Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały domek - wielkie marzenia - komentarze

Z-35

Recommended Posts

Jędruśki, nie rońcie łez! Wiecie jak jest w tym powiedzeniu: pierwszy dom dla wroga, drugi dom dla przyjaciela a trzeci dla siebie...

Macie więc szansę dołączyć Loży Małometrażowców!

I rozumiem Wasz nastrój bo ja teraz też jestem w ciągłym oczekiwaniu na rozpoczęcie... Ale mam nadzieję, że za 2 tygodnie będę miała co pisać w dzienniku.

Wątpię że jeszczę się porwiemy na dwie budowy,ale nic nie jest powiedziane ;) Może.....

Ja bardzo proszę nie tylko pisać i pisać. Ja bardzo proszę fotografować i zawieszać!

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie,

u nas niby niecałe 100 mkw ale nie wiem czy mogę założyć Ogólnopolskie Forum Małometrażowców, bo jak doliczę te ok. 30-35 mkw na górze na pokoik + składzik choinkowo- bombkowy, to nie będzie tak mało. Tyle, że w codziennym życiu pewnie z góry korzystać nie będziemy.

Zajrzałam też sobie do Was - idziecie jak burza. Na kiedy są plany przeprowadzki?

Szef Cezbudu, który robi u nas płytę fundamentową, mówi, że są takie hurtownie, które nastawione są na firmy i duże inwestycje a nie na indywidualnych odbiorców (bo z nimi największy problem).

Pewnie "Iwona" ma taką politykę.

I wiedza faktycznie powalająca. Ja kobieta, pamiętając podstawowe wzory matematyczne z podstawówki, pi razy drzwi obliczyłam ilości pustaków potrzebnych do budowy. A pan z działu "ogólnobudowlanego" nie potrafił!

Mój kolega mówi: zadowolony powie 10 osobom - niezadowolony 100 osobom. Chyba to motto trzeba przekazać szefom "Iwony".

Pozdrawiam

Czesc sasiadka!

No u Was juz niedlugo mury w gore, pozazdroscic... Nam sie ekipa 'chwilowo posprzeczala' ale szczerze powiem, ze nie sadze aby cos z tego bylo :( niestety. Postanowilam sie nie denerwowac i zajac sie innymi rzeczami niz budowa. Ale jak zajrzalam do Was to mi sie zal zrobilo, bo bylismy na tym samym etapie, a u Was juz widac :(

Trudn, bede miala kogo pytac gdzie kupic zwirek, piaseczek, muchomorek i inne ;)

jesli chodzi o Iwone to tez tam bylam i mnie trafila sie dosc dobra obsluga choc ceny nie powalily.

Pozdrawiam i zycze spokojnej realizacji wielkiego marzenia :)

Witam również Sąsiadkę!

Nie ma nic gorszego jak niesolidna ekipa...

W porządku jest skład w Lutomiersku - zajrzyj, nas mile zaskoczyła obsługa i to, że mają dobre materiały w przyzwoitych cenach (potwierdza to wykonawca płyty, który wszystko brał stamtąd). Większość osób mówi, że składu budowlanego trzeba szukać jak najbliżej budowy. Chyba coś w tym jest. ;-)

witam serdecznie w waszym dzienniku :) Wpadłam, przeczytałam i życzę powodzenia w budowie :) Też mamy mały domek i nie żałujemy w ogóle :) A co do składów budowlanych to w Iwonie w życiu nawet śrubki nie kupiłam choć to najbliższy skład. Dużo rzeczy kupowaliśmy w Domco w Konsantynowie Ł. (na trasie z Aleksandrowa obok Rąbienia). Dużo materiałów wybieraliśmy w różnych składach - tam gdzie było tanio i porządnie :) Jakby co do konkretnych materiałów mogę polecić konkretne miejsca :) Co do samej budowy z dziećmi to życzę wytrzymałości, choć i tak dzieciaki macie już nieco podrośnięte, więc tragedii nie będzie :) U mnie był sajgon ... Pozdrawiam :)

Witam u mnie!

Ja Was podglądałam od dłuższego czasu... Potwierdziła się moja teoria, że przy wykończeniówce dzienniki trochę podupadają ;-)

Byłam i jestem pod wielkim wrażeniem Waszego budowania z dziećmi "przy piersi". Gratuluję wyników (mimo przeciwności)!

Pozdrawiam

tak sobie myślałam o Was wczoraj - bo naprawdę szczerze współczuje, że na samym starcie taki zonk - czy nie myśleliście o jakimś rzeczoznawcy, który by ocenił wartość naprawy tego? bo rozumiem, że Cezbud oferuje jedynie 1500 zł rabatu a naprawą tego co spierdzielili sami się macie zająć?