efilo 15.05.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 wow!!! dzięki Ci dobra kobieto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.05.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Oki. Wybrałam wrzosy. Będą Kinlochruel, Peter Sparkes i Darkness Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 a ja przeszukuje w zszp iglakow do polcienia, i pasuja acrocona (super,bo chce) cyprysik nana gracilis (mam 2 na stanie i rosna w zlym miejscu wiec przesadze) cyprysik filifera, choiny kanadyjskie (tez super bo mam 2 jeddeloh i 1 zwykla tez do przesadzenia), podsadzilabym jakimis funkiami. moze cos zapodasz mi jeszcze ciekawego? ogladalam katalog wrzosowy wolskiego, w zbieznosci jest Kinlochruel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 to reszte ma na stronie bo wszystkie kupiłam u niego. te powyżej to wszystkie cieniowe poza wrzosami - tylko ja na moją kwasielinke musialam dobierać. jaka tam będzie gleba? Swoją drogą kanadyjke tam wlasnie chcialam sciagnac ale pan z wawy sie koniec końców nie wybral na slask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 P.S. Szukając mojej brunnery (dostałam właśnie maila że tam gdzie kupiłam niestety jest wyprzedana) natrafiłam na fajną cienistą ściągawkę. Pytanie czy chcesz zadarniać czy tylko punktowo coś podsadzić. Mnie się bardzo podoba do zadarniania runianka. Mam zamiar sobie ją zapodać. Zastanawiam się tylko jak ja dojdę po niej do roślin. http://www.florini.pl/blog/rosliny-do-cienistego-zakatka/#more-1850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 gleba w tej chwili jest lekko kwasna, mozna zakwasic bardziej, odkwasic tez zaden problem, gleba dosc zyzna, przepuszczalna. rosliny chce punktowe i potem zadarniajace, runianki mam, sa swietne, bardzo ładne i bezproblemowe, szybko rosną. chce tam zrobic rabate mieszana, w tej chwili sa same lisciaste i zima jakos tak "golo", poza tym, to co jest mi sie nie podoba. rabata ma lekki spadek w strone domu wiec i nasadzenie musze jakies stopniowane zrobic. koniecznie musze cos tam pokombinowac, bo to druga strona tarasu, a chce przestawic te donice z kratka i miec przyjemny widok. horty tez by sie chyba nadały do polcienia? edit: doczytalam, horty sie nadadza, wiec chyba znalazlam miejsce na starbursty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 najgorsze jest to że kupiłam rośliny a już kompletnie nie kojarze jak ja w końcu to zaplanowałam. miałam super projekt tej rabaty ale miejsca na rabacie było wiecej niz jest w rzeczywistości (drobna zmiana planów ) i teraz muszę rzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 a co masz na zbyciu, moze ktos przytuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 kupiłam już pod istniejące wymiary także spoko. tylko mam problemy z pamięcią swoją drogą polecam pierisa ale tylko odmiane Debutante a zajrzyj sobie na florini - mają filtr na zacienioną rabatę - może ci wpadnie coś w oko http://www.florini.pl/index.php?search_query=&_search_category=on&att2[2947]=2958&_search_from=0.00&_search_to=0.00&do_search=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ja sie troche balam na poczatku wsadzac pierisow ze wzgledu na Okrucha -myslalam, ze bedzie listki podgryzal a sa trujace. dzieki za linka, przejrze go pozniej, teraz lece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) tak jak i hortensja czy azalia powojnik, wiciokrzew, jaśmin... z nich też zrezygnowałaś? o pomidorach nie wspominając - akurat tych ostatnich najbardziej się boję. muszę jakoś odgrodzić rabatę warzywną żeby się piesek nią w ogóle nie interesował Edytowane 16 Maja 2012 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 a jednak nie lece, zmienilam plan powazka horty i azalie też? Jak Okruch byl maly, to w zeszla wiosne zjadal mi paczki azalii te przemarzniete majowe, szamal je jak chipsy teraz juz krzakow nie lyka, czasem ma checi pnie drzewek podgryzac, ale jak widze to zaraz dostaje specjalnie odlozone pociete galazki owocowek i przemarznietego klonika palmowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 a pierisy sa trudne w utrzymaniu? bierz poprawke, ze ja Rh nie potrafie w zdrowiu zachowac. chce rosliny bezproblemowe, wiec wypelniacze funkia, runianka, konwalie sa rewelacyjne, pieris mi sie podoba ze wzgledu na akcenty kolorystyczne i czemu tylko odm, Debutante ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 bo nie przemarza. co do łatwości nic nie powiem - ale jak masz z rh problemy to pewnie tym bardziej z pierisami. a konwalie to jedna z najwiekszych trucizn, to tak na marginesie. i pamietaj ze sie bardzo rozpleniaja! azalia do konwulsji włącznie wiec jak po niej mu nic nie było to już nic go nie ruszy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 psy sa madre trucizn nie tyka, u mojej mamy konwalii od groma, podszedl, obwachal i zostawil - madrala, jak szamal azalie to byl dzieciakiem a teraz to w miare madry "nastolatek" oki - pierisow nie bedzie, za to azalie u mnie super rosna, i zeby bylo smiesznie w pelnym sloncu, podlewane jak sie przypomni konwalie lubie, moga sie rozpleniac tylko teraz to wszystko polaczyc w calosc. A ty wiesz ze ja sobie zrobilam szpaler z jalowcow blue arrow, a tak nie chcialam (co prawda mialam na mysli tuje) ale waski pasek wzdluz podjazdu mnie do tego zmusil, tam nic nie chcialo rosnac poza przywarka i horta pnaca. jalowce podsadzilam szalwia omszona i lawendami, jak zakwitna bedzie fajny efekt mimo szpaleru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka12 16.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Efilo, dziękuję za odpowiedź w sprawie tych oczek kryształowych z Italuxa, są fajniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.05.2012 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 no to tak jak ja z tymi moimi cisami - tam nie dałoby rady co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 a te jalowce fajnie wygladaja, szaro niebieskie plus szarofioletowe bylinki, nawet mi sie efekt podoba no i kolorystycznie pasuja do podjazdu i elewki i przede wszystkim - bezproblemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.05.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tu się Waćpani ukrywa. Jak wczorajsza imprezka? Podrzucę Wam do cienistych rabat jeszcze taki zestaw; epimedium, przylaszczki, rodgersje, parzydło leśne, cimicifugi, miodunki. Wszystkie bezproblemowe i bezobsługowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 hihi jeszcze u siebie dzis nie bylam, impreza udana, skosilismy trawnik, wypilismy szampana, kapiel i lulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts