ewkast 13.06.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Mam problem z wilgocią w pomieszczeniu pod schodami, w garażu i w wiatrołapie. Wilgoć na ścianę od dołu wchodzi gdy bardzo mocno pada deszcz i gdy jest bardzo gorąco? Jak myślicie od czego ta wilgoć w tych pomieszczeniach moze byc? Dom jest w srodku wytynkowany od 3 miesiecy. Pomieszczenie pod schodami dodatkowo oprocz tynku cemetowo-wapiennego ma juz gipsowkę. Reszta bedzie pozniej. Izolacja jest taka: sciana fund. pomalowana dysperbitem, potem przyklejony styropian i na to klej i siatka. pod bloczkami fundamentowymi i nad jest papa. Widać to na poniższym zdjęciu. Dziwne jest to, że dzieje się tak tylko w schowku pod schodami, w wiatrołapie i w garażu. Reszta jest suchutka. Co by tu zrobić, żeby pozbyć się tej wilgoci? Czy przed wylaniem posadzek w tym przypadku lepiej polozyc jest folię czy jednak papę pod styropian? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 14.06.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 wymieniłeś trzy pomieszczenia w których potencjalnie możesz mieć problem z wentylacją W pomieszczeniu pod schodami powinien być kanał wentylacyjny, w garażu też, nie wiem jak to w wiatrołapie ale akurat u mnie jest tak że wiatrołap sąsiaduje z kotłownią w któej jest wentylacja. Generalnie myślę że problem z wentylacją, chyba że jest to stojąca woda michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 16.06.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Dziekuje za podpowiedzi. Faktycznie w pomieszczeniu pod schodami i w wiatrolapie nie ma wentylacji. Moze to jest wlasnie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
v8zj 18.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 raczej nie obstawiałbym w tym przypadku wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 19.06.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ciekawe, ale mam identyczny problem. Niedawno wytynkowany dom. Po majowych opadach deszczu od dołu w salonie podchodziła wilgoc....Ewkast, znasz już przyczynę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 27.06.2010 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Niestety nie, ale obstawiamy ze to sciany sa jeszcze niewyschniete. Wylalismy teraz posadzki. Poczekamy-zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimateo 07.07.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jeśli uważasz, że powodem są nie wyschnięte ściany polecam budowlane osuszacze powietrza. Również uważam, że to wina mostków parowych. Powracając do osuszaczy, jeśli chcesz mam kontakt do firmy z którą długo współpracuje i mój znajomy również. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts