efilo 17.05.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 a kępka trójsklepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 lepsza niz dzwonek, ale pod platana czy przy runiance? w zeszla jesien bylismy w Sobieszewie na kawce w hotelu, tam mieli zrobiony super klomb z runianka na czele, ale zaluje ze fotki nie zrobilam, moze bys skorzystala teraz. na razie sie wylacze, bo musze pilny projekt zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 pod platana to bym dała szałwie bo tam jest pełne słońce w południe. muszę się jeszcze przyjrzeć tej rabacie dokładnie w słoneczny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 no, jestem, projekt poszedl wiec mam chwilke. szalwie pod platana - jak najbardziej, dziure przed dereniem - moje typy znasz a w ogole co Ty tam jeszcze masz namodzone: tawuły, jasminowce , laurowisnie, widze zurawki, platan. qrcze jak powprowadzasz kolejne gatunki nie bedzie zbyt nabżdzone? ja tak mam u siebie i czasem mnie to irytuje, dlatego teraz przesadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Tarcia matko jedyna!!!!! KTO TO MÓWI!!!! hahahahaha właścicielka aboretum hihi to jest olbrzymia rabata - zajmuje większość mojego ogrodu. jakoś nie wydaje mi się żeby drzwo plus krzew a pod nim bylina to było za dużo. to są zupełnie inne grupy roślin. myślisz że jak się zdecydowałam na platana to już całą rabatę powinnam platanami obsadzić? poza tym to jedyna gatunkowo zróżnicowana rabata. reszta jest baaaaaaardzo ujednolicona. po kilkanaście, kilkadziesiąt roślinek jednej odmiany. co nie oznacza że efekt nie będzie 'nabżdżony'. zobaczymy. na razie jak pokazywałam tą rabatę to wszyscy twierdzili że jest zbyt jednolita bo po maju nic tam nie kwitnie i nawet kolorów poza zielonym nie ma. a że mam jaśminowce i laurowiśnie obok siebie - no cóż - mają inne zadanie. jaśminowce mają mi w przyszłości zapodać zieloną ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 jedno muszę przyznać - ta rabata to troche skupisko chciejstw wszelakich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.05.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 I dobrze! Tak trzymać! Ja dzisiaj dokupiłam znowu kilka "chciejstw" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Tarcia matko jedyna!!!!! KTO TO MÓWI!!!! hahahahaha właścicielka aboretum hihi to jest olbrzymia rabata - zajmuje większość mojego ogrodu. jakoś nie wydaje mi się żeby drzwo plus krzew a pod nim bylina to było za dużo. to są zupełnie inne grupy roślin. myślisz że jak się zdecydowałam na platana to już całą rabatę powinnam platanami obsadzić? poza tym to jedyna gatunkowo zróżnicowana rabata. reszta jest baaaaaaardzo ujednolicona. po kilkanaście, kilkadziesiąt roślinek jednej odmiany. co nie oznacza że efekt nie będzie 'nabżdżony'. zobaczymy. na razie jak pokazywałam tą rabatę to wszyscy twierdzili że jest zbyt jednolita bo po maju nic tam nie kwitnie i nawet kolorów poza zielonym nie ma. a że mam jaśminowce i laurowiśnie obok siebie - no cóż - mają inne zadanie. jaśminowce mają mi w przyszłości zapodać zieloną ścianę. kochana, ale to nie krytyka wcale, tylko wlasnie bralam pod uwage te twoje ujednolicenia (zgadzam sie, ze ja to mam misz masze choc i w nich jest pewien porzadek ) wcale nie uwazam ze jak masz platana to i platanami musisz reszte obsadzac. poza platanem i wzorem z laurowisni reszta mi cos nie pasi (nie wiem czy to ulozenie, gatunki) moze jakbys dala wieksza fote. czegos mi tam jest za duzo albo za malo. sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.05.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 no cóż. nie jesteś jedyna. rabata jest troche namieszana przeze mnie - wymyslalam ją na podstawie projektu po tym jak się wszystko posypało. no i jakoś jeszcze kompletnie nie miałam wyobrażenia o tym jak te rośliny wygladaja. jak tył urośnie i zacznie robić tło a nie być krzaczkami w głębi mam nadzieję że będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 bole poczatkujacych, tez tak mam. w zeszlym roku nasadzilam a w tym zmieniam, mam jeszcze duzo do poprawy. moze pamietasz, kiedys ci pisalam co ja bym zrobila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Efi a moze tak:dziura 1: grupa rozchodnikowdziura 2 platan: szalwie omszonedziura 3 runianki+funkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.05.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 albo wkomponuj gdzies tez tymianek, w sierpniu pieknie kwitnie rozowiutkimi kwiatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.05.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Hej Efi! I jak tam - dotarłaś do Pana Damiana..!? Miał coś ciekawego..? Buźka i jeszcze raz dzięki za wspólną wyprawę -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.05.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 o Maryś gdzie się ukrywasz:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 21.05.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 widze,że wyprawa doszła do skutku. pochwalcie się co kupiłyście. był ten żółty perukowiec? Maryś, jak zyjesz? jak tam praca Twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 marysia a niech Cię. miałam kupić bylinki a wróciłam z sosnami hihihihi. rozchodniki były. dzięki za cynk - dostałam 7 sztuk do tych sosenek. dzięki wielkie za przemiłą wycieczkę. i jak? podoba się? kluczmonia ja kupiłam kupe ziół i ostatniego do kompletu różanecznika. niestety perukowców nie było więc chyba nadal muszę szukać widziałam też dużą choinę pendula i chyba z niej zrezygnuję. na rzecz? nie wiem jeszcze kompletnie. po wizycie na giełdzie zakupiłam kolejne bylinki w ilości setek. nie moge sie doczekać. od środy czeka mnie niezła akcja. szkoda że będzie lało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 moje perukowce beda mialy jednak peruczki w tym roku, nawet "kanarek" i zaczynaja kwitnac kolkwicje a myslalam ze nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.05.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 To gdzie bylyscie oprocz wyjazdu na gielde?? Ja niestety nie dalam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 z marysia na giełdzie a potem jeszcze skoczyłam po bylinki. no i wrociłam z sosnami. hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 a jakie sosenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts