Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

maryś mikro kępki czekają w albumie ;)

Dzięki Kochana! :hug:

Śliczne są i zobaczysz jak szybciutko urosną -):cool:

Za dwa lata będą wyglądać co najmniej tak:

Obraz%2520061.jpg

Monia chętnie wybiorę się do tej szkółki, bo w Mysłowicach ładne żurawki mają po 15-17 zł...! :eek:

A wcale nie jakieś super-hiper okazałe...

Dziewczyny w szkółce generalnie kicha...:(

Perukowce żółte i bordowe mają dopiero przyjść, bo w tej chwili nie mają... W zasadzie nic nie mają... :(

Efi jedynie Twój rozwar był - ten blado różowy, po 5 zł za sadzonkę -)

Marta kosodrzewiny szczepione (duży i ciekawy wybór) po 80 zł, a zwykłe po 15 zł.

Jadę dzisiaj do p. Damiana i mam nadzieję, że w końcu coś sensownego przywiozę -) :rolleyes:

cisow nie, gold cone przemarzaja za bardzo, 3 musze wyrzucic - dobrze ze male. Potrzebuje cos na zielone tlo, sciana domu i takie, ktore nie urosna za bardzo (ograniczenie dachu) max do 5 m, w ostatecznosci dam te szmaragdy, na szczescie potrzeba mi tylko 2 szt. , jak je dobrze wkomponuje to moze nie beda mnie tak razic?

maryś no to bosko bo znalazłam białe. muszę tam koniecznie podjechać w takim razie. Twoje wrzosy przepiękne. Faktycznie będzie różnica jak dosadzisz pyrtki ale mysle że nie masz sie co przejmować - odrosną szybko, jak tylko je wypuścisz z doniczki. im szybciej wsadzisz tym lepiej.

co do żurawek to te ładne też w podobnych cenach. tylko weź sprawdź czy mają korzenie w doniczce jak będziesz kupować.

a ja wczoraj dokupiłam rozchodniki i dzisiaj sadzenie. po pracy odbieram szałwie i do dzieła :) wczoraj przyszło prawie 100 sadzonek (jestem zszokowana że na zdjęciu wygląda to tak jakby było tam 20. wsadziłam pomidorki i różowe zawilce, zostało 8 białych. 50 dzwonków na obwódkę będzie czekać na powsadzanie innych roślin - tych głębiej.

Pytanko

pod kiku-shidare mam obwódkę z zawciągu kwitnącego na różowo. chcę dosadzić kępki pomiędzy żeby zrobić z tego linie a nie kępki. wsadzić różowe czy na przemian białe?

o ja pierdziu, Marys dawaj więcej zdjęć z Twojego ogrodu. Pamiętam jak sadziłaś te wrzosy.

Ewa Ty w neci kupowałs to fernando? tego jeszcze nie miałam. Czy zakupiłas juz runianke? jeśli tak to gdzie? pewnie w necie ....

Marys żurawki w tomce po 9,9 w odmianach- tylko w odcieniach czerwieni, purple palace po 5 zeta. w bylinowym raju odmianowe licencjonowane po 7-8 zeta, jakies 20 odmian.

Ja mam to Fernando i sobie chwalę.. działa na wszystkie dwuliścienne.

Wychodzi znacznie taniej niż mniszek czy inne takie tam...

Polecam...

Monia a gdzie jest ten bylinowy raj??????

Jakiś czas temu byłam w Tomce i nie mieli wyboru.. może dowieźli...

Natomiast u Kapiasa w mojej wsi mieli więcej niż w Tomce... można zajrzeć...

o ja pierdziu, Marys dawaj więcej zdjęć z Twojego ogrodu. Pamiętam jak sadziłaś te wrzosy.

Monia to Ty nie masz mojego albumu z ogrodem..?!:rolleyes:

Tam wrzucam fotki na bieżąco... No powiedzmy, że na bieżąco...:p

A wrzosy faktycznie rosną rewelacyjnie -)

Dla przypomnienia tak wyglądały pierwszej wiosny (2010 rok):

Obraz%2520073.jpg

A tak jesienią zeszłego roku:

Obraz%2520041.jpg

Przycinam je co roku na wiosnę i podsypuje dwa razy nawozem do 'wrzosów i roślin wrzosowatych' -) :cool:

Marys żurawki w tomce po 9,9 w odmianach- tylko w odcieniach czerwieni, purple palace po 5 zeta. w bylinowym raju odmianowe licencjonowane po 7-8 zeta, jakies 20 odmian.

No to super Monia!

Może w przyszłym tygodniu byśmy tam skoczyły (do bylinowego raju of course)..!? :cool:

Edytowane przez mario31

maryś voila

http://allegro.pl/fernando-1l-chwasty-w-trawy-trawnik-skrzyp-starane-i2355487773.html

jak chcesz to ci odleje troche w zamian za kawke u mnie na tarasie (co za niedorzeczność - przekupstwo żeby zaprosić w gości :lol2:)

Kochana takie przekupstwa to ja lubię -)))))))))))) :yes::cool:

To kiedy mogę podjechać..!?:D

A próbowałaś tego na skrzyp..?:rolleyes: