Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały domek - wielkie marzenia - komentarze

Z-35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ okazało się że jesteśmy w strefie otuliny Puszczy Kampinoskiej nie możemy stosować ogrzewania na paliwa stałe. (nie chcemy butli w ogrodzie wiec gaz odpada a olej drogi). Rozwiązanie jakie bierzemy pod uwagę to ogrzewanie domu piecami akumulacyjnymi w taryfie nocnej + kominek z płaszczem wodnym(i moze ogrzewaniem podłogowym). I na pewno GWC. Musimy jeszcze zgłębić temat rekuperacji. Tak czy siak dom bedzie b. dobrze ocieplony wiec liczymy na małe straty. Edytowane przez gust

• 2 months później...
  • 1 month później...
Hej, co u Was słychać? Powiedzcie prosze jak Wam sie przechodzi z kuchni do salonu. 2 osoby chyba się nie miną co?

hej,

u nas jest to zrobione tak że od ściany zewnętrznej jest pół wyspa z blatem a z drugiej strony ścianka i pozostaje wejście do kuchni 1,15 m.

a poza tym SZPAK jest świetny - mieszka się w nim super :D wszyscy którzy nas odwiedzają są w szoku że w tej niedużej bryle jest taki piękny, przestronny salon :)

pozdrawiam

Edytowane przez iggaaa

• 2 months później...

Dzień dobry,

Z przyjemnością oddaliśmy się lekturze bloga i pozytywnie zazdrościmy "bycia na swoim". Sami jesteśmy dopiero przed postawieniem naszego domku - też z tych przytulnych, metraż zbliżony - ale z podddaszem. Chcielibyśmy zacząć jak naszybciej ale zmroziły nas informacje o perypetiach zwiuązanych z wykonaniem płyty. Nie mamy żadanego wykonawcy płyty z oklic Łodzi - a myśleliśmy także o wycieczce do Tarnowskich Gór! Dzięki za opisanie sytuacji. Jeżeli nie jest to kłopotem, - czy macie jakiekolwiek namiary na kogoś kto potrafi wykonać dobrze płytę fundamentową? (nawet na prytwany email - nie chcielibyśmy prowodokwać do spamowania)

Z góry dziekujemy. Nawet jeżeli nie za namiar - to na pewno na prowadzony dziennik. Pozdrawiamy :)

Dziękuję za miłe słowa dotyczące przyjemności lektury mojego dziennika:D

Cezbudu z Tarnowskich Gór oczywiście nie polecam. Obserwuję od czasu do czasu ich działania w internecie - negatywne komentarze w jakiś magiczny sposób znikają.... Chociaż powiem Wam, że technologia jest fajna i gdybyście dopilnowali żeby projekt był przed wykonaniem i w płycie rozprowadzone byłyby odpływy i mielibyście nerwy ze stali, to może byłaby szansa...

Niestety nie mam namiaru na wykonawcę takiej płyty w okolicach Łodzi.

Natomiast wyciągając wnioski z własnych doświadczeń, wiem, że każda sprawna ekipa budowlana jest w stanie zrobić płytę fundamentową. Wystarczy zrobić projekt zastępczy, który przerobi tradycyjne fundamenty na płytę. Na FM w temacie o płytach znajdziecie dużo informacji i może namiar na konstruktora. Poczytajcie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15342-p%C5%82yta-fundamentowa

Ja fajną ofertę widziałam też na http://www.termoplyta.pl.