efilo 29.09.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Aga niestety przeżyłam taką traumę jako dziecko. Moja maleńka kilkumiesięczna sunia wpadła pod auto tuż przy mnie. Facet też się nie zatrzymał. Po latach doszłam do wniosku że dobrze. Bo i po co sie było zatrzymywać? Żeby powiedzieć że mu przykro? Nic by to nie zmieniło. Współczuje bardzo. Głównie dzieciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.09.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Strasznie przykra informacja.... Współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Przyjaciółka mówi, że całą noc płakali ( to chłopcy ). Zwłaszca ten młodszy, nie poszedł dziś do szkoły. Chiquita to była jego najlepsza przyjaciółka - to skryte i nieśmiałe dziecko. No trauma. Dla mnie jako początkującego Hodowcy ( to mój pierwszy miot ! ) to też rozpacz. Siedzę i wyję jak bóbr. Miałam jechać do Bytomia... odechciało mi się. A oto ona, moja kochana Chiquita : http://images38.fotosik.pl/73/e97c11da820561acm.jpg http://images39.fotosik.pl/79/6eaeb4a33766fa3dmed.jpg http://images39.fotosik.pl/83/80398eacfe681434med.jpg http://images50.fotosik.pl/99/83604425a6231835med.jpg :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.09.2010 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Ktos wie ile się czeka na decyzje o wycince? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 29.09.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Przyjaciółka mówi, że całą noc płakali ( to chłopcy ). Zwłaszca ten młodszy, nie poszedł dziś do szkoły. Chiquita to była jego najlepsza przyjaciółka - to skryte i nieśmiałe dziecko. No trauma. Dla mnie jako początkującego Hodowcy ( to mój pierwszy miot ! ) to też rozpacz. Siedzę i wyję jak bóbr. Miałam jechać do Bytomia... odechciało mi się. współczuję.. do dzis mi nie przeszło jak mój husky wpadł pod auto w Święta Bozego Narodzenia.. kierowca się zatrzymał a jakże!!! Zeby dostać odszkodowanie za zbity reflektor... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 29.09.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 u nas na decyzję czekaliśmy 3 dni ale co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 29.09.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 a do cebul to wiem, że są takie koszyczki, żeby one nie wedrowały wgłąb ziemi np. tulipany dotarły do 1,5m!! Mama sie zawzięła i wydostała a teraz wszystkie cebulowe sadzi juz w koszykach i zimują w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dzięki Wam dziewczyny. Za zrozumienie i dobre słowo. Widzę, że nie jestem odosobniona w takim przeżyciu... Najbardziej szkoda mi tych dzieci.... ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 29.09.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 no ja nie dziecko ale do Trzech Króli lezałam w salonie pod kocem jak otepiała....a następnego dnia przywiozłam nastepnego psiaka!! (600km) a potem przybłąkał się i drugi i jest wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Alutka, no to jestem taka jak Ty. To fajnie teraz macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.09.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Alutka, no to jestem taka jak Ty. To fajnie teraz macie. wiem, że pytanie nie na miejscu... ale jakiej rasy było to małe cudo. Pyszczek piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 To rzadka w Polsce rasa. Ale za to jaka, hoho ! Parson Russell Terrier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A to Mama ( czyli moja sunia ) : http://images46.fotosik.pl/124/29e86ed204bb3639med.jpg No to jeszcze wklejam inny pyszczek, równie piękny. Oto braciszek Chiquity - Charlie. Jest w Niemczech. http://images46.fotosik.pl/99/084f0371da982de9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.09.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 a dużo kosztują takie pieski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Zależy po jakich rodzicach.Po dobrych - między 2 a 3 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 przecudne psiaki:) uwielbiam widok tak siedzących szczeniaków takie "rozklapciane":) ja sama mam dylemat szczeniaczkowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Wu, a jaki masz dylemat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 dylemat mam taki że pytałam u dwóch hodowców już znacznie wcześniej i miały być szczeniorki kiedy mi się wydawało że już się powinny urodzić to jedna hodowczyni ( nazwijmy ją dla uproszczenia jedynką ) się nie odezwała i na emaliję nie odpisała druga ( dwójka ) powiedziała że coś się z suką zadziało i niby usg ciążę potwierdziło a szczeniaczki znikły ale równocześnie dwójka powiedziała że druga sukę pokryła ale czekają czy z dobrym skutkiem i czy ja będę czekać czy rezygnuje - powiedziałam że poczekam bo jedynka się nie odzywała w tak zwanym międzyczasie odezwała się jedynka że po powtórnym kryciu suka zaszła w ciążę i będą niedługo szczeniaczki i czy biorę czy nie zadzwoniłam do dwójki czy już wiadomo czy suka w ciąży ale jeszcze trzeba z dwa tygodnie poczekać na zrobienie usg ale że nie ma sprawy jak zrezygnuję i teraz tak dwójka jeszcze nie wie czy szczeniaki będą jedynka czeka na odpowiedź czy biorę od niej Synek już się na pieska doczekać nie może ja też nie zresztą bardziej podobają mi się rodzice od dwójki - ale co będzie jak znowu szczeniaków nie będzie:( i co robić brać od jedynki czy czekać w ciemno na dwójkę a dwójka mówi że cosik pomorek jakiś padł na leosie bo mało która suka w ciążę zachodzi że znajomy hodowca krył 4 suki i dopiero czwarta zaszła w ciążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Ach, rozumiem. Tzw. "resorbcje" ( wchłonięcie ) zarodków zdarzają się często u niektórych ras. No to faktycznie... ale na Twoim miejscu - chyba wzięłabym od "jedynki". Masz pewne. Zresztą po porodzie zawsze masz jeszcze trochę czasu na obejrzenie szczeniaczków i upewnienie się, czy są udane i Ci się podobają. I wtedy ostateczna decyzja czy bierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.09.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 no tylko wiesz jak jest sporo chętnych to jak powiem że biorę to już raczej nie bardzo w porządku się wycofać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts