inrtuz 13.06.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam Jak w tytule, mam plamy po okresowym wystąpieniu wilgoci na suficie i na ścianach przy podłodze, w zasadzie już wysuszone, ale nie mogę tego zamalować, Decoralem i Duluxem próbowałem ale wychodzą na wierzch. Plamy są raczej jasne(nie czarne,nie grzybiczne) kolor ścian beż, i takie są plamy tylko ciemniejsze, wygląda to po prostu tak, jakby chlapnąć wodą Może ktoś zna jakiś środek na podkład, dodam, ze malarz odradzał unigrunt jako nieskuteczny a innego nie znał, oprócz farby olejnej, a tego bym nie chciał, bo chyba będzie widać potem inną strukturę Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 13.06.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ja słyszałam, że wybielacz ACE usuwa takie plamy, znajomy właśnie tak poradził sobie z wilgocią (pomalował ściany po prostu pędzlem zamoczonym w ACE) a drugiego dnia normalnie farbą i jest ok. Ale sama nie praktykowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inrtuz 13.06.2010 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 hmm, ciekawe:) i zaskakujace;) na pewno nie zaszkodzi spróbować, nic złego się nie staniedziękuję ci bardzo za radę, w lipcu planowane malowanie, zobaczymy, no chyba, ze znajdą się jeszcze inne sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts