Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kosodrzewiny mops albo gnom byly na pewno śliczne w zeszłym roku. oni maja sporo takich malych iglakow wiec jest calkiem duze prawdopodobieństwo. to jeszcze rozwar wielkokwiatowy możesz zapisać ;)

Czy to taka roślinka: :rolleyes:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSnXCIwQaIjK0UxV-coFDk90rAw0AA6nKPKn3uQaFwWVD7I4FQ

Efi spojrz łaskawym okiem na werbene i heliotrop, widzialam przed chwila w naturze, bardzo ladne. Hakuro krzaki byly ale tak nedzne ze mnie nie skusily, za to kupilam kwiatki do donic drewnianych w kompozycje.

kruszyny mi aktualnie kwitna :)

ten klon to chyba potrzebuje sloneczka zeby sie ladnie wybarwiac?

czytalam o tym heliotropie kiedyś i pisaly laski że musi być gleba wilgotna żeby dawal rade na sloncu. pewnie przez to że on ma te lisciory takie łatwo parujące

te moje klony sa w polcieniu od poczatku i super sie wybarwiaja, sa intensywnie czerwone, mam tez jednego, ktory w sloncu rosnie i strasznie mu sie liscie przypalaja wiec chce go dokoptowac do tych, ktore juz rosna sobie w polcieniu, funkie w opisie maja polcien/cien

A czy ten heliotrop jest byliną.. bo ja czytam, ze jednoroczna roślinka....

o heliotropie DPS-ia pisala na swoim blogu, nie dosc ze ladny to i pozyteczny :)

na wiki jest napisane, ze wieloletnia, ale wystepuje tez jako jednoroczna, jako bylina i jako krzczorek

:lol2:usmialam sie po pachy %$%$^$&^## pomidorki i sosna walterii przeczytałam waltorni (szczegol) mialam jakies zacmienie z tym w , przeciez posiadam 5 watererek, ten upal sie rzuca na pamiec:rolleyes: moja jedna jest w zlym stanie (kupilam 2 z przeuszonymi korzeniami po zimie i teraz je regeneruje), jedna calkiem dobrze sobie radzi za to drugą bede na pewno dlugo reanimowac o ile nie bede musiala wyrzucic. ale dogadalam sie z ogrodnikiem, ze wymieni mi sztuka za sztuke w ramach reklamacji :D