ann i pawel 08.12.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam, bardzo fajny domek.Gratuluję tempa prac:) na kiedy termin przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 08.12.2010 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Eiremjp oj dziękuje za miłe słowa o dymku z komina - faktycznie robi wrażenie!Jędruśki dziękuję za życzenia urodzinowe! No w końcu nie zawsze można mieć 2 x 18!Ann i Paweł - przeprowadzkę planujemy na koniec stycznia (do tego czasu musimy opuścić mieszkanie). Będzie to trochę survival bo będziemy żyli w betonie. No chyba, że pogoda będzie bardzo mroźna to przewieziemy tylko graty i podekujemy gdzieś. 3/4 osób, którym o tym mówimy puka się w czoło na pomysł przeprowadzki, ale mój znajomy właśnie w takich warunkach mieszkał jakiś czas i dał radę. Nie będzie łatwo, ale będzie co wspominać!!! Zaraz zajrzę do Was...Pozdrawiam Drogich Czytelników serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 09.12.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 a ja myślę, że dacie radę, tynki macie, posadzki macie więc o ile się nie mylę to pogoda Wam już nie groźna? trzymam mocno kciuki i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 09.12.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ja mam też plan wprowadzić się jak tylko będą tynki i kibelek w wc:)Będę wam kibicować i zaglądać częściej...:)a jak mój mąż będzie miał opory przed przeprowadzką na betony to pokaże wasz przykład i to go będzie musiało przekonać:)a jak nie to przeprowadzę się sama:))Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 09.12.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 dobrze, że udało się naprawić robotę po "genialnych " panach z Cezbudu, mam nadzieję, że Pan Tomek szybko się uwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.12.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Pozdrawiam - podwójnie pełnoletnia inwestorka ... znaczy że to teraz jakoś tak było? ... składam najlepsze zyczenia! NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 10.12.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ann - zbierajcie dywany - mogą się bardzo przydać na na betony. Mój mąż mówi, że już niedługo zacznie tam nocować bo boi się, że nam ukradną kaloryfery i piec oraz chce "wygrzać" dom. Zobaczymy jak to pójdzie. Eiremjp - pan Tomek dostał galopki bo pan od mixokreta ma być już w poniedziałek! Siedział całą noc i dłubał! Netbet - dzięki za życzenia. Będzie co oblewać u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 16.12.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Z-35 trafiłam do Ciebie od ann i paweł - i gratuluję - idziecie jak burza!! Trzymam kciuki za sprawne wykończenie - czy styczniowe plany przeprowadzkowe dalej aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaG26 16.12.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Cześć Kobieto podwójnie dorosła :) Życzenia spóźnione, ale szczere:) I jak? odespałaś już styropian? Jeśli to nie tajemnica to mogłabyś podać ile wyszedł Was ten stan prawie deweloperski? Co do przeprowadzki, to najgorsze że teraz mrozy i posadzki nie będą schły no ale skoro teraz mamy zimę to pewnie w styczniu przyjdzie wiosna :) Dacie radę, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 17.12.2010 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Dorben - styczniowe plany nadal bez zmian. Oczywiście aż tak nie ogłupiła nas wizja mieszkania we własnym domu, żeby nam rozum odjęło. Na 100% przewieziemy graty a jak pogoda i temperatura pozwoli to zamieszkamy. Jeśli nie to przekoczujemy gdzieś choć przyznam, że wolałabym już być u siebie...EwaG26 - dziś dopiero trochę odespałam, bo młodsza córa jest trochę chora, ja szłam do pracy na popołudnie więc pokimałam do g. 9.00 z Zuzką.Jeśli chodzi o koszty to sama budowa z instalacjami wewnętrznymi do dnia dzisiejszego to koszt ok. 162 tys. Do tego jeszcze ok. 23 tys. wszystkie prace przygotowawcze (projekty, adaptacja ogrodzenie, kierownik itp. itd.) oraz przyłącza mediów. Wydamy jeszcze na ocieplenie stropu i zewnętrzne budynku, dokończenie dachu, rekuperację i zagospodarowanie terenu.Posadzki sobie schną bo małżonek ustawił farelki na programatorze (załączają się i wyłączają co jakiś czas), żeby nam podłoga schła. Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.12.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witaj Z-35 Przeczytałam sobie Twój dzienniczek-pamiętniczek dzisiaj:yes: Gratuluję tempa!!! 4 m-ce stan deweloperski.... no, no.... P.S. A budowę rozpoczęliście w dniu bardzo szczególnym dla mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.12.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Kuchnia widzę urządzona Piekarnik podłączony? Imprezę można kręcić Determinacja zdziała cuda. Powodzenia życzymy, nie dawaj się paniom z działów obsługi klienta My czekamy na Pana Henryka coby jutro załamał mnie wyceną kotłowni Pozdrawiamy i życzymy Wesołych i spokojnych Świąt Wojtek & Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.12.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy Yukowa rodzinkahttp://images1.hiboox.com/images/5008/911be98e3f1bec65ac09515ad9cc10e9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 22.12.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Yuka, też do Ciebie sobie zaglądam - myślę, ze pora również się ujawnić u Ciebie Czyżby ta ważna data to rocznica ślubu lub urodziny? Ogromne dzięki za życzenia. SSN774 - dzięki za wsparcie. Jeszcze trochę i u nas będzie po domowemu... Trzymam kciuki za Waszą sprawna kotłownię, bo to serce techniczne domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 22.12.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Dzięki wielkie. Mamy nadzieję że koło maja jak zrobimy u nas imprezkę forumową to będzie już "nowa" kotłownia zamontowana. Dziś kolejne rozterki z wyborem pieca, pan Henryk zaproponował Immergas`a, sam ma taki zamontowany u siebie i jest zadowolony, opinie zbiera bardzo pozytywne więc nie wiem czy warto kupić coś innego, dobry serwis, bliski i szybki i rzetelny, całe 500m od naszego domku . Cena przyjazna bo 2400 w promocji przy katalogowej 4400 (dużo plusów, minusów - brak? - nie wierze jakoś), tylko ten komin z kwasówki i pompy oraz wymienniki mnie dobiją Pozdrawiamy Wojtek&Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 22.12.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Yuka, też do Ciebie sobie zaglądam - myślę, ze pora również się ujawnić u Ciebie Oooo, kolejny cichy podczytywacz;) Zapraszam:yes: Czyżby ta ważna data to rocznica ślubu lub urodziny? Ogromne dzięki za życzenia. Bingo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.12.2010 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 http://img440.imageshack.us/img440/4498/rysunek1x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 23.12.2010 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dzięks Netbet - jestem ogromnie wzruszona i ogłuszona urodą kartki świątecznej!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.12.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Łomatko, macie wylewki! Czyli to nie zima jest wstrętna, tylko My, bo nic nie robimy. Ja nawet nie dzwoniłam do naszego wykonawcy, bo mnie śnieg za oknem i mróz zmylił. Jak tego dokonaliście? Gazem już grzejecie? Czy tylko koza i elektryczne wynalazki? Skąd wzięliście piasek? Ja też chcę wylewki, bo bez nich robota stoi Grzaliście całą dobę, jak już wylewki leżały? Kurde mam 2,5 tys. pytań. A kto wam spłodził stelaże po g-k? Jak już się rozkręciłam...:wiggle:a macie ekipę od ociepleń?jakąś solidną i niedrogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 28.12.2010 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 U nas wylewki pan robił tuż przed mrozami. Facet mówił, że do -5st. nie ma obaw (czegoś dodają). nasze niecałe 100 mkw zajęło chłopakom ok. 6 godz. Najważniejsze są pierwsze trzy dni. My później dogrzewaliśmy kozą i farelkami. Lada moment będzie działało ogrzewanie więc ustawimy na razie na jakieś minimum byle na plusie. Ale z załatwieniem piasku to przyznam, że było ciężko.Na stelaż dam oczywiście namiar wieczorkiem - małż ma w telefonie całą bazę. Muszę w końcu umieścić w polecanych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts