Z-35 02.07.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Gres w wiatrołapie się pooowoli kładzie. Listwy przypodłogowe czekają na lepszy czas. Jak "się skończą" pokażę na zdjęciach. Zachęceni reklamami udaliśmy się do leroy merlin oglądać zestaw mebli do większej łazienki za 380 zł. Był tak krzywo przywieszony na ścianie, że nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać... Później zapoznawałam się z różnymi opcjami Ikea i wyszło mi, że do łazienki na meble muszę mieć rączce z jakieś 1300 zł! Poszperałam więc w internecie i kupiłam sobie stare cudeńko do mojej stylizowanej na art deco łazienki: Prawda, że śliczności? Za jedyne 550zł z przesyłką. P.S. Komunia się udała, było fajnie, rodzinnie, a goście nie zwracali uwagi, że jedna ściana nie jest wytapetowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 01.08.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) HURA! MAM SZAFĘ W WIATROŁAPIE!!! Najpierw pokażę Wam położone płytki: A oto szafa z szufladami na buty, których przy dwójce dzieci jest mnóstwo: I szafeczka na szaliki, czapki, rękawiczki: No i drzwi przesuwne do pomieszczenia gospodarczego (proszę nie zwracać uwagi na rozdzielnię): No i jeszcze tylko pomalować, założyć oświetlenie i listwy - plany do 2017 roku są! Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Z-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 24.08.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Zbieramy dokumenty do odbioru budynku - dziwna papierologia. Aż wierzyć się nie chce, że wypełnia się dokumenty, które się powielają. No i listwy się zrobiły: Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Z-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
welociraptor 01.11.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 pięknie i przytulnie w waszym domku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 05.12.2012 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Nie mogę wkleić zdjęć - są jakieś problemy ze strony forum.Ale chcę przekazać zainteresowanym, że mamy ODBIÓR TECHNICZNY BUDYNKU!!!!!Nie obyło się bez napięć i problemów. Najważniejsze jednak, że już to mamy za sobą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 07.01.2013 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Może uda mi się nadrobić zaległości zdjęciowe. Starsza córka doczekała się swoich "brylantów" no i generalnie zakończyliśmy etap "Królestwa Przedłużaczy" : Jeszcze w dobrych warunkach pogodowych powstało tymczasowe wejście ze zbieranych tu i ówdzie płyt: Dziś zrobiłam podliczenie roczne kosztów związanych z utrzymaniem domu. Dla przypomnienia: dom czteroosobowej rodziny, 97 m2, ogrzewanie, podgrzewanie wody użytkowej i gotowanie gazem ziemnym sieciowym, dodatkowo kolektory słoneczne. Oto nasze podliczenia (dotyczy całego roku 2012): - gaz (1222 m3) - 3066 zł - prąd - 1792 zł - szambo 1190 zł - wywóz śmieci - 377 zł - woda 192 zł - serwis pieca 250 zł Daje to kwotę 6867 zł rocznie czyli średnio około 573 zł miesięcznie. W bloku za mieszkanie 50 m2 płaciliśmy średnio miesięcznie (czynsz + gaz + prąd + woda) 544 zł Przyznam, że jestem zszokowana tym zestawieniem, bo komfort życia jest nieporównywalny. Muszę dojść do siebie... Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Z-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jukata 10.04.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 BARDZO BARDZO mi pomagasz:) Zaczynam budowę Szpaka i Twój dziennik jest dla mnie potwierdzeniem, że da się sprzedać w trakcie budowy mieszkanie, wprowadzic do domu bez podłóg, i że jest to w ogóle realne!!! bardzo Ci dziękuje za tak rzetelna relację, mam nadzieję, że pod koniec roku będę miała się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts