katienkaaa 13.06.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Budujemy domek wg projektu ANNOPOL oczywiście z małymi zmianami. Największa z nich jest wprowadzenie lanego stropu betonowego na poddaszu. no i oczywiscie problem :/ szanowny murarz stwierdził, ze nie bardzo ma pojęcie jak ma to zaszalować i zbroic nasz mały bunkierek, po prostu rece opadaja-projekt mial od jesieni zeszlego roku i wtedy wiedzial ale teraz to ma chyba zaniki pamieci -wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kierownik budowy rownie nie bardzo w temacie. maz w delegacji- czyli ogolna panika z mojej strony!!! drodzy forumowicze szukam informacji na ten temat, rad osob, ktore maja takie rowiazanie u siebie, na co zwrócić uwagę i czego dopilnować. nie mam zamiaru nikogo uczyc, ale chcialabym miec ogolne pojecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Szalunki z desek lub osb, dużo prętów na zbrojenie, stemple, beton. Parę osób na forum ma zdjęcia. Czy koniecznie musi być lany ? terriva wychodzi porównywalnie cenowo a może nawet taniej a łatwiej murarzom zrobić. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.06.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Czy chodzi o strop/skosy betonowe ? pod dach wielospadowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 13.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 zatrzymaj budowę, jeśli nie jesteś w stanie tego pociągnąć, nie ciągnij za wszelką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katienkaaa 14.06.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Czy chodzi o strop/skosy betonowe ? pod dach wielospadowy? tak, jest to dach typu koperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katienkaaa 14.06.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Szalunki z desek lub osb, dużo prętów na zbrojenie, stemple, beton. Parę osób na forum ma zdjęcia. Czy koniecznie musi być lany ? terriva wychodzi porównywalnie cenowo a może nawet taniej a łatwiej murarzom zrobić. pozdr adam tylko, że tak mi się szczęśliwie w życiu złożyło, że nie płacę za beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.06.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Nie wiem tylko czy pozostałe koszty wykorzystnia darmowego betonu nie przedrożą całej inwestycji. Osb tania nie jest, stal poszła mocno w górę i roboty masa. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 15.06.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Nie wiem tylko czy pozostałe koszty wykorzystnia darmowego betonu nie przedrożą całej inwestycji. Osb tania nie jest, stal poszła mocno w górę i roboty masa. pozdr adam Po co OSB, ja wykorzystałam deski z poprzedniego stropu. Robocizna przy GK i wełnie podobna w cenie (przynajmniej u mnie), a możliwość popełnienia błędów dużo większa. katienkaaa jeśli jesteś jeszcze zainteresowana szczegółami napisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 15.06.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 O ile katienka ma deski z poprzedniego stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 16.06.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 poszukaj niejakiego ged i jego tematu "robią mi trumnę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 16.06.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ged robił specyficzną trumnę. Do dachów o mniejszym nachyleniu nie ma potrzeby robić tak skomplikowanych deskowań. Link do dziennika gedahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?13523-Dziennik-Ged-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katienkaaa 16.06.2010 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 deski z poprzedniego stropu oczywiscie sa wykorzystane a co do ceny nie mialam problemu, strop byl wliczony w cene robocizny dzieki za wszelkie porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts