Eiremjp 11.07.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 eh no a jak nie urok to sr... ile wychodzi wam za płytę i jaką powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 13.07.2010 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Powierzchnia płyty to ok. 118 mkw. Kwota to ok. 36 tys. ale jak zliczyłam koszty budowy zwykłego fundamentu to wyszły niewiele mniejsze. Zaoszczędzę ponadto na ociepleniach, które zazwyczaj kładzie się na chudziaku. Jakoś idea płyty przemawia do mnie, ale nie polemizuję z tymi, którzy chcą tradycyjny fundament. W budowaniu jest tak, że każdy robi to, co według niego jest najlepsze - i tak powinno być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 13.07.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 my też robimy płytę (pod szkielet fundamenty nie mają sensu) dla tego pytam bom ciekawa kosztów w innych rejonach naszego pięknego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 14.07.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Poczytaj sobie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15342-p%C5%82yta-fundamentowa tam są nawet odważni co sami sobie płytę robią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 14.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 dzięki za linka ale już to przeczytałam, my też sami robimy tzn. nie wynajmujemy firmy tylko robi to nam znajomy, który wylewał takie płyty w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 25.07.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witaj po dłuższej nieobecności! Ogarniasz, ogarniasz! I bez takich tam co to że rozmowa z facetem o kolorach...... A co do kredytu to raczej to we wszytkich przypadkach ten sam scenariusz! Żeby zbyt łatwo nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 25.07.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 W sprawie okien czarnych-czarnych, o ile dobrze pamiętam to gdzieś od kogoś słyszałem pochlebne słowa o fabryce w Rąbieniu. Czy o tych oknach piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 25.07.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Jędruśki, może i ogarniam tylko perspektywa kiepska - w ostatnim tygodniu w naszej rodzince tylko mój małżonek był zdrowy na ciele. Pewnie stąd ten pesymizm. Okna oglądaliśmy w firmie Prymat. Mają też ofertę drzwi zewnętrznych i wewnętrznych. O oknach Rąbień też dobrze słyszałam. Generalnie myślę, że wszystkie większe firmy mają podobną ofertę jakościową i cenową. Zaraz zajrzę do Was i może będę miała szansę zobaczenia płyty fundamentowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 27.07.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 no i jak tam z kredytem, wiecie coś już? doskonale rozumiem Twoje nieogarnięcie, na szczęście takie kryzysy są tylko chwilowe, ja właśnie jestem w trakcie takiego i to już drugie ciche dni od czasu jak zaczeliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 28.07.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dzisiaj po podłączeniu wody trochę poziom wiary wzrósł... Mam nadzieję, że decyzję z banku będziemy mieli w przyszłym tygodniu. To już czas, bo umowę na wykonanie płyty fundamentowej już mamy podpisaną i termin ustalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotyslawa 29.07.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 fajny sympatyczny domek życzę szybkiej i BEZPROBLEMOWEJ budowy - będę Was podglądać, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 29.07.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) Jędruśki, może i ogarniam tylko perspektywa kiepska - w ostatnim tygodniu w naszej rodzince tylko mój małżonek był zdrowy na ciele. Pewnie stąd ten pesymizm. Okna oglądaliśmy w firmie Prymat. Mają też ofertę drzwi zewnętrznych i wewnętrznych. O oknach Rąbień też dobrze słyszałam. Generalnie myślę, że wszystkie większe firmy mają podobną ofertę jakościową i cenową. Zaraz zajrzę do Was i może będę miała szansę zobaczenia płyty fundamentowej A co tam u Was za historie choróbskowe?!?!? Ja tylko napisałem Ci o oknach bo odniosłem wrażenie że szukasz czarnych-czarnych a takie są raczej rzadkością. Rzeczywiście ceny i okien i nie tylko bywa raczej podobna lub zbliżona w różnych firmach. Choć jak się szuka to można trafić na rodzynki Nie tylko w rzeczowych sprawach ale na przykład w wykonawcach! Bo mimo odległości 200 kilometrów , u nas pracowały dwie ekipy z Kielc Jedna fundament i idruga nstalacie elektryczne. Stal na zbrojenie też przyjechała z Kielc! A foty z płyty już niedługo Tylko co chcesz zobaczyć? Przecież to nic ciekawego Edytowane 29 Lipca 2010 przez Jędruśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 29.07.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 GOTYSŁAWA, witam w mych gościnnych progach! Też sobie zaraz zajrzę do Ciebie JĘDRUŚKI, choroby to: 3 raz szkarlatyna u mojej starszej, u młodszej jakiś kaszel a ja nawracające zapalenie zatok (brak węchu i smaku tylko czasami ma swoje plusy). Ale dzięki pomocy niezrównanych i kochanych Babć mogłam w minionym tygodniu poleżeć cały jeden dzień (!). Co do okien - jak chciałabym mieć czarno-czarne to mogę ale z duuuużą dopłatą. Tych czarno-bagiennych nie chcę - dziś przechodziłam obok remontowanego Teatru Muzycznego i dam są właśnie takie okna. Ewidentnie przy tak dużej powierzchni widać, że czerni brakuje głębi - raczej wygląda na mocno ciemny brąz. Zdecyduję się więc na grafitowy (antracyt). Oj cieszę się, że u Was jakieś ruchy się robią! Na zachętę powiem, że dom moich znajomych (którzy budowali w podobnym systemie) 1 grudnia 2002r. oglądaliśmy w stanie surowym otwartym. 14 lutego2003r. - wprowadzili się! Na serio!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 03.08.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 no brawo woda już jest a z banku jakieś wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 05.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam serdecznie! Zajrzałam do dziennika i jakbym swoje własne słowa przeczytała - o tym, że nie chcę być niewolnikiem własnego domu - rat kredytowych, sprzątania i rachunków za ogrzewanie. Witam pokrewną duszę Ja mam okna dąb bagienny i one nic wspólnego z czernią nie mają. To głęboki, ciemny brąz i tyle. Brązowych szukałam, bez domieszki pomarańczu i czerwienie i one takie są. O bankach to ja w ogóle nic pisać nie będę, bo mi zaraz ciśnienie skacze... Zdrówka życzę i sił do budowania, i szybkiej przeprowadzki. Widzę, że działka z widokiem na kościół, zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 06.08.2010 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam Wadera serdecznie, ja już sobie do Ciebie ze 2 dni temu zajrzałam i podziwiałam Twoją budowę a szczególnie Twoje 3 CUDA!Myślę, że powinniśmy założyć jakieś Ogólnopolskie Forum Małometrażowców (wstęp poniżej 100 mkw - ewentualnie góra do 115mkw), gdzie wymienialibyśmy się radami, jak rozsądnie zagospodarowywać taka przestrzeń. To jest myśl...Kościół faktycznie mam niedaleko, ale ja z tych co jak już zasną to armaty mogą strzelać (gorzej z zasypianiem...)Dziękuję za dobre słowo i obiecuję przeczytać Twój dziennik (tylko go "oblukałam").Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 10.08.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 to ja się zapisuje do klubu - u nas wychodzi 69 m2 p.u. więc to już jest mega wyzwanie aby nie zagracić, a rzeczoznawca już do Was dzwonił i umówił się na oględziny działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 10.08.2010 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Jak będę miała chwilę to założę Lożę Małometrażowców i ogłoszę zapisy Pan od oględzin był very szybki - w 3 godziny po telefonie męża do mnie, ze decyzja właściwie jest na plus, pan zadzwonił do niego sprzed naszej działki by się upewnić, że robi foty właściwej nieruchomości Musimy jeszcze tylko napisać oświadczenie, że ze względu na długi czas oczekiwania na decyzję kredytową ogrodzenie wykonaliśmy we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 13.08.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Dzięki za yes,yes,yes Premierowo Szkoda że nasz taki "wielki" to razej do stowarzyszenia Ogólnopolskiego Forum Małometrażowców się nie łapie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 13.08.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Jędruśki, nie rońcie łez! Wiecie jak jest w tym powiedzeniu: pierwszy dom dla wroga, drugi dom dla przyjaciela a trzeci dla siebie...Macie więc szansę dołączyć Loży Małometrażowców!I rozumiem Wasz nastrój bo ja teraz też jestem w ciągłym oczekiwaniu na rozpoczęcie... Ale mam nadzieję, że za 2 tygodnie będę miała co pisać w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts