kluczmonia 06.03.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Czyli hortensje zostają. Efi przypomnij mi, w Mysłowicach największy wybór hortensji? czy szukac w necie? Proszę pamiętaj wystawie w kapelusze bo chciałabym żurawki kupić, ale to chyba w maju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 monia uważam że powinno się kupić w mysłowicach - mają największe i najtańsze - naprawdę piękne duże okazy. Tylko większość hortensji sprzedają niestety na jesień - ja dokupiłam moje pinky winky. Ale anabelki z tego co pamiętam kupowałyśmy na wiosne. Zresztą można też zobaczyć na giełdzie w tychach. Jedziemy razem? O kapeluszu jasne że pamiętam ale tym razem lepiej się dogadamy co? 11-14 maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 A gdzie są w tych Mysłowicach...?Bo ja mam jakby ciut bliżej Mysłowice, niż Tychy.... A poza tym w Tychach trzeba by było być o świcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 my tam jakoś o świcie nie jeździmy i się potem i tak nie mieścimy do auta, prawda dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Wszystko sie zgadza, gdzie nie pojedziemy z Efi to sie potem nie miescimy do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 http://img191.imageshack.us/img191/567/szkkad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.03.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ta szkolka to ten prostokat rownolegly do ul kolodzieja pod tym krzyzykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 06.03.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Trzymam kciuki za Wasze wszystkie krzaczorki o mnie cebulę wyłażą dzielnie i w kółko przemarzaja, okrywalyscie lawedę? A wątek Efilo jak rośliny po zimie sie budzi Wiem, wiem. Nie potrzebujesz pomocy w cięciu? Wsiądę w samochód i w 1,5 godziny będę z sekatorem. I oczywiście słodką wkładką do kawy. To tu sie podziewasz! Ja potrzebuje pomocy przy cięciu (i nie tylko) i coś słodkiego tez sie przyda Edytowane 6 Marca 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 cześć gąbeczko nie okrywałam lawendy - mam nadzieje że nic jej nie jest - wygląda całkiem nieźle. była grzecznie przykryta śniegiem cały czas i jest na zboczu 'od zawietrznej' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 co by nie zapomnieć - sposób cięcia lawendy w kwietniu http://img32.imageshack.us/img32/6075/lawenda2kwiecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja lawende juz przycielam, robie eksperyment. na poprzedniej dzialce cielam albo w pazdzierniku albo w marcu i zawsze pieknie rosla. zobaczymy czy teraz tez tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 powinno sie ciac dwa razy w roku i we wrześniu i w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 efilo, horstensje przycina się na kilka sposobów w zależności od gatunku: ogrodowa, bukietowa, drzewiasta itd. Złe cięcie może spowodowac brak kwiatów, ta tego przecież nikt nie chce. oto kilka wskazówek http://www.nastrojowyogrod.pl/2009/03/hortensja-przycinanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Efi, w iglaki24.pl tez sa osciste 30-40 cm po 51 zl. ja tam chyba zamowie 4 iseli fastigiate, bo tu na miejscu mi kosmiczne kwoty zaspiewali. chce takie 80-100 cm. ale musze jeszcze to dokladnie przemyslec, pospiech jest zlym doradca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Alunkuoczywiście - moje zdjęcia poglądowe dotyczą bukietówek - ja nie mam w ogóle ogrodowych. Korzystam z zaleceń RHS w tym zakresie. Mimo że wszystko podane jak na tacy to dalej mam stracha bo jeszcze nigdy tego nie robiłam. TAR my mamy taką szkółkę nastawioną na ogrody japońskie i oni mają na pewno ościste, tyle że ja do nich w tamtym roku nie dojechałam koniec końców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 mowilam, ze u nas to normalnie zadupie ogrodnicze, budowlane, wnetrzarskie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.03.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 na twoim miejscu podciełabym je w tym roku tylko kosmetycznie...a doświadczenie przyjdzie z czasem za rok już będziesz wiedziała jak z nimi postępować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 TAR my mamy taką szkółkę nastawioną na ogrody japońskie i oni mają na pewno ościste, tyle że ja do nich w tamtym roku nie dojechałam koniec końców szkółka "Pudełko"? http://www.pudelko.com.pl/ Tar, nie przesadzaj..az tak źle to u nas nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja mam po drodze pomiedzy przejazdowem a pruszczem pkt ogrodniczy ale jeszcze nie otwarty, w zeszlym roku fajna globose tam wyhaczylam i jeszcze pare innych iglaczkow, widzialam przez plot, ze nie wszystkie sie posprzedawaly wiec jak tylko bedzie otwarte to uderzam i kupie. potrzebuje 4 szt. i chce juz duze a nie takie 20-30 cm wypierdki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.03.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 szkółka "Pudełko"? raczej ibuki ale obie są po sąsiedzku i jeszcze parę innych jest w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts