mario31 11.06.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 maryś a wiesz może po ile oni mają sadzonki? żeby się nie okazało że wrócimy z pustym bagażnikiem Z tego co pamiętam, to po 11,90 zł..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) dziewczyny a wy macie gdzies blisko pudelko? i moze jezdzicie tam czasem? bo bym chciala azalie a u nas jej na 100% nie bedzie. to moze bym sie usmiechnela co? Edytowane 11 Czerwca 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 na mnie nie bardzo można liczyć - do pudełka wybieram się już dwa lata hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.06.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Jeżeli możesz oberwać kwiatostan tak, żeby nie uszkodzić pączków rosnących z boku, to oberwij tyle ile się da, jeśli nowy pęd wyrasta po środku, to musisz zostawić, chyba, że zależy Ci na zwartym prowadzeniu bardzo gęstego i niskiego krzaczka, to możesz oberwać. Generalnie im wcześniej tym lepiej, ale czasem szkoda jeszcze w miarę wyglądającego kwiatka ciachać. Kilka zdjęć poglądowych mimo wszystko, jutro usunę. Powinno się urywać tu: Edytowane 12 Czerwca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 na mnie nie bardzo można liczyć - do pudełka wybieram się już dwa lata hehe nooo to najwyzszy czas sie zebrac w sobie i pojechac, 3 szt. bym chciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.06.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Rasienko sorki za głupie pytanie ale po co się to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.06.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Rasienko sorki za głupie pytanie ale po co się to robi? Nie ma głupich pytań... są tylko głupie odpowiedzi... No to spróbuję się nie wygłupić za bardzo: Tak jak u większości roślin kwitnących obrywamy przekwitnięte kwiatostany, aby nie marnowały energii na tworzenie owoców, w przypadku rh jest to wyjątkowo ważne, bo muszą zdążyć przed zimą wypuścić i wzmocnić nowe pędy i pąki kwiatowe. (w przyszłym roku zakwitną właśnie na tegorocznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.06.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 dziewczyny a wy macie gdzies blisko pudelko? i moze jezdzicie tam czasem? bo bym chciala azalie a u nas jej na 100% nie bedzie. to moze bym sie usmiechnela co? poczekaj do przełomu sierpień/wrzesień, na koniec maja były już pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.06.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Nie ma głupich pytań... są tylko głupie odpowiedzi... ale ta odpowiedź to bardzo mądra jest, też obrywam, tylko rh kwitną o ile je przymrozek nie złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2012 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 poczekaj do przełomu sierpień/wrzesień, na koniec maja były już pustki cóż... w kwietniu też były. korespondowałam z nimi od lutego. ta zima nie była łaskawa dla szkółek. zwłaszcza z tak wrażliwymi roślinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 no dobra poczekam, Alunek sie tez wybiera we wrzesniu do pudelka, wiec jak nie wy kochani, to ona mi przywiezie. moje azalie super przezyly zime a nie mialy lekko i wszystkie kwitly, nawet japonskie sie zregenerowaly, dlatego chce jeszcze pare sztuk. za to rh u mnie, to totalna porazka 6 szt. na smietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 mam nadzieje że u mnie za domem będzie im dobrze. azalie są śliczne jak kwitną. poza tym okresem już troche mniej mi sie podobaja. no kurcze nie strasz mnie tymi rh. a miałaś je w cieniu i osłonięte od wiatrów? posadzone z sosnami w kwasnej ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 tak i nawet kwitly w pierwszym sezonie, moim rh na 100% grzyb sie przyplatal, wolalam je wywalic niz zarazic reszte roslin. poszly do kwarantanny za ogrodzenie ale nic z tego, nie dalo sie ich uratowac, moj genialny malzonek mial je spalic ale w ramach akcji humanitarnej wsadzil jednego za plotem, bo zaczal kwitnac. ale i tak go wywalilam, bo nie chcialam by dalej chorobe rozprzestrzenial. musialam tylko odkazic gorke czarnoziemu, polalam previcurem i wsadzilam tam czosnki. azalie mi sie bardzo podobaja nawet jak nie kwitna, kupilam ostatnio ladnie wyprowadzona azalie w formie odwroconej piramidy - superasto wyglada nawet z samymi liscmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 to musisz ją pokazać bo one mi się w ogóle z liśćmi nie kojarzą. tylko głównie z patykami. wcale się nie dziwię że im nadali taką nazwę może jest coś o czym nie wiem i jakimiś starymi wspomnieniami żyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 czyli ze co, suchy? mi sie to raczej nie z wygladem a miejscem kojarzylo. zaraz poszukam foteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 fotki azalii u siebie wstawie zeby ci nie zasmiecac oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 zaśmiecać? rozumiem. już idę kasować mojego jaśminowca a to dzwonek obwódkowy do niego w komplecie będzie apple crisp jak uda mi się ją zdobyć w sensownej wielkości http://img137.imageshack.us/img137/3695/dzwonkin.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 nie kasuj plis, zaraz ci tez wstawie te azalie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 i takie malusie clematisy mi kwitną udało się je uratować jakimś cudem po zeszłorocznym zmarnowaniu sadzonek http://img513.imageshack.us/img513/5682/clematish.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.06.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 pieknota, ale olbrzymie kwiaty:jawdrop:, ja sie tez napalilam na nowe clematisy ale juz nie mam gdzie ich wsadzic. mezus mnie namawia na altanke wiec jak sie zdecyduje to ja obsadze clematisami. no chyba ze wywale moje clematisy bylinowe i miejsce bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts