Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Witaj Ewciu! :bye:

Żurawki BOSKIE, nie wspomnę o hortensjach - co Ty im podsypujesz, że tak rosną..!? :eek:

Przy okazji napisz mi proszę jak gęsto je sadziłaś, żeby uzyskać taką zieloną ścianę..? :rolleyes:

Little princess pięknie wygląda na obrzeżach -) Nie wpadłam na to, że można ją tak posadzić :cool:

Lawenda ma śliczny kolor - czy to brudny róż czy mój monitor przekłamuje..!? I juki cudnie zakwitły! Moje jeszcze czekają, ale już za chwileczkę już za momencik...:wiggle:

W ogóle pięknie u Ciebie... Można oglądać te foty bez końca...:yes:

Hihi i widzę, że Kalinka się załapała na jednym zdjęciu -):lol2:

Zastanawiałam się czy jakiegoś białego kamola wstawiłaś do ogrodu, ale po chwili domyśliłam się, że to ona, hihi

A na co czeka rozwar..? Jaki masz dylemat..?! ;)

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć maryś, chyba wychodzi jedna na metr, kiedy wpadniesz na kawke? podpowiedziałabyś mi co z tym rozwarem... (to ściema ale a nuż :lol2:)

rozwarem podsadzę styrak, w głębi będzie rosła imperata, chodzi tylko o ułożenie sadzonek, nie wiem czy zostawiać jeszcze miejsce na coś, no i cały czas mam nadzieję że uda mi się nabyć wersję różową.

Maryś koniecznie zajrzyj do Tomki. Byłam tam wczoraj z Kruszką. Mają i pęcherznice (chyba po 11 zł) i bardzo ładne perukowce, hortensje, trawki, olbrzymie rozchodniki po 8 zeta, w ogóle dużo urodziwych sadzonek, pełno pnącz, byłam zachwycona choć kupiłam tylko rękawiczki i nawóz :D

I prośba

jakbyś gdzieś widziała sadzonki ciemiernika wschodniego ( po łacinie orientalis) pliz daj mi znać.

mario pozwolisz ze juki na poniedzialek/wtorek przesune? mam ostatnio takie fazy, ze po 18 ide na drzemke a jak z niej wstaje to juz ciemno, ten tydzien kiepski tez pogodowo, u nas caly czas pada, juz nie chce deszczy. ale juki sa na pewno twoje:yes:

cześć maryś, chyba wychodzi jedna na metr, kiedy wpadniesz na kawke? podpowiedziałabyś mi co z tym rozwarem... (to ściema ale a nuż :lol2:)

Nie ma sprawy -) :cool:

Mogę podpowiedzieć to i owo;), albo pomierzę te odległości, coby u siebie tak samo wsadzić!:lol2:

Maryś koniecznie zajrzyj do Tomki. Byłam tam wczoraj z Kruszką. Mają i pęcherznice (chyba po 11 zł) i bardzo ładne perukowce, hortensje, trawki, olbrzymie rozchodniki po 8 zeta, w ogóle dużo urodziwych sadzonek, pełno pnącz, byłam zachwycona choć kupiłam tylko rękawiczki i nawóz :D

:cry::cry::cry:

Kasiory teraz nie mam, buuu

Jak przywiozę kolejne krzaczory to mnie M z domu wyeksmituje na bank... -):bash:

A tak w ogóle to co to za TOMKA..!? I czemu ja tam jeszcze nie byłam..? :D

I prośba

jakbyś gdzieś widziała sadzonki ciemiernika wschodniego ( po łacinie orientalis) pliz daj mi znać.

Ok -)

Fajne to..! :cool:

A w jakim kolorze - biały czy różowy..?

mario pozwolisz ze juki na poniedzialek/wtorek przesune? mam ostatnio takie fazy, ze po 18 ide na drzemke a jak z niej wstaje to juz ciemno, ten tydzien kiepski tez pogodowo, u nas caly czas pada, juz nie chce deszczy. ale juki sa na pewno twoje:yes:

Oczywiście TARciu! ;)

Nic się nie przejmuj - wyślesz kiedy będzie Ci pasować, a ja się dostosuję -) :yes:

Na razie mam co sadzić, więc luzik... Jeszcze mnie Efi do jakiś kolejnych szkółek goni... Aż strach się bać...:lol2:

No to biorę się do roboty i idę sadzić-)

Buźka

No to jesteśmy umówione :lol2:

Tomka to sklep ogrodniczy za makro w sosnowcu - nie byłaś bo od Ciebie to taka odległość jak ode mnie do Twoich M ysłowic :) to o tym sklepie czasem wspomina Monia

nie widzialam jeszcze ciemiernika wschodniego w kolorze białym ale jakby był to łaj not :D zazwyczaj biały jest ciemiernik biały (dla ułatwienia po łacinie niger, co raczej kojarzy mi się nie wiem czemu z czarnym :lol2:)

No to jesteśmy umówione :lol2:

Yyyyyy.... Na kiedy...!? :lol2:

Tomka to sklep ogrodniczy za makro w sosnowcu - nie byłaś bo od Ciebie to taka odległość jak ode mnie do Twoich Mysłowic :) to o tym sklepie czasem wspomina Monia

No jakby nie patrzeć po drodze mi nie jest... Ale czemu nie zajrzeć przy okazji, prawda..!? :D

A że okazje trzeba sobie stwarzać, to coś czuję, że jutro tam zajrzę..! :rolleyes:

Efi a zamawiałaś w necie tą Georgia Peach..?!

Jeśli nie, to ja chętnie kupię 6-7 sztuk -) :cool: