Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie, teraz doczytałam że u nas dorasta tylko do 15 metrów :lol2:

byłoby super gdyby udało mi się ją znaleźć w rozsądnej wielkości. jest idealna szczerze mówiąc. gęsta i ma gałęzie od dołu. no i jest sosną. :) dzięki wielkie za podpowiedź

Efi, zdjecia nie bedzie, bo i swierka juz nie ma. w sobote u nas na renku odbywaly sie targi ogrodnicze, swierk mial byc zgloszony do konkursu ale przyjechala jakas babka i go zgarnela sprzed nosa, nawet nie chciala poczekac 1 dnia do konkursu. a mowie ci, egzemplarz byl wyjatkowo urodziwy. mieli dzis jakies ale mnie nie zachwycily wiec i zdjec nie robilam do tamtego sie nie umywaja.

ale kupilam sobie swierka glauca globosa tak samo duzego jak ten, ktory juz mam, a za 2 tygodnie maja mi przywiezc jeszcze jednego (niestety nie takie tanie jak markotka znalazla) i fundnelam sobie jodle szlachetna glauca, bardzo ladny egzemplarz :) przeznaczenie na rabate polcienista, ktorej jeszcze chyba nie pokazywalam

to niesprawiedliwe, u nas takie marniochy galazki 2 w 7 rzedach ;) po 15,90 w sobote pojade do innego ogrodnictwa moze znajde w koncu te hakuro. Efi zapodaj pomysl, co mozna dac zamiast tui szmaragd a podobnie zielone, kolumnowe, do polcienia i nie jest tuja.

widzialam wczoraj swierka glauce globose pendule, normalnie czad, fajna kolumienka. ty kiedys chcialas wsadzic świerka kolumnowego iseli fastigiate gdzies z przodu, ta glauca sie by nadala idealnie, przewodnik mozna podpiac do gory zeby byla wyzsza (jak inversie) a jest waska, placzaca i wyglada zaczepiscie.