GUMISIOWA 16.05.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Efilo-dom obledny to juz wiem od dawna,teraz jeszcze ten ogrod...PIEKNOSCI... Dziekuje raz jeszcze za namiary na stolarza ,ktore dawno mi przeslals-skorzystalam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dziewczyny mam problem z jedną rabatą. Może macie jakieś pomysły na podsadzenia? W tyle krzaczory się rozrosną ale z przodu by się coś przydało. Zwłaszcza pod platanem. Mega dziursko a powinnam jak najszybciej tam coś wsadzić żeby potem w korzeniach platana nie grzebać. wju na rabate http://img862.imageshack.us/img862/2539/rabata.jpg dziura numer 1 http://img580.imageshack.us/img580/4643/dziura2y.jpg jako duch - dereń sibirica dziura numer 2 http://img51.imageshack.us/img51/9505/dziura1l.jpg w tle choina kanadyjska pendula dziura numer 3 http://img443.imageshack.us/img443/5338/dziura3.jpg to zielone w głębi to planowana runianka oczywiście składają się na jedną dziurę wzdłuż całej rabaty. Po lewej (poza zasięgiem przedmiotowych dziur) posadzę krwiściąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.05.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ale chcesz lisciaste czy iglaste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 hmmm, przy sibirice moze niskie tawuły? sibirica ma takie rozlogi ze szok, jak ostatnio wykopywalam swojego, to nitki korzeniowe po powierzchni ponad metrowe sie wlokly, a co to jest po prawej stronie bialego obrysowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.05.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 fakt przy tym dereniu by sie przydal jakis akcent kolorystyczny, tez bym byla za tawulami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) dziura nr 3, z runianka polecialabym wiecej uzupelniajac dziure nr 3, a pomiedzy runiankami mozna dac funki, albo runiankami dojedz do tej wezszej czesci obrysowania a w tej szerszej mozesz dać kepe funki. zakladam, ze jak chcesz runianki to miejsce polcienisto-cieniste jest? Edytowane 17 Maja 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 tam juz tak (znaczy półcień) ale im bliżej brzegu tym więcej słońca. sama nie wiem szczerze mówiąc co to za stanowisko. z lewej jest południe. platan jeszcze nie daje jakiegoś maks cienia. po południu już na bank jest cień bo sąsiad ocienia. Ale to raczej dziura nr 1 i 2. Na dziure dwa i trzy to chyba przydałoby się coś co jednocześnie znosi słońce i dobrze rośnie w półcieniu. niskie tawuły mam po prawej na rabacie i wolałabym nie powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 co do iglaste/liściaste - wolałabym coś kwitnącego VII-IX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 hmmm, przy sibirice moze niskie tawuły? sibirica ma takie rozlogi ze szok, jak ostatnio wykopywalam swojego, to nitki korzeniowe po powierzchni ponad metrowe sie wlokly, a co to jest po prawej stronie bialego obrysowania? laurowiśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 to moze byliny wieloletnie, szlwie omszone lubia slonce i do tego maja ladny kolor, popoludniowy cien im nie zaszkodzi, wrzosy ale te wyzsze. co z tego ze masz tawuly, moze daj inne kolorystycznie, tez sie wyroznia a nie bedzie miszmaszu gatunkow, albo moze rozchodniki - toleruja i slonce i cien. ten moj cloud walker by ladnie tam wygladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 przy platanie moze swiecznice brunette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 chociaz nie, zaslonia choine pendule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 myślę że roślinki takie do 30-40cm. pod platanem może czyściec wełnisty? co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ja akurat czyscca nie lubie, ale jak chcesz niskie to moze trzmieliny lub irgi plozące, maja biale kwiatki i pomaranczowo-czerwone kulki. albo plamy z zurawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 mi czysciec wymarzl w tym roku i on sie dosc rozlazi no i wiosna nie wyglada za ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) a jakbys w dziure nr 1 dala berberysy bagatelle? Edytowane 17 Maja 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 17.05.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Wg. mnie na rabacie 3- duże hosty w odmianach, zamiast runianki można deren kanadyjski. pod sibiricą żurawki w odmianach? akceptujesz żółte? wiem że masz ich duzo. albo jakies inny byliny. trzeba byłoby skoczyć do bylinowego raju. to co pokazałas- czyściec- nie podoba mi sie. a co pod platanem? nie wiem.... a znalazłąś ta brunnerę? Edytowane 17 Maja 2012 przez kluczmonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 raczej ide w byliny niż krzaczory szczerze mówiąc. wiem że marudzę ale gdyby to było takie proste to bym nie prosiła o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 podsumowujac moje typy:dziura 1: tawuły lub berberysy lub zurawkidziura 2: tawuły/berberysy/zurawki/irga/ szałwia omszona/ ew. liliowiecdziura 3: runianka, funkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.05.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 efilo, zajrzyj na stronę http://www.florini.pl/. Tu jest fajna wyszukiwarka roślin i szczegółowy opis roślin. Z pewnością znajdziesz to, co potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts