Z-35 13.06.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Tutaj zapraszam do komentarzy, pytań i dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 13.06.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Jak wygląda projekt ? To projekt (mam nadzieję, że link zadziała): http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bursztyn/index.php My ze względu na szerokość działki odcięliśmy garaż. Wieczorem opiszę trochę początek naszych zmagań i obecny stan przygotowań. Zapraszam do utworzonych właśnie komentarzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.06.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ok, chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 13.06.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Wydaję mi się że jesteśmy pierwsi! Trzymamy kciuki i będziemy sekundować na ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.06.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 No, już coraz więcej wiemy Na pewno się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniuta81 13.06.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 upsss nie zauważyłam komentarzy i z rozmachu wpisałam w dziennik. Proszę wyrzucic mój wpis co by nie smiecił. Zapowiada się super domek i budpwanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 16.06.2010 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam zaglądających serdecznie! Jak nauczę się wklejać zdjęcia to wzbogacę mój dziennik. A może ktoś zna prostą i jasną formułkę. Będę wdzięczna za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Na początek trzeba droga Z-35 założyć na jakimś darmowym portalu swoje konto z foto! Polecam np google czyli http://picasaweb.google.com Bardzo fajne, intuicyjne i mocno pojemne! Jak już założysz to poprowadzę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 21.06.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 super projekt i wydaje mi sie, ze witam sasiadów. No moze nie tuz "zza płota" ale dzieci szkołę będą dzielić! Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 22.06.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witamy, witamy!Grupa Lutomiersko/Wrząca wzrasta w siłę! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 25.06.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 jakie wiesci u sasiadów? my wciaz czekamy... nie sadzilam, ze czas moze sie az tak dluuuuuzzzyyyyyyyyccc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 25.06.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Szczere gratulacje! Teraz już naprawdę trzymamy kciuki!!!!! Otwórzcie szampana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 29.06.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 witam bardzo fajny domek, też o nim myśleliśmy i w sumie będziemy mieć podobny ale mniejszy;) co do pytania czy coś jeszcze pójdzie pod górkę to odpowiadam zdecydowanie - tak ale życzę Wam dużo szczęścia i cierpliwości zwłaszcza w banku gdzie planujecie składać kredyt? a co do kuchni no to faktycznie skrobania Cię czekać ale będziesz miała za to taką jak chcesz i zrobioną własnymi ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 29.06.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Znam tę robotę bo już przechodziłam różne fazy kolorolubności - miałam kiedyś niebiesko-pomarańczową kuchnię i fioletowo-zielony salon - wszystkie meble oskrobałam i pomalowałam z obecnym mężem (wtedy był tzw. starający). Więcej pomieszczeń wtedy nie było... ale człowiek bardzo młody był i tak się człowiekowi podobało! Co do projektu: my też najpierw oglądaliśmy mniejszy tj. Mały (z kolekcji Muratora), później Słoneczko z MG Projekt a skończyło się na Bursztynie. Można powiedzieć, że to miłość od pierwszego wejrzenia - działki nie miałam a projekt już był! A o kredyt ubiegamy się w mBanku. Już jeden nam dali - mam nadzieję, że nie odmówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 29.06.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 hahaha to jak wtedy był starający to pewnie solidniej skrobał wszystkie papierki do kredytu już macie złożone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 30.06.2010 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Oj, jak skrobał....Jeśli chodzi o bank to w zasadzie mamy wszystko: wypis z ewidencji, uprawomocnione pozwolenie na budowę, oświadczenia o zatrudnieniu, kopię (części) projektu, dziś kierownik podpisze dziennik, a ja dziś do g. 1.00 w nocy siedziałam i próbowałam wypełnić trochę dziwny kosztorys banku.Zajrzałam do Was - też macie fajny domek. Żałuję, że nie zaczęłam myśleć o takim miejscu, gdy namawiali nas znajomi a ceny działek wynosiły 30-40 zł za mkw. Wtedy jednak to był dla mnie kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 30.06.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 nasza działeczka jest na przeciwko domu moich rodziców więc mieliśmy szczęście, że akurat była na sprzedaż. co do kosztorysów to faktycznie każdy bank ma swój i jest nad czym się męczyć jaki bank atakujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 02.07.2010 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Atak klonów dokonujemy na mBank. - okazało się, że musimy zatrudnić rzeczoznawcę (oczywiście na własny koszt) no i rozpatrywanie będzie trwało z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 03.07.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 no niestety w większości banków ich chcą ale w Getinie i w BPH nie trzeba tak więc może tam jeszcze uderzycie, kredyt zwykły czy rodzina na swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 11.07.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 U nas zwykły kredyt hipoteczny.Tak już mamy: jak była ulga odsetkowa przy budowie lub zakupie nowego lokalu, to stać nas było jedynie na mieszkanie na rynku wtórnym. Jak jest "Rodzina na swoim" to już mamy swoje mieszkanie.... Z każdej strony dupa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts