Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

markotko

im rzadziej tym lepiej. groomerzy mówią żeby nie częściej niż raz na 6-8 tygodni. ale prawda jest taka że wszystko zależy od konkretnego psa i pogody. ja kąpię czasem raz na półtora miesiąca a czasem niemal raz w tygodniu (przynajmniej podwozie hehe)

a szampon to oczywiście koniecznie dla szczeniaczków. jakikolwiek nie wybierzesz z tych markowych będziesz zadowolona. i czesz często maluszka żeby się przyzwyczaił że taki zabieg istnieje. a w ogole to dobrze że mi przypomniałaś bo musze kupić szczotke. jakbyś coś chciała ze sklepu groomerskiego.... a tak w ogóle to podskoczyłabyś na kawusie i po zawieszke :) możesz przyjechać z kulką :yes: weekend ma być przepiękny

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam,

chyba najpierw musze zacząć od przeprosin. Dziewczyny dzień przed wyjazdem do Swierklańca zostawiałm telefon u koleżanki i dopiero w niedziele go odzyskałam. Syn ospa a mąż wylądował w szpitalu i miał operacje. Byłam trochę wyłączona. Na dodatek zmieniam prace.

Ostatecznie horternsje zamówiłam w necie - na szczęscie przyszły bardzo ładne.

Ale się dzieje. Efi ja nie wiem gdzie Ty to wsadzisz wszystko. Jak już wsadzisz to zaprosze sie na kawe co by oblookac.

Rozumiem, że weekend spędziszw kuchni:stirthepot:

Ide do Marty psine oglądać.

Pozdrawiam

O ja Cie... no to miałaś przeboje! Zapraszam na kawke, bo wczoraj już połowę wsadziłam :) Nie ma co oczekiwać cudów, bo sadzonki dopiero z ziemi wyrastają :) U nas też ospa panuje ale jakoś Kruszkę odpukać obeszła łukiem. A świerklańcem się nie przejmuj - maryś mówiła że prawdopodobnie ze względu na chorocę synka nie pojedziesz, a na dodatek nie odpowiadałaś na smsy więc stwierdziłyśmy że masz niezłe urwanie głowy :hug:

zdjecia 3 rozyczek nic nie przebije i wszystkie 3 sa sliczniusie. ksiezniczka ogrodniczka tlumaczy swojej uczennicy mechanizm kwitnienia roz :D:D:D boskie. A jaki ma posluch ta mala nauczycieleczka :D uwielbiam takie zyciowe fotki

trawki to te z ub. roku? i powiedz mi kochana w tle na ogrodzeniu co tak ladnie rosnie, to wino? tez chce taka zielona sciane.

juz doszlam, ze to winobluszcz na zdjeciu grabowym. wydaje mi sie ze ja tez czesc moich winobluszczy to mam zaroslowe. podsumowujac: pieknie. moje anabelki dopiero w powijakach takie jak twoje beda najwczesniej za 3 tygodnie, najszybciej invincibelle bedzie kwitla, krzaczorek sporo mi sie rozrósl od zeszlego sezonu. Tawulki moje dopiero w pączkach, ale to dobrze bedzie dluzej kolorowo. macierzanka i lawendy porywajace - uwielbiam takie polaczenia. wracajac do winobluszczy musze wiecej patyczkow jesienia naciac i wokol ogrodzenia powsadzac. a moze juz teraz to zrobie, przynajmniej jakas robote w ogrodzie sobie znajde :D

wlasnie dostalam info, ze reszta traw wreszcie zostala wyslana, bede mogla je powsadzac w niedziele. zobaczymy w jakim stanie dotra.

dostalam trawki, nareszcie. najbardziej podoba mi sie trzcinnik Avalanche, dostalam go kwitnacym. sadzonki sa wieksze niz te w ogrodach. w sumie moj ogrod wzbogaci sie o 20 trawek. na poczatek wystarczy. moze zlapie trawowego bakcyla to jedna z rabat zrobie trawiasta. na razie te, co kupilam ida na wypelnienia dziur, tylko red barony 1 rozplenice na skarpke chce dac. boje sie tylko ze T. mi je powyrywa z rabat traktujac jako chwasty - tak sie stalo z czosnkami ozdobnymi (tymi ktore wyszly)

wusiu obie zamawialysmy w ogrodachtraw.eu a ja dodatkowo w trawkach. Efi niezadowolona czesciowo byla z ogrodow ja z trawek. podsumowujac: trawki z trawek w koncu dotarly, sadzonki sa wieksze niz te z ogrodow i w nizszej cenie. z ogrodami nie bylo problemow z kontaktem i przesylka ale za to sadzonki mniejsze i drozsze. zobaczymy co z tego wszystkiego przetrwa do przyszlej wiosny.