mario31 07.06.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Maryś już wiem dlaczego nie mogłam tego sunspotu znaleźć - bo to żuraweczka a nie żurawka i była w innym dziale wybór padł na Lime Marmalade i Berry Smoothie. Zobaczę jeszcze jak je poukładać. A na obwódkę dorzucę tą Apple Crisp którą Ci pokazywałam. Daj znać jakbyś zmierzała w ich kierunku :cool: Limonki tak mnie zauroczyły, że na bank wylądują w moim ogrodzie -) Na razie jadę po moje lipy i klony do p. Damiana, a potem do mojego starego ogrodnika po wiąza, którego ma za 290zł...! Po żurawki wybiorę się na pewno - może next weekend, bo do tego czasu powinnam mieć wsadzone drzewa -) A jak tam u Ciebie..? Wszystko już wsadzone ...?! P.S. Szukam miejsca na Twoje sosny, a w zasadzie to już znalazłam...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.06.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Maryś... na mojej poprzedniej działce miałam olbrzymia lipę ponad 50 letnia.. i sypało się, śmieci było, a kal kwitła to takie lepkie syropy spadały , że wszystko było poklejone pod spodem i w najbliższej okolicy lipy.. Lipa cudna była... A jak pachniała.... Ale wszystko poklejone i w ciapki było.... śmieci też ciut... Noo ale to za 50 lat;) Dzięki Kochana za opinię -) Postanowiłam, że zaryzykuję, a martwić się będę za 50 lat... O ile dożyję, w co wątpię, hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.06.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Mam 19 letnią lipę. Ponad 8 metrów. Nieparkuję pod nią samochodów, nie siedzę tam więc klejące się problemy mnie nie dotyczą. Kwitnie pięknie, pachnie pięknie -nie zamieniłabym na nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 07.06.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Mam 19 letnią lipę. Ponad 8 metrów. Nieparkuję pod nią samochodów, nie siedzę tam więc klejące się problemy mnie nie dotyczą. Kwitnie pięknie, pachnie pięknie -nie zamieniłabym na nic innego. Dzięki Nefciu! To właśnie chciałam usłyszeć -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.06.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 bami nie jest mam problemy z kostkarka. tak to liebherr :o:o jaaaaakie Napisz cos wiecej prosze, bo az mi sie cieplo zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 monsanbia wożę się z tym już dwa lata - od nowości nie działa kruszarka. po dwóch latach doczekałam się na wymianę całej kostkarki wraz z kruszarką. i od tego momentu przestała działać wcale. serwis jest okropny. od zgłoszenia do rozwiązania problemu mijają tygodnie lub miesiące a u mnie jak widać nawet lata. po ostatniej wizycie i dołożeniu jednego elementu (jakiś zaworek czy bezpiecznik o którym zapomniał serwisant jak montował kostkarke) wszystko odpukać wygląda dobrze. pierwszy raz od czasu zakupu.na pocieszenie powiem że taka usterka zdarza się podobno raz na srylion więc nawet jej nie zakładali na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Efi po ile kupowals zurawki? chce kupic berry smoothie ale na necie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 :cool: Limonki tak mnie zauroczyły, że na bank wylądują w moim ogrodzie -) Na razie jadę po moje lipy i klony do p. Damiana, a potem do mojego starego ogrodnika po wiąza, którego ma za 290zł...! Po żurawki wybiorę się na pewno - może next weekend, bo do tego czasu powinnam mieć wsadzone drzewa -) A jak tam u Ciebie..? Wszystko już wsadzone ...?! P.S. Szukam miejsca na Twoje sosny, a w zasadzie to już znalazłam...! Haha nie powinnaś ze mną jeździć bo zaczynasz mieć chciejstwa. Ja zresztą też. Po nocach rozmyślam gdzie bym mogła wcisnąć wiąza A nie ma przez przypadek dwóch? ^^ Żurawki wybrane i wymierzone. Teraz pytanie czy ułożyć je w kolejności żółte różowe brzoskwiniowe czy różowe żółte brzoskwiniowe. Od razu mówię że nie mogę najpierw kupić a potem zdecydować bo to determinuje ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Efi po ile kupowals zurawki? chce kupic berry smoothie ale na necie drogo. Tarcia dopiero będę kupować. Wszędzie drogo. Berry Smoothie to licencjonowana odmiana więc cieżko ją dostać za 6 zeta niestety. I tak na necie taniej niż w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 a cos podobnego "jaskrawego" a tanszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 a jakie wiazy kupujecie, ja mam wredei'a srednio mi rosnie, jakis niemrawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Tarcia wiesz co, ja w końcu kupiłam tą berry za 6,20 na allegro. Jak przyjdzie to Ci powiem czy było warto. Wszystkie poza krwistą i palace purple będą kosztować podobnie tj. w okolicach 11 zł za sadzonke. Zobaczymy czy to coś co przyjdzie było warte ceny. Niestety w bylinowym raju już w ogóle nie mieli tej odmiany więc zaryzykowałam na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 no dobra to nie cisnieniuje sie, jak znajde tanio to kupie. chyba 2 jasminowce dosadze, naprawde w tym roku pakazaly klase, kwitna i pachna oblednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 widziałam. u mnie też zaszalały - po prostu liści spod tych kwiatów nie widzę. radzę Ci kup sobie Belle Etoile tylko nie sadź ich obok bo się wyda że snowbelle nie jest w ogóle biały hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 chyba go mam ale juz drugi rok nic nie kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 a nie, przepraszam, ja mam Bouquet Blanc, rosnie szybko jak chwascior ale nie kwitnie, dam mu jeszcze jeden rok jak nie zakwitnie to wywale, nie chce takiego dzikusa. myslalam o zakupie belle etoile albo girandole, zalezy jaka odmiane dostane u siebie masz gdzies uwieczniona rabate z jasminowcami, wlasnie teraz, jak kwitna, moze postrzeganie jej sie zmieni, bo chyba tez cos tam dosadzilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 w rh tez sie kwiatki obrywa jak w azaliach na rozkrzewienie i kwitnienie za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 wlasnie nie wiem - cały czas sie zastanawialam po tym jak mi moj ogrodnik powiedzial ze podobno w Holandii chce im się obcinać kwiatostany na sadzonkach a MIMO TO rh zdążają wypuścić nowe przyrosty i zawiązać pąki. jako że się nie dokształciłam w tym temacie a mam dużo innej roboty ogródkowej (w piątek przyszły sryliony tawułek do posadzenia ) to odpuściłam sobie ten sezon. i szczerze mówiąc nie żałuję - wypuściły śliczne nowe przyrosty, po kilka z jednego kwiatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 mi sie tez nie chcialo ale poobrywalam w azaliach, bo wkurzajace sa takie gole badyle. o patyczkach ci napisalam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 doczytałam. Właśnie kombinuje jak tu ukraść od siebie. a to były takie zdrewniałe kawałki? no ja nie obrywałam tylko pościągałam te przekwitłe kwiatki. tylko wiesz.... u mnie są tego tysiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts