Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały domek - wielkie marzenia - komentarze

Z-35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 265
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eiremjp oj dziękuje za miłe słowa o dymku z komina - faktycznie robi wrażenie!

Jędruśki dziękuję za życzenia urodzinowe! No w końcu nie zawsze można mieć 2 x 18!

Ann i Paweł - przeprowadzkę planujemy na koniec stycznia (do tego czasu musimy opuścić mieszkanie). Będzie to trochę survival bo będziemy żyli w betonie. No chyba, że pogoda będzie bardzo mroźna to przewieziemy tylko graty i podekujemy gdzieś. 3/4 osób, którym o tym mówimy puka się w czoło na pomysł przeprowadzki, ale mój znajomy właśnie w takich warunkach mieszkał jakiś czas i dał radę. Nie będzie łatwo, ale będzie co wspominać!!! Zaraz zajrzę do Was...

Pozdrawiam Drogich Czytelników serdecznie.

Ja mam też plan wprowadzić się jak tylko będą tynki i kibelek w wc:)Będę wam kibicować i zaglądać częściej...:)a jak mój mąż będzie miał opory przed przeprowadzką na betony to pokaże wasz przykład i to go będzie musiało przekonać:)a jak nie to przeprowadzę się sama:))Pozdrawiam

Ann - zbierajcie dywany - mogą się bardzo przydać na na betony. Mój mąż mówi, że już niedługo zacznie tam nocować bo boi się, że nam ukradną kaloryfery i piec oraz chce "wygrzać" dom. Zobaczymy jak to pójdzie.

Eiremjp - pan Tomek dostał galopki bo pan od mixokreta ma być już w poniedziałek! Siedział całą noc i dłubał!

Netbet - dzięki za życzenia. Będzie co oblewać u Ciebie ;-)

Cześć Kobieto podwójnie dorosła :):):)

Życzenia spóźnione, ale szczere:)

I jak? odespałaś już styropian?

Jeśli to nie tajemnica to mogłabyś podać ile wyszedł Was ten stan prawie deweloperski?

Co do przeprowadzki, to najgorsze że teraz mrozy i posadzki nie będą schły :( no ale skoro teraz mamy zimę to pewnie w styczniu przyjdzie wiosna :):):) Dacie radę, trzymam kciuki :)

Dorben - styczniowe plany nadal bez zmian. Oczywiście aż tak nie ogłupiła nas wizja mieszkania we własnym domu, żeby nam rozum odjęło. Na 100% przewieziemy graty a jak pogoda i temperatura pozwoli to zamieszkamy. Jeśli nie to przekoczujemy gdzieś choć przyznam, że wolałabym już być u siebie...

EwaG26 - dziś dopiero trochę odespałam, bo młodsza córa jest trochę chora, ja szłam do pracy na popołudnie więc pokimałam do g. 9.00 z Zuzką.

Jeśli chodzi o koszty to sama budowa z instalacjami wewnętrznymi do dnia dzisiejszego to koszt ok. 162 tys. Do tego jeszcze ok. 23 tys. wszystkie prace przygotowawcze (projekty, adaptacja ogrodzenie, kierownik itp. itd.) oraz przyłącza mediów. Wydamy jeszcze na ocieplenie stropu i zewnętrzne budynku, dokończenie dachu, rekuperację i zagospodarowanie terenu.

Posadzki sobie schną bo małżonek ustawił farelki na programatorze (załączają się i wyłączają co jakiś czas), żeby nam podłoga schła.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Kuchnia widzę urządzona ;) Piekarnik podłączony? :D Imprezę można kręcić :) Determinacja zdziała cuda. Powodzenia życzymy, nie dawaj się paniom z działów obsługi klienta :)

My czekamy na Pana Henryka coby jutro załamał mnie wyceną kotłowni :(

Pozdrawiamy i życzymy Wesołych i spokojnych Świąt

Wojtek & Asia

Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy

Yukowa rodzinka

http://images1.hiboox.com/images/5008/911be98e3f1bec65ac09515ad9cc10e9.gif

Yuka, też do Ciebie sobie zaglądam - myślę, ze pora również się ujawnić u Ciebie ;-)

Czyżby ta ważna data to rocznica ślubu lub urodziny? Ogromne dzięki za życzenia.

SSN774 - dzięki za wsparcie. Jeszcze trochę i u nas będzie po domowemu...

Trzymam kciuki za Waszą sprawna kotłownię, bo to serce techniczne domu.

Dzięki wielkie. Mamy nadzieję że koło maja jak zrobimy u nas imprezkę forumową to będzie już "nowa" kotłownia zamontowana.

Dziś kolejne rozterki z wyborem pieca, pan Henryk zaproponował Immergas`a, sam ma taki zamontowany u siebie i jest zadowolony, opinie zbiera bardzo pozytywne więc nie wiem czy warto kupić coś innego, dobry serwis, bliski i szybki i rzetelny, całe 500m od naszego domku :). Cena przyjazna bo 2400 w promocji przy katalogowej 4400 (dużo plusów, minusów - brak? - nie wierze jakoś), tylko ten komin z kwasówki i pompy oraz wymienniki mnie dobiją :(

Pozdrawiamy

Wojtek&Asia

Łomatko, macie wylewki! Czyli to nie zima jest wstrętna, tylko My, bo nic nie robimy. Ja nawet nie dzwoniłam do naszego wykonawcy, bo mnie śnieg za oknem i mróz zmylił.

Jak tego dokonaliście? Gazem już grzejecie? Czy tylko koza i elektryczne wynalazki? Skąd wzięliście piasek? Ja też chcę wylewki, bo bez nich robota stoi :( Grzaliście całą dobę, jak już wylewki leżały? Kurde mam 2,5 tys. pytań.

A kto wam spłodził stelaże po g-k? Jak już się rozkręciłam...:wiggle:a macie ekipę od ociepleń?jakąś solidną i niedrogą...

U nas wylewki pan robił tuż przed mrozami. Facet mówił, że do -5st. nie ma obaw (czegoś dodają). nasze niecałe 100 mkw zajęło chłopakom ok. 6 godz. Najważniejsze są pierwsze trzy dni. My później dogrzewaliśmy kozą i farelkami. Lada moment będzie działało ogrzewanie więc ustawimy na razie na jakieś minimum byle na plusie. Ale z załatwieniem piasku to przyznam, że było ciężko.

Na stelaż dam oczywiście namiar wieczorkiem - małż ma w telefonie całą bazę. Muszę w końcu umieścić w polecanych.

Pozdrawiam