Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mata na lodówkę

alfa36

Recommended Posts

Wydaje mi się , że mata będzie trwalsza- napewno jest grubsza i się nie uszkodzi jak naklejka (mam na myśli jakieś zadrapania).Czytałam ,że przy kupnie maty trzeba podać dokładny wymiar ,w którym miejscu lodówka ma podzielone drzwi, a tu już może być gorzej ,bo ja mam Mastercook i wykończenia listew mają łukowaty kształt. Łatwiej będzie mi z folią, którą dotnę według kształtów lodówki.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 10 months później...
  • 4 weeks później...

Mogę ci zagwarantować, że wszystko będzie ok. Na naszej lodówce wisi mata od ponad roku.

Nie jest to ta sama co Twoja, ale dokładnie ta

http://oklejgo.pl/media/catalog/product/cache/5/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/1/11_8.jpg

Trudno mi powiedzieć jak długo przetrwa, ale zanosi się, że jeszcze długo będziemy mogli z niej "korzystać" ;-)

Teraz chcemy jeszcze kupić coś na zmywarkę, która również została zniszczona przez nasz dziecko ;/

Dokładnie tak - maty nie są przyklejane, lecz przykładane do lodówki. Można je przesuwać i dopasowywać. Czasami ludzie piszą na forach, że matą można sobie zniszczyć lodówkę, ale nie ma to żadnego związku z prawdą. Maty całkowicie odmieniają wygląda kuchni, a szczególnie jeśli ktoś posiada starą lodówkę (tak jak ja)

Współczesne drzwi wejściowe są na ogół metalowe :).

Po wierzchu mają wprawdzie okleinę np. drewnopodobną, ale pod nią jest żywa blacha.

Stąd prośba do posiadaczek mat lodówkowych o sprawdzenie jak ich maty trzymają się na...zapewne metalowych ;)...drzwiach wejściowych.

Edytowane przez MarynaM

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Współczesne drzwi wejściowe są na ogół metalowe :).

Po wierzchu mają wprawdzie okleinę np. drewnopodobną, ale pod nią jest żywa blacha.

Stąd prośba do posiadaczek mat lodówkowych o sprawdzenie jak ich maty trzymają się na...zapewne metalowych ;)...drzwiach wejściowych.

Trochę późno, ale sprawdziłam i się trzyma idealnie jakby co.

• 1 year później...