Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no piękne drzewka maryś. wiesz już o której będzie dostawa?

Bylinki już są -);)

A teraz proszę się wypowiedzieć w kwestii mojej rabaty..! :p

Najgorsze jest to, że nie mam pomysłu co posadzić między te drzewka, żeby ładnie wygladało, a jednocześnie dało delikatną osłonę od strony tarasu..?! :confused:

pewnie perukowiec

Marys a jaka jest (w cm) szerokosc trawy pomiedzy kolem "klon" a duza rabata. ba ja albo bym polaczyla lipe, klona i duza rabate albo tylko klona i duza nie ruszajac lipy

TARciu jeśli chodzi o szerokość pomiędzy rabatą, na której rosną tuje, a klonem drumondii w najbliższym miejscu jest ok 1 metra, ale wiadomo, że muszę zerwać po bokach dużo więcej, żeby uformować taką 'łezkę'...:rolleyes:

Z kolei pomiędzy klonem a lipą są dobre dwa metry -)

Boje się trochę, że jak połączę wszystko to będzie za dużo...:confused:

Poza tym, tak sobie wymyśliłam, że jak lipa będzie stała osobno, to dzieciaczki będą miały miejsce do biegania w stronę placu zabaw. Podobnie będzie jak połączę klona z lipą - będą mogły biegać z lewej i prawej strony...

Już sama nie wiem co robić...???

nie widzę żadnej dużej rabaty ale jeśli to jest to coś pod płotem po lewej stronie klona to ja jestem za tym żeby to połączyć. wizualnie. bo od strony komunikacyjnej to bym zrobiła wyspę

No to mi Pani pomogła... :p

Pod płotem nie ma na razie żadnej dużej rabaty - chodziło mi o to, że jak ja połączę z klonem, to wyjdzie taka ładna łezka, która będzie wkomponowana w obrzeże przy płocie - Ty wiesz jak to u mnie leci, prawda..!?

jeśli lipa i klon się nie połączą to nie osiągniesz zamierzonego efektu osłonięcia wizualnego od strony tarasu

Zgadza się, chociaż to nie jest taki straszny mus Efi...

Z kolei łącząc klona z rabatą przy tujach będą bardziej osłonięte od strony ulicy - widać to na poprzednim zdjęciu.

Pytanie co będzie po prostu ładniej wyglądać..!? :rolleyes:

maryś patrząc na to drugie zdjęcie (szkoda ze nie masz tego ujęcia z drzewami bo jednak piaskownica i domek to nie to samo co te drzewka ;) ) to ja jestem za tą samą koncepcją co tarcia czyli twoją 'pierwotną'

Tarcia oczywiscie po 12 jak wszystkie