Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młode kotki (Podkarpacie ) .

farida

Recommended Posts

http://img132.imageshack.us/img132/1462/dscn0528b.jpg

Szukam ODPOWIEDZIALNYCH domow dla moich pupili :) . Kotki maja prawie 7 tygodni,sa wychowywane w domu ,sa silne,wesole i baardzo przytulasne.Potrafia kozystac z kuwetki,choc czasem jeszcze nie zdaza( duzy dom ; ) ) lub niedobiegna,bo byly pochloniete szalenstwami :).

Ponizej umieszcze opisy i foteczki poszczegolnych kociat.

http://img413.imageshack.us/img413/4845/dscn0527h.jpg

Zawias .kocurek. Jest przybranym dzieckiem mamy reszty kociat.Bedzie najprawdopodobniej kotem "lekkiego typu",drobniejszym niz pozostale.Zwazywszy jednak na jego usposobienie ( podobny pod tym wzgledem do starszego brata) , bedzie ogromnym legawcem! Zrobi wszystko,zeby pozostac na kolanach albo przynajmniej na kanapie :) .

Edytowane przez farida

Jest jeszcze jeden kotek -noworodek Jest okolo 3 dni na znalezienie domku dla niego.Inaczej bedzie uspiony. Jest bardzo podobny do mamy i mam nadzieje,ze bedzie tak dalej.Jego mama to kotka o pieknej smuklej sylwetce. Uwielbia towarzystwo ludzi ,ale nie przepada za siedzeniem na kolanach. Jest ozdoba domu ( za wyjatkiem chwil,kiedy robi toalete np. na kanapie :) ) ,porusza sie jak dama. Mama i kocie sa burasami z bialymi skarpetami i podbrudkiem. Kociak ,ze wzgledu na dziedziczenie problemow z porodem bedzie MUSIAŁ BYĆ w przyszlosci wysterylizowany. Tak wyglada mamusia:

http://img257.imageshack.us/img257/4720/dscn0457.jpg

Edytowane przez farida
aktualizacja

Cudne kolorowe towarzystwo. Oby znalazły dobre domki!

Na klawiaturę ciśnie mi się jednak pytanie: dlaczego one się urodziły? Dlaczego ich mama nie została wysterylizowana?

Agduś,moja droga,ja wiem,ze sterylizacja,to teraz bardzo popularne slowo...Mam 3 kotki. Jedna jest wysterylizowana,druga niebawem bedzie ( ta z klopotami porodowymi),bo tak sie nieszczesliwie złozyło,ze sie nie udalo wczesniej. Trzecia kotka daje bardzo ladne,silne i zdrowe kocieta i ona bedzie je co jakis czas rodzic a co jakis czas bedzie dostawala zastrzyk .Nie mozna wysterylizowac wszystkich kotow a tym bardziej zdrowych i silnych.Wiem,ze schroniska sa przepelnione kocim nieszczesciem ,ale sa ludzie,ktorzy nie chca kota ze schroniska (maja prawo i widocznie powody ). DLa jasnosci ,gdybym krzykla na mojej wsi,ze mam takie kotki ,czy poslala z nimi dzieciaki na bazar moj "klopot" znikl by w 2-3 dni,a potomstwo tych szkrabow konczyloby najprawdopodobniej swoj zywocik w wiadrze z woda albo zbiorniku na gnojowke ....Ja szukam im domow u ludzi odpowiedzialnych,wiedzacych jaka jest kocia płciowosc i co z tego wynika. Ludzi,ktorzy wiedzieli by,ze kota trzeba odkleszczec,czasem zbadac,przytulic .Dlatego umiescilam moje kocieta na tym forum,bo wiem,ze sa tu kociarze odpowiedzialni. Odmowilam juz jedna z otek co najmniej 3m osoba,bo wiem ,ze kotki do nich trafic NIE MOGA!

Farida - ja to bym te wszystkie kotki chętnie zabrał do siebie, ale... No właśnie - jest ale :( Nasza Gryzia sieje ogromne spustoszenie gdzie się nie pojawi, a i obiecałem kiedyś Zdzisławowi (kot) że jak dożyje to zabieram go od mojej mamuśki na emeryturę do Nastki. Ten się uparł i ma juz 15 lat :D

Nie ukrywam, że Twoje kicie fajne są że hoho - szczególnie 'ZAWIAS' :) (imię wybitnie budowlane). Jednak 'kocia wytrzymałość' mojej żony jest w krańcowym stadium i nie chcę przeginać...

• 1 month później...

Bardzo przepraszam tych,ktorym nie odpowiedzialam wczesniej,ale nie dostawalam zadnych info o wiadomosciach.

Wiec tak :

Poniewaz 2 osoby wycofaly sie z przyjecia kociat mimo deklaracji ,zostaly jeszcze 2 kociaki.

Zostal bialoczarny ,szalejacy zbuj i ( Rybka74 ,uwaga! ) kolorowa koteczka.Koteczka jest przeurocza.

• 1 month później...