Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tar, a Ty zamawiałaś korę przez net czy gdzieś lokalnie?

przez telefon sie dogadalam, lokalnie u mnie nie ma szans, oni sa jedynym wytworca, tu masz namiary

http://www.firmaflora.pl/

wiem, ze jakas hurtownia w W-wie od nich bierze i sprzedaje, najlepiej dowiedz sie u zrodla.

To nie ja je tak obstawilam tylko pan Damian :)

Moje juki tez tak szaleją :) ale żeby aż tyle kwiatów z jednej? :jawdrop:

Niestety nie byłam w stanie odebrać zurawek :( A Ty?

Kore wypasiona kupowała Tarcia. Ja wybrałam taka normalna z tym ze selekcjonowana duża.

Efi niestety miałam dzisiaj do ugaszenia nagły pożar i cały dzień miałam zmarnowany...

Też niestety nie dojechałam... :(

A co do juk, to zauważyłam że puszczają z boku nowe pędy i z każdego puszczają nową łodygę z kwiatami -) :rolleyes:

Nie powiem, ale wcale mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. :wiggle:

kupilam na gieldzie 90 lawend, jutro bede sadzic 2,6 zł. za szt, ladnie rozkrzewiona, byly olbrzymie zurawki ginger i jakies fioletowo szare po 8 zł ale naprawde olbrzymy, liscie wielkie jak dlonie ale tylko 15 szt. . pan powiedzial, ze sprawdzi inne odmiany czy w ogole ma. i narzekal ze w tym roku sadzonki zurawek sa bardzo drogie i dlatego hurtownicy do szkolek tez drogo sprzedaja, ogrodnictwo tez robi swoj narzut i stad te 13-15 zl za szt. i ze zbytnio zurawki sie im nie oplacaja, bo ludzie narzekaja, ze za drogo. no nie dziwie sie, skoro wszystkie pozostale byliny sa od 1,5 - 2,6 a pelargonie, kocanki po 3 zł a sadzonka zurawki w hurcie 8 zl - to drogo.