Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tarciu jak Ci pasują to jasne. Ja mam na mojej patelni 150 zurawek. Chyba by mnie trafiło jakbym miała 300 razy lawende przyciac. Już mi wystarczy moje 80 hehe.

Marys byłam przekonana ze z niej zrezygnowalas :). Byłam i wyobraz sobie ze jak znajdziesz swój telefon to Ci nawet mmsa z pecherznicami wyslalam.

Ja raczej o tym ze ucinanie każdego kwiatka z osobna to żmudna robota. Samo ciachanie sekatorem akurat mi nie przeszkadza.

Daj znać czy jesteś zadowolona z tego cuda. Choć pewnie u mnie by nie przetrwał tygodnia bo zdarza mi nie porzucić sekator na środku rabaty.

hehehe to tak jak mi, dzis znalazlam kolejny. oprocz sekatora czesto tez male drapaczki lub lopatki do wsadzania bzdzinek - dlatego mam je w kilku sztukach. dam znac za m-c jak anny bedzie :D ja nie tne kwiatkow kazdego z osobna lece calosc na rowno. najwyrazniej lawendy nie mialy mi tego za zle, bo kwitna tez w tym roku i sze ladnie porozkrzewialy. widzialam w chorwacji jak ta sama metoda w ogrodowych hotelach cieli. wsadzilam 75 lawend, 15 zostawiam pod jalowce. uchetalam sie jak kon ;)

Marys byłam przekonana ze z niej zrezygnowalas :). Byłam i wyobraz sobie ze jak znajdziesz swój telefon to Ci nawet mmsa z pecherznicami wyslalam.

No widzisz nie; Skoczę chyba jutro na giełdę, bo coś muszę pod wiązem posadzić...

Pytanie czy znajdę taką ładną w tej cenie...? :rolleyes:

Kochana pisz tu szybciutko jakie te pęcherznice i po ile..?!

Ja mam chwilowo przedpotopowy telefon, więc musiałabyś pchnąć fotkę do mojego M -) :cool:

Ale wczoraj miałam zacięcie. Powsadzałam wszystkie zaległości. Zostały mi tylko sadzonki co do których nie jestem pewna układu. Żurawki już na miejscu - czekam jeszcze tylko na georgia peach. Z bylinek na dużej rabacie to już właściwie koniec. Przesadziłam w weekend hostę która prażyła się niepotrzebnie w słońcu - teraz oglądam sobie jej prześliczny kwiatostan z okna kuchennego. Nie wiedziałam nawet że hosty potrafią tak pięknie pachnąć. Ale i tak nic nie przebije Belle Etoile. Czasem jak podmuch przyniesie dużą ilość zapachu to aż nie mogę się nadziwić. :)

Teraz czas na trawy. Mam nadzieje, że dzisiaj zamknę sprawę zamówienia. Może uda się je dostać przed weekendem?

Ania, Ty do tego bylinowego raju koniec końców się nie wybierasz, tak?