papuch 14.06.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam, mam najnowszy pomysł na doświetlenie swojego korytarza na poddaszu użytkowym- świetlik. W związku z tym że montuję drzwi pełne do pokoi może być tam dość ciemno (na korytarzu) więc pomysł ze świetlikiem. Jakie są trudności, błędy itd które można popełnić albo uniknąć? proszę o radępapuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 15.06.2010 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ja też będę miał ciemno w korytarzu ale zainstaluję halogenik z czujką ruchu - znacznie taniej, cieplej i zero problemów z przeciekaniem dachu jakie mogą pojawić się po instalacji świetlika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 15.06.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam. Mamy zainstalowane dwa świetliki Veluxa (takie z giętkimi kanałami świetlnymi). Sprawdzają się rewelacyjnie. W dzień jest bardzo jasno i nie trzeba na korytarzu zapalać światła. Problemy instalacyjne takie same jak z każdym oknem połaciowym (szczelność montażu). Mieliśmy obawy co do tego, że nad "plafon" (szybkę od strony zabudowy kg) będą wchodzić robale i tam zdychać, ale nic takiego nie występuje, a przynajmniej tego nie widać (szybka jest matowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 15.06.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Gdzieś (na tym forum chyba w dziennikach budowy) czytałem że ktoś zamontował sobie świetlik (chyba z jednowarstwowego plastiku) i z powodu słabej termoizolacyjności zimą skraplała sie woda i była "PLAMA".Skończyło się na wymianie na okno dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 17.06.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 no to muszę coś zdecydować...nie da rady w tym miejscu monotwać okna bo to środek korytarza z dala od połaci dachu. Więc może jeśli się nie sprawdzi to zalepimy go i położymy dachówkę ;-( ale myślę że spróbujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts