Elena76 03.08.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 przed nami też ciągle sprawa ogrodzenia - na jesieni zrobimy, bo dopiero złożyliśmy wniosek o pozwolenie na wycinkę drzew, które są akurat w linii ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.08.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 napisz cos wiecej o tej wycince bo ja tez niestety musze wyciac. dlugo sie czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.08.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Ja składałam taki wniosek w firmie. Drzewo po burzy zawaliło nam wjazd na parking służbowy. Był to oliwnik. Wniosek wg. określonego wzoru musiałam wypełnić, opisać co i jak i złożyć u mnie w urzędzie miasta oczywiscie zaznaczajac ze bardzo pilne. Na drugi dzień był gosć z um z aparatem, zrobił zdjecia, pomierzył obwód pnia i opisał sprawę. Zgodę na wycinkę wydali mi w ciagu tygodnia. Moze dlatego, ze to sprawa była nagła i wnioskodawca to urząd państwowy był. Nie wiem ale szybko to załatwiliśmy. Najwięcej problemu mieliśmy z....... ustaleniem gatunku drzewa Śmieszne są też te decyzje z um. Wyceniają oni drzewo na jakąś ogromną kwotę, wręcz niebotyczną (kilkadziesiat tys zł) i w tej samej decyzji umarzają tę należność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.08.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 to rzeczywiście szybciutko się uwinęli... my na pierwszą decyzję z UG czekaliśmy miesiąc, i też przyjechał pan z aparatem, kazał pokazać, co chcemy wyciąć i dlaczego - wówczas wycinaliśmy pod budowę domu, więc nie było problemu, ale wycena rzeczywiście była od czapy - gdybyśmy dla kaprysu chcieli te drzewa wyciąć to musielibyśmy zapłacić 90 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.08.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 napisz cos wiecej o tej wycince bo ja tez niestety musze wyciac. dlugo sie czeka? jello!! mysmy na zezwolenie wycinki brzozy czekali 3 tygodnie. Zezwolenie bylo za darmo, ale wyciecie brzowy kosztowalo 2 tys PLN:rolleyes: i nie bylo lekko... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.08.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 brzoza się opierała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.08.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 brzoza się opierała? :D Pani! Brzoza 50 letnia na czubku skarpy;)...dodatkowo niecale poltora metra od domu i budowy...zaden sprzet wiekszego gabarytu nie mogl podjechac...podchody byly wieksze niz wojska na poligonie;) wygralismy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.08.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 w takim razie to rzeczywiście akcja specjalna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.08.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 w takim razie to rzeczywiście akcja specjalna była tak, ale trup zostal: Tutaj widac, ze chyba nawet i to jest metr od domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 03.08.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 dobrze że u mnie łyse pole ani jednego drzewka na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.08.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ja mam stracha przed ta wizyta bo sie boje ze nam dowala kare za usypanie ziemi wokol drzewka. co prawda zrobilismy palisade i jest utrzymany stary poziom naokoło drzewa ale może to być powód dla którego drzewo padło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 03.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 u ale tak to już jest że im bliżej końca tym większy wąż w kieszeni. więc pomysł kupowania na samym początku oświetlenia jest jak najbardziej sensowny . Moj maz twierdzi, ze ja wszystko robię od konca i najchętniej kupiłabym własnie oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.08.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 no to prawidłowo nie rozumiem czemu tego nie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 03.08.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 lepiej miec fajną lampę niz nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.08.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 jakos mi sie kojarzy ze jak sie wytnie to trzeba zrownowazyc to nowymi nasadzeniami i wtedy sie nie placi kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 jak się wytnie bez pozwolenia płaci się kare równą 3-krotności naliczonej opłaty;) zawsze zadają nowe nasadzenia tylko jak masz szczęście to obejmują Cie przepisy które zwalniają z obowiązku płacenia za wycinkę a jak masz pecha to idziesz z torbami:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.08.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 jak się wytnie bez pozwolenia płaci się kare równą 3-krotności naliczonej opłaty;) zawsze zadają nowe nasadzenia tylko jak masz szczęście to obejmują Cie przepisy które zwalniają z obowiązku płacenia za wycinkę a jak masz pecha to idziesz z torbami:( Nie zawsze - ja nie musialam nasadzac nowyego drzewa, a ze brzoza byla za blisko domu i powodowala zagrozenie dla budynku to nie musialam placic za zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 no własnie Mayu miałas szczęście:) jest kilka przypadków kiedy wycinka jest darmowa, nasadzenia to w przypadku usunięcia kilku drzew dają a wycinka bez zezwolenia słono kosztuje;) jeden pan za wycięcie bez zezwolenia dąbka dostał ponad 140 tysięcy kary:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.08.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ja nie mowilam o wycinaniu bez zezwolenia, a o legalnej wycince na dzialce osoby prywatnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.08.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 no własnie Mayu miałas szczęście:) jest kilka przypadków kiedy wycinka jest darmowa, nasadzenia to w przypadku usunięcia kilku drzew dają a wycinka bez zezwolenia słono kosztuje;) jeden pan za wycięcie bez zezwolenia dąbka dostał ponad 140 tysięcy kary:( :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts