rasia 07.03.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ten drugi zajmuje się przede wszystkim zakładaniem terenów zielonych, kiedyś produkował tylko na swoje potrzeby. Może jak będzie zakładał coś w Twoich stronach to Ci dowiezie? Zawsze warto zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.03.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 wlasnie mysle jak logistycznie zalatwic zakup w tej drugiej szkolce, maja wiekszosc z tego co chce i w slusznych rozmiarach, w miare przyzwoitych cenach. pod koniec marca moj kochany jedzie na szkolenie do wawy i gdyby mu sie wszystko na auto z paka zmiescilo to by wzial. wusia dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 zawsze do usług;) w sumie to bardzo często moja praca polega na zadawaniu podchwytliwych pytań wujkowi góglowi żeby powiedział co chcę wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.03.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Efi nie ma problemu z przywozem z tej drugiej firmy, czlowieki bardzo mile , rozmawialam przed chwila , do trojmiasta kursy czeste i na slask przy okazji tez woza. warto pogadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.03.2012 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 dzięki TARmam urwanie głowy w pracy więc nie mogę się teraz na tym skupić ale mam nadzieje ze mi przywiozą kilka rzeczy bo niektóre to o jacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Wszystkiego dobrego dziewczyny Żeby nie było że u mnie wszystkie kwiatki woskowe.... http://img443.imageshack.us/img443/2390/hiacynty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 fajne te donice musze sie wybrac do ikea w koncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.03.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 ja tez sie do nich przymierzam jak zaczne urzadzac bialy pokoj, beda idealnnie pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 to lepiej sie pospiesz bo to na pewno sezonowy artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 ja jak zwykle jak sojka za morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.03.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 myslisz, bo widzialm je u nas w zeszlym roku jesienia i teraz tez sa, wiec moze nie sezonowy. w sumie 4 moge wziac, co mi zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 ja tam wole na nich uważać - ostatnio na wiosne też myślałam że doniczki będą i będą i nie dokupiłam jednej i nie mam kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.03.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 a jaka potrzebujesz, bede w poniedzialek lub wtorek w naszej ikei to ci moge kupic i wyslac (o ikle beda) te oslonki skurar sa w 3 wzorach i w duzej ilosci (patrzac po dostepnosci na stronie ikei) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.03.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 te to są, ja mówie o zeszłorocznej kolekcji wiosennej. ale dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Efi jak Ty robiłaś taras... znaczy na czym posadowione i jak są legary? Masz jakieś zdjęcia z tego momentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.03.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 laska... przecież już pisałam Ci co i jak u nas ZANIM wysypaliśmy żwirem panowie wylali betonowe słupy. a panowie od tarasu jak przyjechali to stwierdzili że za rzadko i dostawili jeszcze betonowe bloczki - po dwa złączone raze i na sztorc - to ci właśnie opisywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 no i co teraz ma zrobić.... laska:cool: jak chce zrobić na skróty, znaczy sie całkiem tanioi położyć parę bloczków na glinie i na to deski przykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.03.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 też będzie działać, tylko trochę bardziej haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.03.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No i mi wytłumaczyli... Wylać za bardzo nie mam jak... Bloczki wydają mi się dobrym rozwiązaniem, ale dlaczego się śmiejesz...? Czy ja czegoś nie wiem to wytłumacz...Podnosić się będą te bloczki czy może jednak nie, bo to przecież będzie jedna konstrukcja... jeden monolit drewniany. Chodzi tylko o to, aby ciut od powierzchni unieść legary. Zamysł naszego tarasu była to kostka granitowa.. ale uległo to zmianie, bo już tłuczeń wysypany nagrzewa się masakrycznie . Nie wytrzymałabym na takim nasłonecznionym tarasie... więc padła zmiana na deski. A w jakich odstępach masz te podstawy i bloczki pomiędzy legarami i pod legarami.. ( chodzi mi o pion i poziom....)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.03.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Arnikato wszystko się wylicza w zależności od grubości i szerokości deski oraz rodzaju drewna z jakiego jest wykonana - to determinuje wielkość legarów a jak już masz przekrój legarów to wtedy obliczasz odległości między podporami. taras drewniany to nie granit, żeby traktować go w kategoriach monolitu. ugina się i pracuje. na chłopski rozum - im więcej podpór i większe legary tym stabilniejszy taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts