Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To tu sie podziewasz! Ja potrzebuje pomocy przy cięciu (i nie tylko) i coś słodkiego tez sie przyda :)

Nie odbierasz telefonów ode mnie to się wprosiłam do dziewczyn :)

mowilam, ze u nas to normalnie zadupie ogrodnicze, budowlane, wnetrzarskie itp. :evil::bash:

Zadupia to Ty Kochana nie widziałaś - E-mólek może potwierdzić, że gdyby nie internet to w naszych ogrodach miałybyśmy tylko sosny i brzozy w formie dzikiej.

A ja mam dziś zły dzień - w ogrodzie niewiele da się zrobić, bo ziemia zmarznięta, w nocy przymrozki. Do tego dostałam szlaban na zakupy ogrodowe :( . Niech mnie ktoś przytuli ....

no wiec chciałabym;

jodle szlachetna "nana", lub "blaue hexe" ew. koreanska "blue emperor" - tylko nie chce wypierdkow 15 cm i w tym problem (ale jakiegos wielkiego cisnienia na to nie mam) no i bardzo bym chciala swierka maigolda (na to mam), bo u nas na razie niedostepny. jak nie dostane blaue hexe to wstawie tam swierk glauca globosa, kolorystycznie mi pasuje i jest ogolnodostepny.

ja jeszcze sie tak nie napalam, bo to dopiero poczatek sezonu, moje ogrodnictwo prosilo o spokoj do konca miesiaca, wiec spokojnie czekam i nie cisnieniuje. badam rynek co jest, co mozna a czego nie mozna dostac. faktem jest, ze u was jest na pewno wiekszy wybor, wieksze szkolki a co za tym idzie pewnie i nizsze ceny.

mi w pierwszym sorcie sa potrzebne iseli, jalowce kolumnowe i 2 jodly kalifornijskie. dopiero potem reszta, wiec moze byc nawet maj-czerwiec zanim zaczne pozostale rabaty.

dla mnie najważniejszy białobok ale to akurat mam załatwione.

niestety drugi temat - choina kanadyjska to jakiś króliczek, gonie od dwóch lat i nic

musze też posadzić dwa kolumnowe iglaki. miałam w planie blue arrow ale coś nie mam do nich szczęścia i zastanawiam się nad tymi twoimi kłującymi. z tym że pewnie bym musiała amanogawe przesadzić bo one mają większą średnicę i trochę się boję