Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bylam, widzialam. waltornia jest piekna, taka zwarta i gesta, moje przypominaja bardziej ksztaltem te druga, nigre, ktora pozadam z wielka zazdroscia, jest boska, przepiekna i mowi do mnie: chodz i wez mnie :D

podjade kiedys w nocy i wykopie :D, macie kamery?

macie ^^

na dodatek w podczerwieni super widać hehe

Ale a propos mi się coś skojarzyło. Szukamy lamp do ogrodu. Czy ktoś może kojarzy coś takiego:

http://www.ekolumen.eu/15-68-thickbox/lampa-ogrodowa-led-3w-do-ogrodu.jpg

lub

http://img.megastore.pl/gallery/327682/5905148083586_PF_full.D41C2454-CBE7-4267-A772-6AF236BEE411.jpg

Zwłaszcza chodzi mi o to drugie - czy ktoś widział gdzieś w sklepie to świecące.

Edytowane przez efilo

fiutki mi nie przeszkadzaja, limby mam (na 90% to limby, bo zawieszki byly rozmazane ale ogrodnik tak stwierdzil i wygladem rzeczywiscie na limby wygladaja, niby odmiana karłowa ) takie k. 70 cm ale ladne., chcialabym jeszcze pinus nigre oregon green, bardzo mi sie podoba. tylko juz nie wiem gdzie je sadzic. chyba na dzialce obok, kuzynowej, na razie laduje tam wszystko czego stanowczo nie chce :) bosniackie mam 2 jedna 1,5 m a druga 30 cm - kurdupl jeszcze

Ewa mam perukowca zółtego, sadzonka jakieś 40 cm ale dość fajna. są u mnie na wsi po 25. jakiej bośniackiej szukasz? i kto ci szuka bo ja tez chce. u tomki ostatnio widziałam ale maleństwa straszne.

czy ma ktoś z Was jodłe balsamiczną? bo zakupiłam wczoraj na wąskaą rabate bo pan powiedział że do 50 cm średnicy urosnie a tu czytam, ze nawet do 80.

Marys nie wiem czy chodzi o żurawki z bylinowego raju- pytałas Efi. mają całe mnóstwo, najtańsze (2,5) palace purlple jeszcze im nie urosły. może się wybierzemy do nich? blisko jest.

acrocone kupuje u siebie, ma byc wielkosci 1,2-1,5 m w kwocie pomiedzy 90-120 zł (90 dalam za tej wielkosci inverse, ogrodnik powiedzial, ze cena moze byc podobna, minus - beda kopane z bryla korzeniowa, wiec jest ryzyko uszkodzen) ja zamowilam 2, dla Alunka 1, wusia przebakiwala, ze tez chce

po drodze mam ogrodnictwo gdzie stoi sobie piekny, duzy, szeroki acrocona ale za 400, nie stac mnie na niego niestety

musze zajrzec do tomki. może uda mi sie dzisiaj po drodze. maja cos ciekawego?

bośniackiej szukam tej bezodmianowej. pan damian ma pogrzebać na szkółce. zależy mi na jakiejś w miare gestej bo chce żeby osłaniała rh przezd wiatrami.

no jak kopana to lepiej na jesień bo teraz już troche za późno prawda? też bym chciała. a ta duża to jaka duża? wysłałabyś mi dhlem ;)

dokladnie, beda kopane na jesien. te duza moge ci ofocic dzisiaj i wieczorem wrzucic, pomierze ja tez. a nadac ja moge z ogrodnictwa oni nie beda robic problemow.