efilo 21.05.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 ładne hihihi na oko 1,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 no nie powiesz mi chyba, ze nazw nie znasz, to do ciebie niepodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 były ładne to wzięłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 no tak, to w sumie sosny, trudno nie brac jak ladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 21.05.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 marysia a niech Cię. miałam kupić bylinki a wróciłam z sosnami hihihihi. rozchodniki były. dzięki za cynk - dostałam 7 sztuk do tych sosenek. dzięki wielkie za przemiłą wycieczkę. i jak? podoba się? No to super! ;)A ile tych sosenek kupiłaś..?! No i jak wyglądają..?! A na koniec mi napisz gdzie ty je chcesz upchnąć - przy tych rododendronach..!? Efi a miał pan Damian jeszcze żurawki..!? po wizycie na giełdzie zakupiłam kolejne bylinki w ilości setek. nie moge sie doczekać. od środy czeka mnie niezła akcja. szkoda że będzie lało. A te wrzosy zamówiłaś już u wolskiego..? Wusiu, Kluczmoniu jakoś żyję -) W środę oddałam BP, więc teraz pozostaje czekać i liczyć na to, że wszystko będzie po mojej myśli..! Trzymajcie kciuki -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 kochana te wrzosy to już rosły na rabacie jak sie spotkalysmy. przecież ci opowiadałam że są przycięte do przesyłki. jak chcesz to ci zapodam zdjęcie. bardzo profesjonalna firma. ale to na pewno nie wielkie krzaczory. Sosny kupiłam dwie. Jedna to zwykła nigra. A druga to taka gęsta wolnorosnąca odmiana na W ale mi uciekla nazwa niestety. Miał żurawki ale nie jakieś ogromne ilości więc się spiesz - pytałam w Twoim imieniu czy jeszcze będzie miał ale nie wie. Tak na marginesie to odradzam szkółkę roślin magda pod adresem sadzonki.abc24.pl i rosliny-magda.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 21.05.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 No to chyba jakaś niedobudzona byłam, że Cię nie zrozumiałam z tymi wrzosami... Jakbyś mi mogła zrobić fotkę i wrzucić do galerii, to byłabym wdzięczna! A sosenka na W to może Wejmutka..!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.05.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Wejmutka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 nie wejmutka. wejmutke bym zapamietala bo znana z choroby hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 mam njusa. na mojej ocienionej rabacie słońce świeci przez 12 godzin. runianka odpada bo ona brzydko wyglada. muszę wykombinować coś zadarniającego do słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) Na razie czytam na necie: Na dywan:Rośliny na miejsca słoneczne: bodziszek czerwony i korzeniasty, czyściec wełnisty, dębik ośmiopłatkowy, gęsiówka kaukaska, irga Dammera, macierzanki, płomyk szydlasty, rogownica kutnerowata, trzmielina Fortune’a oraz jałowiec rozesłany i liczne odmiany jałowca płożącego i pospolitego. Między bylinyNa miejsca słoneczne i do półcienia: acena drobnolistna, gęsiówka kaukaska, karmnik ościsty, rozchodniki, macierzanki, tojeść rozesłana, truskawka ozdobna. Karmnik i macierzanka na pewno odpada. Na razie stawiam na bodziszka korzeniastego w odmianie Album albo truskawke pink panda. Edytowane 21 Maja 2012 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 21.05.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 witam serdecznie. trafiłam do ciebie dopiero wczoraj. przejrzałam fotki tak na szybko. jest pięknie. fantastico.mam pytanko dot. podłogi w salonie i w pokojach dzieciaków. możesz mi napisać co to? (producent i kolor) i czy położone na podłogówkę?dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Na razie czytam na necie: Na dywan: Rośliny na miejsca słoneczne: bodziszek czerwony i korzeniasty, czyściec wełnisty, dębik ośmiopłatkowy, gęsiówka kaukaska, irga Dammera, macierzanki, płomyk szydlasty, rogownica kutnerowata, trzmielina Fortune’a oraz jałowiec rozesłany i liczne odmiany jałowca płożącego i pospolitego. Między byliny Na miejsca słoneczne i do półcienia: acena drobnolistna, gęsiówka kaukaska, karmnik ościsty, rozchodniki, macierzanki, tojeść rozesłana, truskawka ozdobna. Karmnik i macierzanka na pewno odpada. Na razie stawiam na bodziszka korzeniastego w odmianie Album albo truskawke pink panda. moi faworyci to: plomyki, rogownica, gesiowka, jalowiec rozeslany, rozchodniki i odpadla macierzanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.05.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 macierzanka odpadła w przedbiegach bo wiem jak 'szybko' się rozprzestrzenia. na mojej rabacie pod lawendami kępki powiększyły się od zeszłego roku może o centymetr. a tam jest z 40m2. niektóre z powyższych odpadają ze względu na charakter. chciałabym uzyskać raczej efekt leśnego dywanu niż skalniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 oki, rozumiem u mnie tymianek (macierzanka) rozsiewa sie w tempie zastraszajacym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.05.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja pisząc macierzanka mam na myśli macierzankę piaskową - tą niziutką. nie tymianek sensu stricte - ten wysoki. tak czy siak nie pasuje. szukam raczej czegoś ozdobnego z liści więc nie mogą być drobniutkie. kopytnik jest super ale w słońcu się nie rozrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.05.2012 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 bodziszekhttp://cdn6.ogrod.smcloud.net/t/user_photos/thumbnails/50759_89ee72c8b563b740_670x0_rozmiar-niestandardowy.jpghttp://ogrody.jesto.pl/foto/BodziszekKorzeniastyBevan fragariahttp://static1.plantdatabase.info/plant_imgs/size3/fragaria_pink_panda_I18812P95691.jpghttp://hayefield.files.wordpress.com/2011/02/fragaria-pink-panda-viola-tricolor-late-may-05-nm.jpg co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 kurna a moj tymianek niski jest i do tego ozdobny, w sierpniu ma ladne kwiaty, dokupilam jeszcze tymianku cytrynowego, wyglada jak zminiauryzowana trzmielina. nie wiem co ci doradzic, a ta wybrana truskawka ozdobna to sie szybko rozrasta? i moze bys cos zimozielonego wybrala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 bodziszek http://cdn6.ogrod.smcloud.net/t/user_photos/thumbnails/50759_89ee72c8b563b740_670x0_rozmiar-niestandardowy.jpg http://ogrody.jesto.pl/foto/BodziszekKorzeniastyBevan fragaria http://static1.plantdatabase.info/plant_imgs/size3/fragaria_pink_panda_I18812P95691.jpg http://hayefield.files.wordpress.com/2011/02/fragaria-pink-panda-viola-tricolor-late-may-05-nm.jpg co lepsze? mi sie bardziej fragaria podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.05.2012 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 może i bym wybrała jakby było co. chyba tylko barwinek. swoją drogą po co zimozielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts