Z-35 07.09.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Iggaaa,schody będą miały ok. 70 cm szerokości. Gdybym mogła cofnąć czas to przeniosłabym wejście na schody od strony salonu - można wtedy wejść schodami trochę w salon i uzyskać łagodniejszy kąt nachylenia. Planujemy kupić schody gotowe z: http://www.sowosz.pl Zoanpa,w weekend powinnam zrobić fotki i pokażę (zakładamy panele i zarobieni jesteśmy). Moim zdaniem dom wygląda elegancko i inaczej niż większość domów (przynajmniej w okolicy). Yeti,zapraszam do nas serdecznie! Szkoda tylko, że ogródkiem się nie pochwalę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.09.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam,zaglądam do Waszego dziennika jak tylko zobaczę nowy wpis.Faktycznie chwilę Cię nie było, ale za to proszę ile zrobiliście.Super tempo, choć pewnie tego nie czujesz.Bardzo ładne drzwi wewnętrzne.Drewniane?Gdzie zamawialiście? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 22.09.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dzięki za oprowadzenie po rezydencji.Niezłą jazdę tam macie;). Jestem pełen podziwu dla waszego samozaparcia i wytrwałości w dążeniu do celu.Daj głos, gdy cię kiedyś zagna w moje strony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 23.09.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Janiseya, witam serdecznie! Faktycznie ja nie odczuwam takich zmian choć przyznam, że przejście z betonów i rozłożonych dywanów na panele to skok cywilizacyjny Drzwi to Polskone, typ fiord. Najpierw chciałam drzwi sosnowe do pomalowania ale bałam się, że się wypaczą (jeśli nie będą odpowiedniej jakości). Fiordy to drzwi malowane z mdf-u (chyba...) i liczę, że jak się zniszczą, to będę mogła je pomalować. W blokach miałam drzwi ze sklejki (pomalowane) i naprawdę wyglądały nieźle. Jak się zniszczą okleinowe drzwi to raczej już mało można, zwłaszcza, że te niedrogie mają niskiej jakości okleinę. Yeti, rezydencja... ;-) To ja podziwami Twoją twoją cierpliwość i dążenie do celu, zwłaszcza, że pracy wykonujesz sam. Jak wymyślisz sposób na wykończenie trawy z mikrokończyną to Cię ozłocę! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 23.09.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) No... gdy ta mikrokończyna będzie cię już w nocnych koszmarach nękać... to jest jeden sposób... ale dosyć radykalny:rolleyes:: http://allegro.pl/listing.php/search?string=roundup&category=47490 , ale ja się go boję i używam naprawdę sporadycznie: Roundup (oby tylko ta twoja hydra nie była modyfikowana genetycznie:rotfl:) Edytowane 23 Września 2011 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 25.09.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Trochę się boję Roundupu po obejrzeniu programu "Uwaga" - mówili, że to zostaje w glebie długo. Co prawda marchewki nie będę hodować więc może zadziałam. Jeszcze się waham.W sumie ta trawa z mikrokończyną jest piękna - niestety wymaga częstego koszenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.10.2011 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Murator przysłał mi maila z linkami do nowych artykułów. Jeden z nich jest o kolektorach słonecznych. Zdaje się, że wy chcieliście je zakładać. Czytałaś? koszt kolektorów i czas zwrotu Wychodzi na to, że bez dotacji i zaokrąglając;) kolektory zwracają się po: 1. 10 latach - porównując do prądu 2. 20 latach - por. do oleju opał. lub gazu 3. 30 latach - por. do węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 03.10.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Yeti, no już mamy podłączone kolektory... Przyznam, że gdybym miała kupić kolektory w tzw. normalnych cenach to pewnie bym zrezygnowała. Mieliśmy rabat 43% na kolektory + sterownik i jeszcze cóś Grzechem byłoby nie skorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.10.2011 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 W której firmie takie rabaty dają? Może i ja się skuszę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.10.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Zetka dostaliście prywatny rabat, czy skorzystaliście z nowej dotacji??? Uchyl na rąbka tajemnicy. Ależ ja Ci zazdroszczę tego, że już mieszkacie...ja się jeszcze bujam.Domek z elewacją- taki słodki :)Super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 06.10.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Solary kupione bezpośrednio od producenta. Firma, w której pracuje mąż ma tzw "stosunki handlowe" z producentem solarów i stąd takie dobre warunki finansowe...Nazwę mogę podać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 05.11.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Witam, co taka cisza? Czyżby nic się u was nie działo? Przy budowie domu przecież to niemożliwe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 12.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witaj Z-35mam pytanko co do tego kaloryfera w łazience, za mały to jaki wam wstawiłpamiętasz może wielkość?? a tak na marginesie to ogień w kozie robi klimacik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 14.02.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Iggaaa,kaloryfer na ręczniki ma 120x50 cm. To za mało na dużą łazienkę (zwłaszcza jak się faktycznie na nim coś suszy). Myślę, że nawet niewielki kaloryfer pod oknem zwiększył by komfort cieplny. Teraz przy mrozach było to odczuwalne. Żeby posiedzieć w wannie włączałam farelkę. Pewnie skończy się montażem kaloryfera elektrycznego.Palenie w kozie faktycznie jest klimatyczne - wzrok sam kieruje się ku ogniowi (to pewnie atawizm).W Twoim awatarze to Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 16.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witam! Wpadłam zobaczyć co u Ciebie . Pan hydraulik nie zaproponował bezprzewodowego czujnika (tylko i aż 100 zł droższy)? My takowy mamy i jest rewelacja przez pierwsze dni chodziliśmy z nim po domu i szukaliśmy najchłodniejszego miejsca gdzie ciepło z kominka dociera najpóźniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iggaaa 18.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 z-35, tak to szpak w naszym wykonaniu. schnie, przemarza i czeka na wiosnę jeśli chodzi o nas i te łazienkę to mamy zamiar zrobić ogrzewanie podłogowe i właśnie tak się zastanawiam czy to by wystarczyło. zawsze zaglądam do tego waszego domku i zastanawiam się jak to będzie u nas wyglądało jednak jak już część rzeczy jest zrobiona to łapie się orientacje ile tak naprawdę mamy miejsca w tym domku:) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 23.02.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ila75 - u nas niestety "mądry Polak po szkodzie". Na szczęście hol jeszcze niewykończony więc strychem puścimy kabel i przeniesiemy czujnik. Chyba już znaleźliśmy optymalne miejsce do zawieszenia czujnika.Iggaaa - gratuluję postępów budowlanych. W łazience mimo wszystko radziłabym Ci jeszcze powiesić grzejnik na ręczniki (nawet elektryczny - tak mają moi znajomi) bo nie mas nic gorszego niż niedogrzana łazienka.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 25.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam tak patrze na te zdjęcia z kozą i trochę zazdroszczę tego klimatu i możliwości cieszenie się z domu. U nas jakoś wszystko "stanęło" w miejscu a już nie mogę doczekać się pierwszej nocy w domu Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.02.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Jejciu, jejciu - 50 tys. osób odwiedziło mój dziennik! Odliczając ze 2 tys. na rodzinę i znajomych, to i tak niezły wynik.(...) Serwus sąsiadka! , Przyszedłem się dopisać do tych 50 000 . Tylko... czy ty pewna jesteś tej liczby - może to tylko 50 osób zajrzało - każda 1 000 razy (w tym 20 osób to rodzina) :lol2: Ja na pewno zajrzałem już jakieś 1 300 razy :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 27.02.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Cdx, no właśnie zaglądałam do Kolegi a tu jak w polskim kinie - nic się nie dzieje... wrzuć trochę informacji! Yeti, Twoje rozważania mogą być słuszne! Ale nawet jeśli 3/4 czytaczy to rodzina i przyjaciele to i tak fajnie. Dzięki, że też nabijasz mi licznik P.S. Zawsze jak widzę skodę yeti, to dzięki Twojemu nickowi, myślami jestem na forum... Powinieneś brać tantiemy od skody i muratora! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts