Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały domek - wielkie marzenia - komentarze

Z-35

Recommended Posts

Iggaaa,

schody będą miały ok. 70 cm szerokości. Gdybym mogła cofnąć czas to przeniosłabym wejście na schody od strony salonu - można wtedy wejść schodami trochę w salon i uzyskać łagodniejszy kąt nachylenia. Planujemy kupić schody gotowe z: http://www.sowosz.pl

Zoanpa,

w weekend powinnam zrobić fotki i pokażę (zakładamy panele i zarobieni jesteśmy). Moim zdaniem dom wygląda elegancko i inaczej niż większość domów (przynajmniej w okolicy).

Yeti,

zapraszam do nas serdecznie! Szkoda tylko, że ogródkiem się nie pochwalę...

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Janiseya, witam serdecznie!

Faktycznie ja nie odczuwam takich zmian choć przyznam, że przejście z betonów i rozłożonych dywanów na panele to skok cywilizacyjny ;-)

Drzwi to Polskone, typ fiord. Najpierw chciałam drzwi sosnowe do pomalowania ale bałam się, że się wypaczą (jeśli nie będą odpowiedniej jakości). Fiordy to drzwi malowane z mdf-u (chyba...) i liczę, że jak się zniszczą, to będę mogła je pomalować. W blokach miałam drzwi ze sklejki (pomalowane) i naprawdę wyglądały nieźle. Jak się zniszczą okleinowe drzwi to raczej już mało można, zwłaszcza, że te niedrogie mają niskiej jakości okleinę.

Yeti,

rezydencja... ;-) ;-) ;-)

To ja podziwami Twoją twoją cierpliwość i dążenie do celu, zwłaszcza, że pracy wykonujesz sam.

Jak wymyślisz sposób na wykończenie trawy z mikrokończyną to Cię ozłocę!

Pozdrawiam

No... gdy ta mikrokończyna będzie cię już w nocnych koszmarach nękać... to jest jeden sposób... ale dosyć radykalny:rolleyes::p:

http://allegro.pl/listing.php/search?string=roundup&category=47490 ,

ale ja się go boję;) i używam naprawdę sporadycznie: Roundup

(oby tylko ta twoja hydra nie była modyfikowana genetycznie:rotfl:)

Edytowane przez Yeti

Murator przysłał mi maila z linkami do nowych artykułów. Jeden z nich jest o kolektorach słonecznych. Zdaje się, że wy chcieliście je zakładać:rolleyes:.

Czytałaś?

koszt kolektorów i czas zwrotu

Wychodzi na to, że bez dotacji i zaokrąglając;) kolektory zwracają się po:

1. 10 latach - porównując do prądu

2. 20 latach - por. do oleju opał. lub gazu

3. 30 latach - por. do węgla

• 5 weeks później...
  • 3 months później...

Iggaaa,

kaloryfer na ręczniki ma 120x50 cm. To za mało na dużą łazienkę (zwłaszcza jak się faktycznie na nim coś suszy). Myślę, że nawet niewielki kaloryfer pod oknem zwiększył by komfort cieplny. Teraz przy mrozach było to odczuwalne. Żeby posiedzieć w wannie włączałam farelkę. Pewnie skończy się montażem kaloryfera elektrycznego.

Palenie w kozie faktycznie jest klimatyczne - wzrok sam kieruje się ku ogniowi (to pewnie atawizm).

W Twoim awatarze to Twój domek?

Witam! Wpadłam zobaczyć co u Ciebie :). Pan hydraulik nie zaproponował bezprzewodowego czujnika (tylko i aż 100 zł droższy)? My takowy mamy i jest rewelacja przez pierwsze dni chodziliśmy z nim po domu i szukaliśmy najchłodniejszego miejsca gdzie ciepło z kominka dociera najpóźniej. Pozdrawiam.

z-35,

tak to szpak w naszym wykonaniu. schnie, przemarza i czeka na wiosnę:)

jeśli chodzi o nas i te łazienkę to mamy zamiar zrobić ogrzewanie podłogowe

i właśnie tak się zastanawiam czy to by wystarczyło. :)

zawsze zaglądam do tego waszego domku i zastanawiam się jak to będzie u nas wyglądało

jednak jak już część rzeczy jest zrobiona to łapie się orientacje ile tak naprawdę mamy miejsca w tym domku:)

Pozdrawiamy

Ila75 - u nas niestety "mądry Polak po szkodzie". Na szczęście hol jeszcze niewykończony więc strychem puścimy kabel i przeniesiemy czujnik. Chyba już znaleźliśmy optymalne miejsce do zawieszenia czujnika.

Iggaaa - gratuluję postępów budowlanych. W łazience mimo wszystko radziłabym Ci jeszcze powiesić grzejnik na ręczniki (nawet elektryczny - tak mają moi znajomi) bo nie mas nic gorszego niż niedogrzana łazienka.

Pozdrawiam serdecznie

Jejciu, jejciu - 50 tys. osób odwiedziło mój dziennik! Odliczając ze 2 tys. na rodzinę i znajomych, to i tak niezły wynik.(...)

Serwus sąsiadka! :),

Przyszedłem się dopisać do tych 50 000 ;).

Tylko... czy ty pewna jesteś tej liczby - może to tylko 50 osób zajrzało - każda 1 000 razy (w tym 20 osób to rodzina) :p:lol2:

Ja na pewno zajrzałem już jakieś 1 300 razy ;):p:rotfl:

Cdx,

no właśnie zaglądałam do Kolegi a tu jak w polskim kinie - nic się nie dzieje... wrzuć trochę informacji!

Yeti,

Twoje rozważania mogą być słuszne! Ale nawet jeśli 3/4 czytaczy to rodzina i przyjaciele to i tak fajnie. Dzięki, że też nabijasz mi licznik ;-)

P.S. Zawsze jak widzę skodę yeti, to dzięki Twojemu nickowi, myślami jestem na forum... Powinieneś brać tantiemy od skody i muratora!

Pozdrawiam