła, bo... były by w hodowli, i niekoniecznie do kochania i pieszczenia. To już są odchowane pieski, nauczone czystości i widzisz co kupujesz. Pani jest z BB i jak wspomniałam nie wszystkim psa sprzeda.... Jak co to podam linka. Efi... sorry, ale Emili nie ma swoich komentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.01.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Efi... z toaletą... to na wyczucie... To jeszcze maleństwo... a nasze dzieci sikały do pampersów;) wychodźcie z nią, często, i coraz rzadziej... pokazujcie na drzwi, komenda chcesz iść na dworek... i tak powoli się nauczy.... Moja na mnie teraz poszczekje, popiskuje, czasem stanie przy drzwiach i piśnie, czasami na przedpokoju przy wiatrołapie, a czasami podejdzie do mnie i piśnie czy szczeknie... Ale ona już duża jest... Z poczatku to było co jakieś kilka godzin wyprowadzanie, potem ze 4X dziennie, teraz ze 3-4X dziennie.... zależy jak jej się chce.... Czasami się prosi o wypuszczenie, bo chce sobie polatać po dworku, po śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.01.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 my na poczatku za kazde zrobione siusiu na dworze nagradzalismy Okruszka smakołyczkiem i tez sie lasuch nauczyl, ze jak zrobi na dworze to zawsze cos dostanie a jak w domu to nie. piesie sa madre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.01.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Wracając do różaneczników - wybrałam sobie kilkanaście ciekawych odmian. Teraz znając mnie będę jak głupek przeszukiwać wszystkie szkółki żeby dokładnie te dostać. Chcę je posadzić w dwóch rzędach - wyższym i niższym. Niestety odmian wysokich jest zdecydowanie mniej. A szkod abo bym mogła sobie urozmaicać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 no to sie pochwal co wybralas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.01.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Wracając do różaneczników... http://www.cieplucha.com.pl/galeria.php?lang=pol&str=8&ogrod=1&ogrodhome=1 http://azalia.pl/pisarzowice/index.php?st=7&dz=18 http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/azalie_i_rhododendrony/1 w ibukach też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.01.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 jedynie moge domniemywac, ze zostaly wybrane: biale, rozowe, fiolety oczywiscie biale bez zadnych zoltych dodatkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts