tlalken 14.06.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam wszystkich,Mam pytanie do fachowców. W jednym miejscu ( po środku ściany ) na ścianie fundamentowej odkryłem pęknięcie tej ściany. Pęknięcie jest widoczne od strony wew, zew, jak i na górnej części ściany. Peknięcie to kończy się jakieś 25 cm poniżej górnego poziomu ściany fundamentowej. Jak narazie pęknięcie to nie postępuje, ani na szerokość, ani na długość ( w ziemie ) Rysa ma może 0,5 mm . Pęknięcie to najprawdopodobniej powstało od naprążena betonu. Akurat w tym miejcu oparło się koło od koparki, która wsypywała żwir do środka. Na wszelki wypedek chciałem to pęknieciezalać jakimś preparatem, który naprawił by to pęknięcie - związał beton. Czy możecie coś polecić. Nie mam kompletnej wiedzy w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts