efilo 02.03.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) to jest w obu przypadku cięcie hortensji oczywiście - wszystko zależy jaki chcesz osiągnąć efekt http://img714.imageshack.us/img714/4620/prunning.jpg Edytowane 2 Marca 2012 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 ja bym chciala je zagęścić a przyznam, ze troche boje sie takiego niskiego ciecia hortensji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 ja raczej się boję że nie utrzyma kwiatostanu u mnie troche tego ciecia będzie - hortensji mam kilkadziesiąt, nawet nie wiem ile dokłanie, do tego kilkadziesiąt tawuł, orszeliny, pęcherznice... oj sekator już się szykuje do boju. a co robicie z trawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 traw nie mam. chyba, ze chodzi o trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 witaj w klubie tnacych: kilkadziesiat hort, tawul, pare pecherznic, modrzewie, wierzby, lawendy to na wiosne, potem chce podciac moja youngii (czerwiec/lipiec) po kwitnieniu kolkwicje, jasminowce, zylistek i dlugo by wymieniac. troche ciecia bedzie ale sie ciesze:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2012 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) tniesz jaśminowce? kurcze byłąm przekonana że się nie powinno tawuła billarda i japońska http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/lato_240x189.jpg Rośliny tnie się w pierwszej połowie marca, zanim ruszą pąki, ale gdy nie ma już dużego mrozu. Pędy zeszłoroczne wycinamy, pozostawiając dwa-cztery pąki. Tuż przy nasadzie usuwamy wszelkie słabe, wiotkie i zdeformowane pędy oraz niektóre starsze, zagęszczające koronę krzewu. Martwe lub uszkodzone pędy przycinamy do zdrowego miejsca lub aż do ich nasady. dereń biały Tniemy je w marcu, tuż przed rozpoczęciem wzrostu - połowę pędów wycinamy u nasady około 5 cm nad ziemią. trawy ozdobne zimozielone przeczesać, reszte wyciąć tuż nad ziemią zanim ruszy wegetacja pęcherznica przyciąć do wysokości 30cm nad zewnętrznym zdrowym pączkiem Edytowane 2 Marca 2012 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 02.03.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 a co robicie z trawami? wypalamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 tu jest dokladnie opisanehttp://www.krzewy.co.pl/jasminowiec.html http://www.krzewy.co.pl/ciecie_krzewow.html#grupa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 u mnie część jest tuż przy elewacji więc wypalanie nie ma prawa bytu. ale część mogę wypalić (mam nadzieje że nie wypale dziury w podlewaniu ) a kiedy wypalasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 dzięki TAR - czyli jednak mam nie ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Jesteście lepsze niż encyklopedia, Dziewczyny. I wszystko na jednej stronie . Ja poza wymienionymi już krzakami (wierzby, tawuły, hortensje, pięciorniki) ruszam jeszcze na perukowce (wiem, nie będą kwitły, ale ładnie się zagęszczą, bo jakieś takie wybujałe się zrobiły) i tamaryszek. W maju tnę jeszcze sosny, a że mam ich trochę, to zabawy jest na cały miesiąc. A na wypadek, gdybym narzekała na brak pracy, zamówiłam 200 bukszpanów na obwódki do hortensji na froncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 dzięki TAR - czyli jednak mam nie ciąć a Ty chcesz zeby sie rozrosły? to nie tnij, ja po kwitnieniu zrobie ciecie regulujace, bo akurat nie chce by sie za bardzo rozpanoszyly w tym miejscu gdzie sa. madzialenka - czuje sie obrazona ty wiesz czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 madzialenka - czuje sie obrazona ty wiesz czemu? Wiem, wiem. Nie potrzebujesz pomocy w cięciu? Wsiądę w samochód i w 1,5 godziny będę z sekatorem. I oczywiście słodką wkładką do kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 poradze sobiehttp://hydepark.net.pl/images/smiles/phi.gif , ale przyjezdzaj jak bedzie troche cieplej i z kawka na tarasie bedzie mozna posiedziec . marcowe weekendy rodzinnie urodzinowo-imieninowe niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 poradze sobiehttp://hydepark.net.pl/images/smiles/phi.gif , ale przyjezdzaj jak bedzie troche cieplej i z kawka na tarasie bedzie mozna posiedziec . marcowe weekendy rodzinnie urodzinowo-imieninowe niestety. W takim razie proszę o przydział czasu na kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 badz pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 cześć madzialenko. ja bym chętnie się na jakiegoś perukowca załapała TAR - tak to ma być jak największy krzaczor tło, więc cięcie nie wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 a nie masz zadnego? u mnie 3 odmiany (kanari, rubrifolius, royal purple) i najbardziej podoba mi sie kanari - chociaz moje perukowce jeszcze nie kwitly. chce jeszcze dokupic "selection' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 02.03.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 cześć madzialenko. ja bym chętnie się na jakiegoś perukowca załapała Muszę zobaczyć, bo chyba jakaś samosiejka albo odrost się uchował, gdybyś była zainteresowana. Na wydanie mam też niezliczone ilości szałwii omszonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.03.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 madzialenko patrząc na to że masz blisko do TAR to do mnie masz ewidentnie baaardzo daleko TAR no jakoś tak nie udało mi się jeszcze żadnego zakupić. ale ja nie wiem czy mam na niego miejsce, na razie i tak muszę zawalczyć z tymi bylinami. i cały czas szukam chojny kanadyjskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts