Jędruśki 14.08.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Jędruśki, nie rońcie łez! Wiecie jak jest w tym powiedzeniu: pierwszy dom dla wroga, drugi dom dla przyjaciela a trzeci dla siebie... Macie więc szansę dołączyć Loży Małometrażowców! I rozumiem Wasz nastrój bo ja teraz też jestem w ciągłym oczekiwaniu na rozpoczęcie... Ale mam nadzieję, że za 2 tygodnie będę miała co pisać w dzienniku. Wątpię że jeszczę się porwiemy na dwie budowy,ale nic nie jest powiedziane Może..... Ja bardzo proszę nie tylko pisać i pisać. Ja bardzo proszę fotografować i zawieszać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 14.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 no widzę, że zapowiada się emocjonujący tydzień tak lepiej niż gdyby nic miało się nie dziać, mam nadzieję, że dasz radę no i grunt to dobra organizacja ale jako mam na pewno to wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 18.08.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 No dzisiaj się trochę zaczęło.Dzięki Wam za wsparcie - nie ma to jak Grupa Trzymająca Władzę!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 18.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Eeeee.....no Pani poszalała z tym hmmm....biurem! Dobrze że sfotografowałaś tylko jedną część! Pewnie wersalka, aneks kuchenny, TV. No to się dopiero będzie działo Trzymamy kciuki za "spięcie" terminów! Trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 19.08.2010 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Oj Jedruski - był taki moment, podczas oczekiwania na przybycie archeologa, że zamarzyłam o takim składanym łóżku turystycznym na małą drzemkę... I wiecie co? Bez problemu by się zmieściło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 26.08.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Hejka. Fajniutki domeczek będziecie mieć. My troszkę większy (a początkowe plany były max 120 pu z garażem) - poszaleliśmy i pewno będziemy żałować - ale to później - na razie cieszymy się budową. Będziemy do Was zaglądać. Pozdrawiamy!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 27.08.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam serdecznie,u nas niby niecałe 100 mkw ale nie wiem czy mogę założyć Ogólnopolskie Forum Małometrażowców, bo jak doliczę te ok. 30-35 mkw na górze na pokoik + składzik choinkowo- bombkowy, to nie będzie tak mało. Tyle, że w codziennym życiu pewnie z góry korzystać nie będziemy.Zajrzałam też sobie do Was - idziecie jak burza. Na kiedy są plany przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 28.08.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 .. z tą IWONĄ w aleksie to fakt - obsługa jak z łaski... wszyscy strasznie "zapracowani" ...czasem jak tam muszę po coś podjechać do mnie szlag trafia...... no i ten ogrom wiedzy jaki posiadają....powalający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 28.08.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Szef Cezbudu, który robi u nas płytę fundamentową, mówi, że są takie hurtownie, które nastawione są na firmy i duże inwestycje a nie na indywidualnych odbiorców (bo z nimi największy problem).Pewnie "Iwona" ma taką politykę.I wiedza faktycznie powalająca. Ja kobieta, pamiętając podstawowe wzory matematyczne z podstawówki, pi razy drzwi obliczyłam ilości pustaków potrzebnych do budowy. A pan z działu "ogólnobudowlanego" nie potrafił!Mój kolega mówi: zadowolony powie 10 osobom - niezadowolony 100 osobom. Chyba to motto trzeba przekazać szefom "Iwony".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 30.08.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Czesc sasiadka! No u Was juz niedlugo mury w gore, pozazdroscic... Nam sie ekipa 'chwilowo posprzeczala' ale szczerze powiem, ze nie sadze aby cos z tego bylo niestety. Postanowilam sie nie denerwowac i zajac sie innymi rzeczami niz budowa. Ale jak zajrzalam do Was to mi sie zal zrobilo, bo bylismy na tym samym etapie, a u Was juz widac Trudn, bede miala kogo pytac gdzie kupic zwirek, piaseczek, muchomorek i inne jesli chodzi o Iwone to tez tam bylam i mnie trafila sie dosc dobra obsluga choc ceny nie powalily. Pozdrawiam i zycze spokojnej realizacji wielkiego marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 30.08.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam również Sąsiadkę! Nie ma nic gorszego jak niesolidna ekipa... W porządku jest skład w Lutomiersku - zajrzyj, nas mile zaskoczyła obsługa i to, że mają dobre materiały w przyzwoitych cenach (potwierdza to wykonawca płyty, który wszystko brał stamtąd). Większość osób mówi, że składu budowlanego trzeba szukać jak najbliżej budowy. Chyba coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 31.08.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 witam serdecznie w waszym dzienniku Wpadłam, przeczytałam i życzę powodzenia w budowie Też mamy mały domek i nie żałujemy w ogóle A co do składów budowlanych to w Iwonie w życiu nawet śrubki nie kupiłam choć to najbliższy skład. Dużo rzeczy kupowaliśmy w Domco w Konsantynowie Ł. (na trasie z Aleksandrowa obok Rąbienia). Dużo materiałów wybieraliśmy w różnych składach - tam gdzie było tanio i porządnie Jakby co do konkretnych materiałów mogę polecić konkretne miejsca Co do samej budowy z dziećmi to życzę wytrzymałości, choć i tak dzieciaki macie już nieco podrośnięte, więc tragedii nie będzie U mnie był sajgon ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 31.08.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam u mnie! Ja Was podglądałam od dłuższego czasu... Potwierdziła się moja teoria, że przy wykończeniówce dzienniki trochę podupadają Byłam i jestem pod wielkim wrażeniem Waszego budowania z dziećmi "przy piersi". Gratuluję wyników (mimo przeciwności)! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 01.09.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 dziennik podupada, bo tempo prac przynajmniej w naszym przypadku drastycznie spadło. Wszystko robimy sami w "wolnym czasie" którego właściwie nie posiadamy, fundusze też już się skończyły dlatego wpisy są tak rzadkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 08.09.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 hej no i jak sprawa z tą Waszą płytą? Wyjaśniło się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 09.09.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Szef Cezbudu zaproponował 1500 zł upustu. To chyba jakiś żart. Wszyscy znajomi mówią, żeby już wcale nie płacić - źle wykonana praca brak wypłaty ostatniej transzy.Nie myślałam, że tak gorzko się rozczaruję na początku budowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 09.09.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 a mogę spytać na ile w ogóle wycenili swoją pracę i ile im już zapłaciliście? nawet nie chce myśleć jaki koszmar teraz przeżywacie, bardzo mi przykro, że na początku budowania spotkało Was takie rozczarowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 09.09.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Cena to 280 zł za mkw + 7% vat + koszta logistyczne. Przy tej wielkości płyty wychodzi ok. 35 000zł. Do tej pory zapłaciliśmy 24 000zł.Nie wiem ile powinna kosztować płyta ze spieprzoną kanalizacją...Zajrzałam do Was - już niedługo ściany! Fajorsko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.09.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 tak sobie myślałam o Was wczoraj - bo naprawdę szczerze współczuje, że na samym starcie taki zonk - czy nie myśleliście o jakimś rzeczoznawcy, który by ocenił wartość naprawy tego? bo rozumiem, że Cezbud oferuje jedynie 1500 zł rabatu a naprawą tego co spierdzielili sami się macie zająć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 13.09.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Oni oferują naprawę (wtedy bez rekompensaty pieniężnej), ale ja już chyba wolę żeby mi już nic nie robili...Mojej nieprzespanej nocy i nerwów to nikt i nic mi nie odda.Słów mi brakuje. Taka skucha na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts