Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mata na lodówkę

alfa36

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie, czym odświeżyć look lodówki? Niestety elementy plastikowe trochę już się zażółcone i nie wiem jak się tego okropnego koloru pozbyć. Na razie nowa lodówka nie wchodzi w grę. Ale czy takie naklejki to nakleja się na lodówki, które mają gładki, proste fronty, czy takie bardziej skomplikowane też wchodzą w grę? U nie na drzwi lodówki zachodzi taki plastik na którym jest logo producenta i chciałabym to też zakleić.

Tylko czy naklejkami dostępnymi w necie dam radę to zrobić...?

Jakoś nie za bardzo widzę sens montowania takich mat czy też klejenia naklejek na lodówki.

Ciekawym pomysłem wykazał się syn mojego kolegi na mieszkaniu studenckim. Otóż chłopaki dostali jakąś używaną lodówkę od właścicieli, która nie była już w zbyt dobrym stanie wizualnym. Pierwsze co zrobili, żeby pozbyć się żółtego nalotu na drzwiach lodówki to dokładnie wyszorowali całe drzwi acetonem, później wodą z octem, a na koniec przemyli to wodą z jakimś mocnym płynem i kosmetykiem. Po tych wszystkich czynnościach lodówka wyglądała może nie jak całkowicie nowa, ale tylko jak lekko używana.

• 2 years później...
  • 1 year później...
a czy próbował ktoś pomalować lodówkę używając farby tablicowej?

A po co chcesz malować lodówkę farbą tablicową? Pewnie by się pomalowało, ale dla mnie to jest bezsensu trochę. Masz przecież specjalne maty na lodówki to nie lepiej z tym pokombinować? Mówię o tych na wzór fototapet - http://stikero.pl/pol_m_Z-Wlasnego-zdjecia_Mata-magnetyczna-na-lodowke-214.html Ty pewnie chcesz gryzdać po lodówce, ale nie lepiej po prostu nakleić notes? Tak jak było zawsze? Opcja z Stikero też wydaje się lepsza niż farba tablicowa.