Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monia

uważam że powinno się kupić w mysłowicach - mają największe i najtańsze - naprawdę piękne duże okazy. Tylko większość hortensji sprzedają niestety na jesień - ja dokupiłam moje pinky winky. Ale anabelki z tego co pamiętam kupowałyśmy na wiosne. Zresztą można też zobaczyć na giełdzie w tychach. Jedziemy razem? O kapeluszu jasne że pamiętam ale tym razem lepiej się dogadamy co? :D

11-14 maj :)

Trzymam kciuki za Wasze wszystkie krzaczorki o mnie cebulę wyłażą dzielnie i w kółko przemarzaja, okrywalyscie lawedę?

A wątek Efilo jak rośliny po zimie sie budzi :)

Wiem, wiem. Nie potrzebujesz pomocy w cięciu? Wsiądę w samochód i w 1,5 godziny będę z sekatorem. I oczywiście słodką wkładką do kawy. :)

To tu sie podziewasz! Ja potrzebuje pomocy przy cięciu (i nie tylko) i coś słodkiego tez sie przyda :)

Edytowane przez e-mól

Alunku

oczywiście - moje zdjęcia poglądowe dotyczą bukietówek - ja nie mam w ogóle ogrodowych. Korzystam z zaleceń RHS w tym zakresie. Mimo że wszystko podane jak na tacy to dalej mam stracha bo jeszcze nigdy tego nie robiłam.

TAR

my mamy taką szkółkę nastawioną na ogrody japońskie i oni mają na pewno ościste, tyle że ja do nich w tamtym roku nie dojechałam koniec końców

ja mam po drodze pomiedzy przejazdowem a pruszczem pkt ogrodniczy ale jeszcze nie otwarty, w zeszlym roku fajna globose tam wyhaczylam i jeszcze pare innych iglaczkow, widzialam przez plot, ze nie wszystkie sie posprzedawaly wiec jak tylko bedzie otwarte to uderzam i kupie. potrzebuje 4 szt. i chce juz duze a nie takie 20-30 cm wypierdki :D