wu 30.07.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ewuś ja mówię ile mniej wiecej kosztuje bo mnie akurat inwentaryzacja przyłączy i w takie tam geodezyjne to nic nie kosztują koledzy jakoś nie chca brać pieniędzy za co szczerze im wdzięczna jestem:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.07.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Naprawde??? Szok. Ja też miałam budowlany i przechodziłam na taki zwykły. Wypełniłam w necie wniosek, wysłałam do vattenfalla i pocztą dostałam podpisaną umowę docelową. Kosztowało mnie to 2,5 zł - na znaczek. Dzięki Lidziu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.07.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ewuś ja mówię ile mniej wiecej kosztuje bo mnie akurat inwentaryzacja przyłączy i w takie tam geodezyjne to nic nie kosztują koledzy jakoś nie chca brać pieniędzy za co szczerze im wdzięczna jestem:oops: napisałaś że za 800 się nie uda. stąd mój post. co by ludziska jednak cisnęły tych twoich kolegów o rabacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.07.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Aga nie mam numeru, więc nie wiem czy się będzie zgadzał. Ach, rozumiem. Dziewczynki, a co do zdjęć mojego BOSKIEGO STOŁU ( ) - to jak już będzie zmontowany na tip-top to wkleję zdjątko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.07.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Naprawde??? Szok. Ja też miałam budowlany i przechodziłam na taki zwykły. Wypełniłam w necie wniosek, wysłałam do vattenfalla i pocztą dostałam podpisaną umowę docelową. Kosztowało mnie to 2,5 zł - na znaczek. Lidziu! Co to takiego? Nie załatwiałaś w Enionie? Za każdy kilowat to sobie życzą grubo ponad 100zł... stąd taka suma wychodzi.... Jak nie muszę w enionie tego załatwiać to podaj linka i wyjaśnij co i jak... Chyba, ze u Was tak można, a nasza wieś jest inna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.07.2010 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 widać inna wieś inny dostawca przyłącza inne zwyczaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.07.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A Ty, MÓJRATUNKUZOPRESJI przyszłabyś czasami choćby mnie przytulić w moim wewątku :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Arnika z tego co wiem to sie placi za przylacze, ty przeciez juz je masz wiec musialas za nie zaplacic a za przejscie na inna taryfe to sie juz chyba nie placi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.07.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ja za przejście nie płaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.07.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 No wiem, że nie płaciłam wcześniej, tzn tylko za budowlany, a teraz przyjdzie mi zapłacić za docelowy. Niestety kasy już nie ma to i odbiór poczeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.07.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ja za przejście na taryfę zwykłą też nic nie płaciłam - VATTENFALL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 dowiedz sie Arnika bo za przejscie sie nie placi chyba ze ty jestes wybrancem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.07.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Ale za prąd docelowy ( zwykły ) się płaci już wg zużycia !I przeważnie jest to dużo mniej niż za okres kiedy był budowlany.Przynajmniej tak jest umnie :za budowlany płaciłam prawie 200 zł a teraz mam płacić 140 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.07.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 bo taryfa budowlana jest masakrycznie droga. utrzymywanie jej jest na maksa nieopłacalne. i to nie jest juz kwestia odbioru tylko bezpowrotnie traconych pieniedzy. nam elektryk od dawna trul zebysmy przeszli na zwykla a my nie moglismy sie zebrac. gdybym wiedziala ze to takie roznice w rachunkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.07.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 No dokładnie. Więc Arnika najpierw zorientuj się dobrze w temacie. Bo może się okazać, że odbiór domu wcale nie kosztuje tyle ile uważasz. A poza tym, nie boicie się tak mieszkać w nieodebranym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.07.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Aga Już u siebie pisałam, że przed przeprowadzką odebrałam budynek baaaarzdo dokładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.07.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 ja wiem o czym Wiola pisze bo gdyby nie życzliwa rada pana w energetyce buliłabym tak samo;) u nas to wygląda tak że za przyłącze budowlane musiałabym zapłacić 1000 zł a potem za docelowe koło 1800 zł, ale pan mi doradził że jak nie mam noża na gardle to wziąć z energetyki tylko "obiecankę" przyłączenia prądu dostać pozwolenie na budowę i wtedy wystąpić już o docelowe przyłącze z tym że na czas budowy taryfa budowlana i wtedy zapłacę raz 1800 za przyłącze no a że mi się nie spieszyło aż tak bardzo to tak zrobiłam wiem że teraz coś tam chyba bedzie trzeba dopłacic za jakieś inne bezpieczniki na słupie czy cóś takiego ale to już małe pieniążki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.07.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Na mojej wsi nie ma VATTENFALL... Sprawdzałam.... No i mnie też się nie spieszyło, ale będę bulić i płakać, bo u nas jest Teraz Tauron dawny Enion... Sprzedali go i kasa wszystkim potrzebna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.07.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Efi jak naprawdę nazywają się gluty...? Będę szukać oświetlenia do salonu i wysokość pomiędzy podłogą a belką na której zawisną żyrandole ( sztuk dwa... ) wynosi 3,75m. Jak masz jakieś propozycje to poproszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.07.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A Ty, MÓJRATUNKUZOPRESJI przyszłabyś czasami choćby mnie przytulić w moim wewątku :rolleyes: Nie dam się tak łatwo zbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts