Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały domek - wielkie marzenia - komentarze

Z-35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak wygląda projekt ?

To projekt (mam nadzieję, że link zadziała):

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bursztyn/index.php

My ze względu na szerokość działki odcięliśmy garaż.

Wieczorem opiszę trochę początek naszych zmagań i obecny stan przygotowań.

Zapraszam do utworzonych właśnie komentarzy!

witam bardzo fajny domek, też o nim myśleliśmy i w sumie będziemy mieć podobny ale mniejszy;) co do pytania czy coś jeszcze pójdzie pod górkę to odpowiadam zdecydowanie - tak ale życzę Wam dużo szczęścia i cierpliwości zwłaszcza w banku ;) gdzie planujecie składać kredyt?

a co do kuchni no to faktycznie skrobania Cię czekać ale będziesz miała za to taką jak chcesz i zrobioną własnymi ręcami :)

Znam tę robotę bo już przechodziłam różne fazy kolorolubności - miałam kiedyś niebiesko-pomarańczową kuchnię i fioletowo-zielony salon - wszystkie meble oskrobałam i pomalowałam z obecnym mężem (wtedy był tzw. starający). Więcej pomieszczeń wtedy nie było... ale człowiek bardzo młody był i tak się człowiekowi podobało!

Co do projektu: my też najpierw oglądaliśmy mniejszy tj. Mały (z kolekcji Muratora), później Słoneczko z MG Projekt a skończyło się na Bursztynie. Można powiedzieć, że to miłość od pierwszego wejrzenia - działki nie miałam a projekt już był!

A o kredyt ubiegamy się w mBanku. Już jeden nam dali - mam nadzieję, że nie odmówią ;-)

Oj, jak skrobał....

Jeśli chodzi o bank to w zasadzie mamy wszystko: wypis z ewidencji, uprawomocnione pozwolenie na budowę, oświadczenia o zatrudnieniu, kopię (części) projektu, dziś kierownik podpisze dziennik, a ja dziś do g. 1.00 w nocy siedziałam i próbowałam wypełnić trochę dziwny kosztorys banku.

Zajrzałam do Was - też macie fajny domek. Żałuję, że nie zaczęłam myśleć o takim miejscu, gdy namawiali nas znajomi a ceny działek wynosiły 30-40 zł za mkw. Wtedy jednak to był dla mnie kosmos.

• 2 weeks później...